Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Avocaţii din Baroul Bucureşti, Baroul Ilfov şi Baroul Dolj beneficiază de 40% reducere. UNBR încurajează extinderea la nivelul tuturor barourilor. Executorii Camerei Executorilor Bucureşti şi membrii UNELM beneficiază de 20% reducere.
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii

17 mai 2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii este marcată, anual, la data de 17 mai.

Această zi este promovată anual, începând din 2005, de Liga Mondială a Hipertensiunii (World Hypertension League – WHL), în parteneriat cu Societatea Internaţională de Hipertensiune (International Society of Hypertension – ISH) şi cu alte organizaţii.

Tema din 2018 este: „Know your numbers.” Scopul său este de a crește gradul de conștientizare în întreaga lume cu privire la importanța cunoașterii măsurării tensiunii arteriale.

Organizația Pan-Americană de Sănătate se alătură eforturilor Ligii Hipertensiunii din lume pentru a marca Ziua Mondială a Hipertensiunii prin organizarea a două seminarii web pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

PAHO / OMS colaborează cu statele membre și partenerii săi pentru a îmbunătăți programele de control al hipertensiunii arteriale, pentru a promova politici care favorizează prevenirea și proiectele care contribuie la formarea și actualizarea personalului medical, în special la nivelul asistenței medicale primare.

Şi în România creşterea tensiunii arteriale reprezintă o problemă de sănătate publică din cauza prevalenţei sale crescute la populaţia adultă. Societatea Română de Hipertensiune şi-a propus încă de la început să contribuie la scăderea incidenţei şi prevalenţei hipertensiunii arteriale. Este afiliată Societăţii Europene de Hipertensiune şi dezvoltă programe de educare a populaţiei, în vederea îmbunătăţirii gradului de informare asupra acestei boli.

Congresul Societății Române de Hipertensiune, Ediția a 5-a, va avea loc în perioada 11-13 octombrie 2018, la Hotel Crowne Plaza, București.

 

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.