Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Costin-Radu Canțăr, numit Agent Guvernamental al României pentru CJUE
17.05.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

17 mai 2018: Miercuri, 16 mai 2018, Răzvan-Horaţiu Radu, fost Agent Guvernamental al României pentru Curtea de Justițe a Uniunii Europene, a transmis următoarele, potrivit g4media.ro:

„Las în urmă 11 ani de activitate de reprezentare a României în fața Curții Europene a Drepturilor Omului si a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Am fost 4 ani Agentul României la CEDO și 7 ani Agentul României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Sunt ani cu care ma voi mândri.

Nu a fost ușor.

Am avut permanent, atât sprijinul colegilor din Ministerul Afacerilor Externe, cât și al altora din alte ministere și instituții ale statului, judiciare sau nejudiciare.

Am fost actorul vizibil al unui efort comun îndreptat într-un singur scop: apărarea intereselor statului roman în fata instanțelor europene.

Le mulțumesc pe aceasta cale tuturor celor care au pus umărul la o prestație cât mai buna a României.

Am obtinut la Curtea de la Luxemburg anularea unor acte europene care dezavantajau Romania, dar si multe hotarari care reprezinta repere jurisprudentiale europene. Am aparat interesele cetatenilor romani ori de cate ori am avut ocazia si am facut-o mereu cu buna credinta.

Am  însă și nemulțumiri. Continuam sa avem foarte multe directive netranspuse în domenii de importanță majoră, motiv pentru care riscam sancțiuni. În ciuda eforturilor depuse, am constatat de multe ori că există o rezistență internă la transpunerea și implementarea legislației europene.

Mi-au trecut prin mână pentru avizare câteva sute de acte normative care transpuneau sau implementau legislația europeană și care erau de natura să facă România mai bună și mai competitivă.

Las în Ministerul Afacerilor Externe, la Agentul Guvernamental pentru CJUE, o echipă performanta și o generație tânără de juriști entuziaști, cu studii la facultăți prestigioase, care vor asigura continuitatea instituției.

Orice sfârșit de drum reprezintă începutul unuia nou și vreau să vă dau o veste bună.

Zilele acestea îmi va aparea cea de-a doua ediție a cursului meu de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Voi continua activitatea universitară și pe cea judiciară.

Mulțumesc celor care, de aseară începând, mi-au umplut căsuța de mesaje cu gândurile lor bune”.

***

Miercuri, 16 mai 2018, în Monitorul Oficial al României Partea I nr. 419 a fost publicată decizia de numire a lui Costin-Radu Canțăr, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în funcția de Agent Guvernamental al României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Costin-Radu Canțăr a profesat ca avocat în Baroul Dolj în perioada 2011-2013, fiind suspendat la cerere.

Anterior, funcția de Agent Guvernamental al României pentru CJUE a fost ocupată, începând cu anul 2011, de Răzvan-Horaţiu Radu.

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 419 din data de 16 mai 2018 a fost publicată Decizia nr. 207/2018 privind eliberarea domnului Răzvan-Horațiu Radu din funcția de agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, însărcinat cu reprezentarea României în fața Curții de Justiție, a Tribunalului Uniunii Europene, a celorlalte instituții ale Uniunii Europene, precum și a Curții de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.