Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Mugur Isărescu: Anul Centenarului este marcat de repere semnificative pentru cultura națională
18.05.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 17 mai 2018, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a declarat, în deschiderea conferinței „Contribuția minorităților naționale din România la diversitatea și vitalitatea culturii europene”, potrivit unui comunicat al BNR: „În 2018 aniversăm un secol de unitate a tuturor românilor, realizare istorică ce a fost posibilă şi cu contribuția minorităților la dezvoltarea conștiinței naționale. Anul Centenarului este marcat de repere semnificative pentru cultura națională, ca simbol al rolului identității și al patrimoniului nostru spiritual în desăvârșirea unității naționale.

Contribuția fundamentală a elitelor societății în general, a elitelor minorităţilor în particular la dezvoltarea modernă a României și la înscrierea noastră într-un parcurs european contemporan este incontestabilă. În toate marile momente ale istoriei noastre regăsim elitele naționale contribuind la desăvârșirea coeziunii naționale sub aspect politic, economic și cultural.

Prin dialog social tolerant și deschis, România îşi poate demonstra capacitatea de a contribui semnificativ la desăvârşirea proiectului european. În anul Centenarului subscriem neîntrerupt la diversitatea și vitalitatea culturii europene, construind punți către viitor și demonstrând toleranță pentru o societate deschisă acestuia.

Istoria a demonstrat că dezvoltarea punților sociale și a dialogului inter-comunitar, a respectului și a încrederii contribuie la o societate mai puternică, mai solidară și mai prosperă.”

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.