Secţiuni » Noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

SAR. Raport anual de analiză și prognoză 2018
16.05.2018 | JURIDICE.ro

Marți, 15 mai 2018, Societatea Academică din România a publicat Raportul anual de analiză și prognoză 2018: 12 ani în UE. Evoluție sau involuție.

Potrivit raportului, în 2018, România va trece pentru prima dată în istoria sa pragul de 10.000 de dolari venit pe cap de locuitor, promovând astfel în categoria ţărilor cu venituri medii. În cei 12 ani de când este parte a Uniunii Europene, parcursul României poate fi catalogat drept evolutiv.

Cu toate acestea, raportul avertizează asupra unor probleme cu care se confruntă România, între care corupția, birocrația, lipsa de previzibilitate în materie de fiscalitate, guvernarea ineficientă și impactul pe care modificările legislative privind domeniul justiției ar putea să îl aibă asupra independenței justiției.

Experții SAR recomandă, între altele:
– informatizarea administraţiei publice şi interconectarea bazelor de date;
– descentralizarea economică;
– înlocuirea birocrației cu soluţii informatice performante;
– evitarea impozitului pe venitul global şi a cotei progresive;
– deblocarea investiţiilor publice şi temperarea creşterilor salariale şi ale pensiilor.

:: Raportul
:: Sumar executiv

PLATINUM+
PLATINUM Signature

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus