Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Carmen Dan: Infracționalitatea la nivel național este în parametri normali


17 mai 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

Marti, 15 mai 2018, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, la Senatul Romaniei, potrivit ziare.com: „Daca Romania ar fi fost un stat nesigur, in care cetatenii erau pusi in pericol la fiecare pas, daca existau rapiri de persoane sau riscuri teroriste, nu am mai fi avut un numar in crestere de cetateni straini care vin in Romania. Anul trecut, au intrat in Romania, legal, 2,1 milioane de cetateni straini. 

Infractionalitatea la nivel national este in parametri normali, ca anul trecut. Sunt tipuri de infractiuni care au crescut, dar si tipuri care isi pastreaza trendul descendent, iar aici trebuie sa diversificam. O sa precizez ca am facut o analiza pe primele 3 luni ale acestui an. Cele mai semnificative sunt lovirea si violenta domestica. Dinamica faptelor are un izvor in modul in care societatea, in ansamblul ei, se comporta, pe mai multe paliere, mai ales pe cel social. Modul in care functioneaza relatiile interumane, din pacate. In fata acestei realitati, cel putin din perspectiva mea, Codul penal prevede sanctiuni prea blande pentru astfel de fapte.

Fac un apel sa cautam mai multe explicatii, pentru a gasi solutii. Cred ca este important sa raspundem la o problema de fond. Suntem linistiti cu ideea ca avem un regim sanctionator care nu depaseste 2-3 ani pentru viol, dar abuzul in serviciu este pedepsit cu 15 ani de inchisoare, iar evaziunea si cu 8-9 ani? Este firesc oare ca cei care lovesc oamenii pe strada sa nu fie retinuti, arestati imediat?”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică