JURIDICE SELECTED
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei

17.05.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei este marcată, anual, la data de 17 mai. 

Ziua internațională împotriva homofobiei și transfobiei (IDAHO) a fost creată în 2004 pentru a atrage atenția factorilor de decizie politică, a liderilor de opinie, a mișcărilor sociale, a publicului și a mass-media asupra acestei probleme. Data de 17 mai a fost aleasă în mod special pentru a comemora decizia Organizației Mondiale a Sănătății din 1990 de a declasifica homosexualitatea ca pe o tulburare mentală.

Această zi este acum sărbătorită în peste 100 de țări, în toate regiunile lumii și în locuri atât de diverse precum Australia, Iran, Camerun sau Albania. A primit o recunoaștere oficială din partea mai multor state și instituții internaționale precum Parlamentul European și nenumărate autorități locale. Majoritatea agențiilor Organizației Națiunilor Unite marchează, de asemenea, Ziua cu evenimente specifice.

Eva Kjer Hansen, ministrul pentru egalitatea de șanse pentru Danemarca, conform unui comunicat al CE  a declarat: „Pe măsură ce sărbătorim Ziua internațională împotriva homofobiei, a transfobiei și a bifobiei, aș dori să le mulțumesc tuturor celor din Europa și dincolo de aceia care promovează drepturile persoanelor LGBTI și combate discriminarea și discriminarea, prejudecăți. În această luptă pentru egalitatea de șanse, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen, oricine poate juca un rol, la nivelul lor de responsabilitate. 
Alianța pentru solidaritate este tema aleasă în acest an. Aceasta ne amintește de necesitatea unei abordări cuprinzătoare a promovării și promovării tuturor persoanelor aparținând grupurilor dezavantajate sau în situații vulnerabile, precum și importanța aderării forțelor pentru a atinge drepturi egale pentru toți. „

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.