« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

MCSI. Proiectul de lege ref transpunerea directivei NIS, adoptat de Parlament
18.05.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Lege 9 | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 16 mai 2018, Camera Deputaților a aprobat, în calitate de for decizional, proiectul de lege inițiat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale care vizează transpunerea la nivel național a Directivei Uniunii Europene (UE) 2016/1148 privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune – directiva NIS, potrivit unui comunicat al MCSI.

Proiectul de lege urmează să fie transmis spre promulgare Preşedintelui României.

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale: „Este îmbucurător pentru mine să văd că parlamentari au înţeles importanţa şi necesitatea transpunerii acestei directive la nivelul României şi au răspuns cu celeritate demersului legislativ iniţiat de noi. După ce va fi promulgată, noua lege va impune măsuri minime de securitate și obligația de notificare a incidentelor  de securitate apărute la nivelul operatorilor de servicii esenţiale şi furnizorilor de servicii digitale.”

Cătălin Aramă, director general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică: „Pentru mine și echipa Centrului este un succes, întrucât CERT-RO a participat activ la acest proiect asigurând suportul tehnic necesar. Această reglementare va asigura creșterea gradului de securitate al celor mai importante rețele IT de pe teritoriul României, dar și al spațiului cibernetic românesc în general. Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor partenerilor instituționali implicați în dezvoltarea acestui act normativ și colegilor din parlament pentru suportul acordat.”

:: Proiectul

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD