Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ICCJ. Dreptul de apreciere al CSM ref. numirile procurorilor în funcția de judecător și invers
17.05.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că prin respingerea cererii formulate de un procuror privind numirea în funcția de judecător – prin raportare la Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor (art. 61 alin. 1), Regulamentul privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor (art. 22 alin. 5), aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 193/2006, și Hotărârea Plenului CSM nr. 496/2016  (cererile de transfer au prioritate față de cererile de numire din funcția de procuror în funcția de judecător și invers) – Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a săvărșit un exces de putere în sensul prevăzut de Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ (art. 2 alin. 2 lit. m), ci și-a exercitat dreptul de apreciere în limita marjei permise de lege. În speță, s-a constatat, în baza datelor emise de direcția de specialitate a Consiliului Superior al Magistraturii, că după analizarea cererilor de transfer de către Secția pentru judecători, la instanțele la care procurorul a solicitat numirea în funcția de judecător, nu au mai rămas disponibile posturi de judecător din cele publicate la pe site-ul CSM. (Decizia nr. 1928 din data de 24 mai 2017 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect contestație împotriva Hotărârii Plenului CSM)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti