JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj şi Timiş. 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti şi membrii UNELM.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

SAR. Raport anual de analiză și prognoză 2018

16.05.2018 | JURIDICE.ro
RSCL 2018

Marți, 15 mai 2018, Societatea Academică din România a publicat Raportul anual de analiză și prognoză 2018: 12 ani în UE. Evoluție sau involuție.

Potrivit raportului, în 2018, România va trece pentru prima dată în istoria sa pragul de 10.000 de dolari venit pe cap de locuitor, promovând astfel în categoria ţărilor cu venituri medii. În cei 12 ani de când este parte a Uniunii Europene, parcursul României poate fi catalogat drept evolutiv.

Cu toate acestea, raportul avertizează asupra unor probleme cu care se confruntă România, între care corupția, birocrația, lipsa de previzibilitate în materie de fiscalitate, guvernarea ineficientă și impactul pe care modificările legislative privind domeniul justiției ar putea să îl aibă asupra independenței justiției.

Experții SAR recomandă, între altele:
– informatizarea administraţiei publice şi interconectarea bazelor de date;
– descentralizarea economică;
– înlocuirea birocrației cu soluţii informatice performante;
– evitarea impozitului pe venitul global şi a cotei progresive;
– deblocarea investiţiilor publice şi temperarea creşterilor salariale şi ale pensiilor.

:: Raportul
:: Sumar executiv

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

.

Irina Maria STANCU