Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Sistemul judiciar

CAB. Judecător al Tribunalului București, arestat la domiciliu. UPDATE: Suspendare din funcție. Control judiciar. Încetare suspendare

25 mai 2018 | JURIDICE.ro

25 mai 2018: Joi, 24 mai 2018, Secţia pentru judecători a hotărât încetarea măsurii suspendării din funcţia de judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti a Elenei Burlan-Puşcaş, ca urmare a admiterii contestaţiei şi luării măsurii preventive a controlului judiciar faţă de aceasta.

La data de 23 mai 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația formulată de Elena Burlan-Pușcaș împotriva încheierii din data de 17 mai 2018 prin care s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu și a înlocuit măsura cu cea a controlului judiciar.

:: Ordinea de zi soluționată
:: Minuta ICCJ

***

22 mai 2018: Luni, 21 mai 2018, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat suspendarea din fucnția de judecător a Elenei Burlan Pușcaș, judecător în cadrul Tribunalului București, ca urmare a dispuneri măsurii preventive a arestului la domiciliu.

:: Ordinea de zi soluționată

***

18 mai 2018: Joi, 17 mai 2018, Curtea de Apel București a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu în cazul Elenei Burlan Pușcaș, judecător în cadrul Tribunalului București, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de luare de mită, potrivit mediafax.ro.

Elena Burlan Pușcaș„Nu am avut probleme niciodată, timpul a dovedit întotdeauna că am judecat corect aşa cum am crezut de cuviinţă. Dacă un denunţ al unui condamnat care vrea să-şi uşureze situaţia poate să îngroape cariera unui judecător, atunci asta este ţara în care trăim şi ne merităm soarta. Am rămas în acest sistem, aşa că voi merge până la capăt. Cineva a făcut un denunţ acum doi ani ca să-şi uşureze situaţia, un condamnat. Eu nu am ştiut, era normal. A pretins că a luat bani în 2009 de la nişte ţigani dintr-un clan ca să mi-i dea mie nu ştiu ce să fac cu ei, în condiţiile în care am dat o pedeapsă cu suspendare. Mi se reproşează că am dat cu suspendare. Pentru că judecătorul întotdeauna apreciază şi nu este singura soluţie pe care am dat-o cu suspendare. Era o bătaie între clanuri, o încăierare. Probabil că am ţinut cont şi de circumstanţele respective, ieri am luat cunoştinţă, habar nu aveam despre ce dosar e vorba, despre ce inculpaţi e vorba, în condiţiile în care s-a judecat în 2009. Dacă era ceva de făcut, mi se părea normal ca cineva să spună în 2009 că a luat bani şi a dat unei judecătoare, nu sî încercerce după 9 ani să încerce să obţină o reducere a pedepsei pe vorbe. Dacă cineva a luat bani, aceea nu am fost eu. Nu sunt nici mai bogată, nici mai săracă decât am fost întotdeauna. Totul a fost la vedere, averea, viaţa, nu am ascuns niciodată nimic. Dacă sunt victimă sau nu, se va dovedi.

A fost în atenţia DNA în permanenţă, cu toate cazurile mai spectaculoase pe care le-am avut, eu fiind instanţă de fond întotdeauna. Aceeaşi soluţie în toate dosarele mi-a fost menţinută şi ulterior. Faptul că într-un dosar cu nişte ţigani la început se dă suspendare şi apoi cu executare, este mai puţin important, pentru că tot condamnare a fost. Mi se pare absurd ca cineva să ia mită ca să dea o pedeapsă cu suspendare care e tot pedeapsă şi să nu se dea achitare. Probe sunt denunţurile care s-au obţinut acum, în ultima perioadă. E un individ, care este soţul unei cunoştinţe de-a mea, care a fost implicată în dosarul cu colegele mele de la Tribunal. Aceasta era metoda lor de operare, să ia bani în dosare. Ne cunoşteam şi soţul ei a fost arestat şi a făcut un denunţ spunând că soţia lui a luat bani să mi-i dea mie, după care indivizii din dosarul pe care l-am soluţionat au fost provocaţi să spună că au dat bani pentru judecătoare. Niciodată, nimeni nu afirmă că mi-a dat bani mie, ci a dat bani unei individe ca să mi-i dea mie. Sunt nevinovată până la capăt.”

:: Minuta

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership