Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei
17.05.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei este marcată, anual, la data de 17 mai. 

Deşi în fiecare an, evenimentul este promovat la nivel mondial, Ziua internaţională împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei nu reprezintă o campanie centralizată, ci mai degrabă un moment pentru toţi cei care vor să se implice într-o problemă aparte, în orice format ales. Mai multe entităţi diferite participă la mobilizarea din jurul zilei de 17 mai şi, prin urmare, evenimentul se desfăşoară sub mai multe denumiri. Unele organizaţii adaugă ”lesbofobia” sau ”intersexfobia” ca puncte distincte. Acronimele diferă, de asemenea, de la iniţialul „IDAHO” la „IDAHOTB” sau „IDAHOBIT”. Ziua nu are asociată o marcă înregistrată la nivel global, prin urmare fiecare alege modul de a comunica.

În România, Asociaţia ACCEPT a organizat anual Marşul Bucharest Pride. În 2019, evenimentele legate de această temă se desfăşoară în perioada 15-23 iunie, iar Marşul Bucharest Pride este programat la 22 iunie 2019, în Piaţa Victoriei.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei este marcată, anual, la data de 17 mai. 

Ziua internațională împotriva homofobiei și transfobiei (IDAHO) a fost creată în 2004 pentru a atrage atenția factorilor de decizie politică, a liderilor de opinie, a mișcărilor sociale, a publicului și a mass-media asupra acestei probleme. Data de 17 mai a fost aleasă în mod special pentru a comemora decizia Organizației Mondiale a Sănătății din 1990 de a declasifica homosexualitatea ca pe o tulburare mentală.

Această zi este acum sărbătorită în peste 100 de țări, în toate regiunile lumii și în locuri atât de diverse precum Australia, Iran, Camerun sau Albania. A primit o recunoaștere oficială din partea mai multor state și instituții internaționale precum Parlamentul European și nenumărate autorități locale. Majoritatea agențiilor Organizației Națiunilor Unite marchează, de asemenea, Ziua cu evenimente specifice.

Eva Kjer Hansen, ministrul pentru egalitatea de șanse pentru Danemarca, conform unui comunicat al CE  a declarat: „Pe măsură ce sărbătorim Ziua internațională împotriva homofobiei, a transfobiei și a bifobiei, aș dori să le mulțumesc tuturor celor din Europa și dincolo de aceia care promovează drepturile persoanelor LGBTI și combate discriminarea și discriminarea, prejudecăți. În această luptă pentru egalitatea de șanse, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen, oricine poate juca un rol, la nivelul lor de responsabilitate. 
Alianța pentru solidaritate este tema aleasă în acest an. Aceasta ne amintește de necesitatea unei abordări cuprinzătoare a promovării și promovării tuturor persoanelor aparținând grupurilor dezavantajate sau în situații vulnerabile, precum și importanța aderării forțelor pentru a atinge drepturi egale pentru toți. „

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate