Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a muzeelor
18.05.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua internațională a muzeelor este marcată, anual, la data de 18 mai.

Tema pentru 2019: „Muzeele ca centre culturale: viitorul tradiției”.

Rolul muzeelor ​​în societate se schimbă. Muzeele continuă să se reinventeze în căutarea lor de a deveni mai interactive, orientate spre public, orientate către comunitate, flexibile, adaptabile și mobile. Acestea au devenit huburi culturale care funcționează ca platforme unde creativitatea se combină cu cunoașterea și în care vizitatorii pot co-crea, împărtăși și interacționa.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

2018: Ziua internațională a muzeelor este marcată, anual, la data de 18 mai.

Stabilită în 1977, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM), Ziua internaţională a muzeelor are ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii. Este, totodată, un eveniment menit să întemeieze şi să consolideze relaţiile de cooperare dintre muzee, profesioniştii acestora şi public. Muzeele au un potenţial unic în abordarea diferitelor culturi, constituindu-se într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată, într-o manieră interdisciplinară, dar şi în ceea ce priveşte sensibilizarea oamenilor iubitori de cultură din întreaga lume.

Tema pentru 2018 este: „Hyperconnected museums: New approaches, new publics”. 

Organizate în jurul datei de 18 mai a fiecărui an, evenimentele și activitățile planificate pentru a sărbători Ziua Internațională a Muzeelor pot dura o zi, un weekend sau o săptămână întreagă.

În România, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, 18 mai, accesul este gratuit la toate sediile Muzeului Municipiului Bucureşti, în intervalul orar 10.00-18.00. În plus, la Noaptea Muzeelor 2018, de sâmbătă 19 mai, aproximativ 150 de muzee şi organizaţii partenere vor le vor oferi vizitatorilor susrprize de neuitat.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.