Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europeană a decis să închidă procedura de infringement ref. comerțul paralel cu medicamente pentru uz uman

18.05.2018 | JURIDICE.ro

Joi, 17 mai 2018, Comisia Europeană a informat că a decis să închidă procedura de infringement și dosarele plângerilor împotriva Poloniei, României și Slovaciei în domeniul comerțului paralel cu medicamente pentru uz uman, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Cu toate că importurile și exporturile paralele de medicamente reprezintă o formă legală de comerț în cadrul pieței unice, statele membre pot, în anumite cazuri, să impună restricții, atâta timp cât măsurile pe care le iau sunt justificate, rezonabile și proporționale pentru a garanta un interes public legitim. În acest context, situațiile în care farmaciile nu sunt aprovizionate în mod corespunzător și permanent cu medicamente de uz uman a căpătat amploare, problema fiind cu atât mai delicată cu cât este necesară crearea unui echilibru între dreptul de acces la asistență medicală și libertatea fundamentală a circulației mărfurilor.

Decizia este urmarea unei analize complexe a problemei privind comerțul paralel cu medicamente de uz uman, sens în care Comisia a concluzionat că nu inițierea unei proceduri de infringement este calea adecvată de soluționare a acestei situații complexe, ci identificarea altor modalități de a aborda eficient și rapid o chestiune care poate avea impact negativ asupra sănătății cetățenilor europeni.

În acest scop:
– Comisia consideră că trebuie organizat cât mai rapid un dialog structurat cu toate părțile relevante
– Comisia își menține angajamentul de a sprijini statele membre în eforturile lor de a garanta că cetățenii au acces, în timp util, la îngrijiri medicale preventive și curative de bună calitate și accesibile din punct de vedere financiar.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.