Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

DELOITTE România și REFF & ASOCIAȚII au asistat MAS în achiziția Militari Shopping Center


16 mai 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DELOITTE România și REFF ȘI ASOCIAȚII, membră DELOITTE Legal în România, au asistat MAS Real Estate (prin intermediul unei subsidiare a PKM Investments S.á.r.l.) în achiziția Militari Shopping Center de la Atrium European Real Estate într-o tranzacție în valoare de 95 milioane EUR, în linie cu strategia grupului de a investi pe piețele europene extinse. Achiziția a fost încheiată sub forma unui parteneriat pe termen lung prin care MAS și Prime Kapital își asumă investiții.

REFF & ASOCIAȚII a fost constant implicată în toate etapele tranzacției, de la due diligence, structurare și negociere până la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. Proiectul a fost condus de Irina Dimitriu, Associate Partner la REFF & ASOCIAȚII și coordonator al practicii de real estate, și coordonat de Simona Iacob, Managing Associate și Ioana Georgescu, Senior Associate.

Jonathan Knight, Chief Investment Officer al MAS REI: “Am fost deosebit de încântat să lucrez cu echipa REFF & ASOCIAȚII în această tranzacție complexă. Implicarea echipei în finalizarea tranzacției a reprezentat o parte importantă în succesul proiectului. Accesul la rețeaua extinsă a DELOITTE a reprezentat de asemenea un beneficiu.”

Irina Dimitriu: “Proiectul a fost complex și solicitant, cu negocieri care s-au întins pe o perioadă de câteva luni și au implicat majoritatea ariilor de practică ale REFF & ASOCIAȚII, precum și echipele de consultanți fiscali și financiari ai DELOITTE România și Olanda. Suntem mândri că am oferit sprijin clientului în ceea ce estimăm că va fi una din cele mai mari tranzacții ale anului.”

Echipa DELOITTE România care a oferit servicii de due diligence financiar a fost coordonată de Radu Dumitrescu, Partener servicii suport în tranzacții, care i-a avut alături pe Vlad Bălan, Bogdan Mazilu, Atena Mitucă, Miruna Ciocea și Silviu Antonescu.

Radu Dumitrescu: “Timpul a fost crucial în cadrul acestei tranzacții și cred că echipa noastră de specialiști experimentați în domeniul imobiliar a demonstrat angajament și eficiență în ce privește modalitatea de structurare a tranzacției.”

Înființată în 2008, MAS a construit, prin intermediul achizițiilor și dezvoltării, un portofoliu de retail, office, industrial, logistică și proprietăți în industria hotelieră de înaltă calitate în Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Polonia, Elveția și România. Proprietățile aflate în portofoliul grupului au la bază chiriași cu reputație solidă.

MAS are ca obiectiv extinderea în țările cu economii emergente din Europa Centrală și de Est. În vederea exinderii, grupul a încheiat un parteneriat pe termen lung cu Prime Kapital, o echipă de management cu o experiență de excepție în dezvoltare, investiții și finanțare pe aceste piețe. În ultimele 18 luni, prin intermediul acestui joint venture a fost achiziționat un centru comercial în Polonia și două centre comerciale în Bulgaria, ca parte a expansiunii pe piețele din Europa Centrală și de Est.

De peste 25 de ani, DELOITTE România se află în centrul lumii afacerilor, oferind clienților servicii de calitate prin intermediul cunoștințelor, inovației și experienței profesioniștilor săi. DELOITTE furnizează servicii de audit, taxe și consultanță clienților din sectorul public și privat, de la IMM-uri la companii multinaționale din industrii variate. Cu peste 1100 de angajați în București, Timișoara și Cluj-Napoca, DELOITTE oferă soluții inteligente, practice și inovatoare, care permit clienților să abordeze provocările din afaceri.

Cu o echipă de 73 de avocați, REFF & ASOCIAȚII este una dintre cele mai mari societăți de avocați din România și una dintre cele mai active în asistarea clienților în tranzacții complexe de fuziuni și achiziții, drept imobiliar, finanțări bancare și tranzacții cu portofolii de credite.

###

Despre DELOITTE în România

În România, serviciile sunt prestate sau susținute de către DELOITTE Audit SRL, DELOITTE Tax SRL, DELOITTE Consultanta SRL, DELOITTE Fiscal Representative SRL, DELOITTE Tehnologie SRL, DELOITTE GES Support Services SRL și DELOITTE Shared Services SRL. DELOITTE este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale de pe piața din România și prestează, în cooperare cu REFF & ASOCIAȚII SCA, servicii de audit, servicii de consultanță fiscală, servicii juridice, servicii de consultanță și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii externalizate și consultanță în tehnologie și alte servicii adiacente prin intermediul a peste 1100 profesioniști. 

Despre REFF & ASOCIAȚII

REFF & ASOCIAȚII este societatea de avocați membră a Baroului București, cu o echipă care în prezent numără 73 de avocați, recunoscută pe plan local și internațional, fiind cotată între societățile de avocați de top, în domenii vizând tranzacții imobiliare, drept bancar, piețe de capital și fuziuni și achiziții. REFF & ASOCIAȚII este membră a rețelei internaționale de avocați DELOITTE Legal, care numără peste 1.800 de avocați în 75 de țări. 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii