Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Dreptul de apreciere al CSM ref. numirile procurorilor în funcția de judecător și invers

17.05.2018 | JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că prin respingerea cererii formulate de un procuror privind numirea în funcția de judecător – prin raportare la Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor (art. 61 alin. 1), Regulamentul privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor (art. 22 alin. 5), aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 193/2006, și Hotărârea Plenului CSM nr. 496/2016  (cererile de transfer au prioritate față de cererile de numire din funcția de procuror în funcția de judecător și invers) – Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a săvărșit un exces de putere în sensul prevăzut de Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ (art. 2 alin. 2 lit. m), ci și-a exercitat dreptul de apreciere în limita marjei permise de lege. În speță, s-a constatat, în baza datelor emise de direcția de specialitate a Consiliului Superior al Magistraturii, că după analizarea cererilor de transfer de către Secția pentru judecători, la instanțele la care procurorul a solicitat numirea în funcția de judecător, nu au mai rămas disponibile posturi de judecător din cele publicate la pe site-ul CSM. (Decizia nr. 1928 din data de 24 mai 2017 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect contestație împotriva Hotărârii Plenului CSM)


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.