« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ziua maritimă europeană
20.05.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua maritimă europeană este marcată, anual, la data de 20 mai.

Ziua Maritimă Europeană 2021 are loc în Den Helder, un loc cu un caracter maritim unic:

– este port/ comunitate tradițională de pescuit.
– este bază navală regală încă din vremea lui Napoleon.
– este port energetic la țărm de la începutul anilor 1970.
– este bază pentru Garda de Coastă Olandeză.
– este aeroport pentru operațiuni la țărm ale elicopterelor.
– Royal Naval Airport este baza elicopterelor NH 90.
– găzduiește instituții de cercetare orientate spre mare și ocean.
– oferă educație pentru munca la mare.
– are ieșire la Marea Wadden, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua maritimă europeană este marcată, anual, la data de 20 mai.

Virginijus Sinkevičius, comisar pentru mediu, oceane și pescuit, a transmis următorul mesaj video:

Stimați vorbitori, dragi organizatori de ateliere, dragi părți interesate, dragi colegi,

20 mai este Ziua Maritimă Europeană. În fiecare an, UE organizează conferința EMD (European Maritime Day) în jurul acestei date. Este unul dintre punctele culminante ale anului, cu până la 1500 de părți interesate care s-au alăturat în timp ce sărbătorim economia albastră.
În acest an, planificasem o altă ediție grozavă, împreună cu orașul Cork, orașul nostru gazdă pentru 2020. Și împreună cu dvs., oamenii și organizațiile care s-au înregistrat în număr mare.

Din păcate, din cauza normelor de coronavirus și distanțare socială, organizatorii- Comisia Europeană, guvernul irlandez și Consiliul Local Cork- au luat decizia colectivă de a anula evenimentul cu totul.

Dorim să mulțumim tuturor părților interesate și organizatorilor pentru munca și entuziasmul depus pentru acest eveniment în ultimele luni și regretăm că nu suntem în măsură să profităm de primirea călduroasă și ospitalitatea pregătită de partenerii noștri irlandezi. Sperăm, de asemenea, că va exista posibilitatea ca City of Cork să găzduiască EMD la un moment dat în viitor.

Pe măsură ce ieșim din această criză, avem nevoie de economia albastră pentru a reveni în formă cât mai repede posibil. Sectorul cu potențialul său extraordinar de creștere inteligentă și durabilă poate ajuta la redresarea economică în zonele de coastă și nu numai.

Împreună vom depăși această criză și vom construi o economie albastră mai durabilă, circulară și mai rezistentă.

Mulțumesc tuturor și sper să ne vedem curând în perioade mai bune.

Echipa EMD

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua maritimă europeană este marcată, anual, la data de 20 mai. 

Marcarea Zilei maritime europene (EMD) oferă anual oportunitatea pentru comunitatea maritimă a Europei de a se reuni, a discuta şi a iniţia acţiuni comune.

Hub-ul Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră, sub Președinția Cluj IT Cluster; Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect fondat deFundația EUROLINK – Casa Europei în parteneriat cu Academia Română; Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR – membră CoDCR), sub Președinția Universității Maritime din Constanța organizează Ziua Maritimă Europeană în România: Lansarea consultărilor cu stakeholderii din domeniul maritim și al dezvoltării macro-regionale la 31 mai 2019.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua maritimă europeană este marcată, anual, la data de 20 mai. 

Sediul materiei: A fost instituită oficial la 20 mai 2008, în cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Janez Jana, şi preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, au semnat o declaraţie tripartită comună privind marcarea acestei zile.

Ziua maritimă europeană este sărbătorită anual în toată Europa, marcare acestui eveniment are în vedere creşterea vizibilităţii sectoarelor maritime şi sprijinirea unei abordări integrate a afacerilor maritime, se arată pe site-ul oficial al UE.

Evenimentul principal al manifestărilor organizate cu acest prilej este Conferinţa Zilei maritime europene, care se desfăşoară într-o regiune diferită în fiecare an. Această platformă primeşte comunitatea maritimă aflată în creştere în Europei, pentru a discuta, dezbate şi a face schimb de bune practici.

Conferinţa şi expoziţia Zilei maritime europene 2018 avea loc la 31 mai și 1 iunie 2018 la Burgas, Bulgaria. Conferința include sesiuni plenare și tematice (cu participarea experților de nivel înalt și a experților-cheie), precum și ateliere de lucru organizate de către părțile interesate.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 
Secţiuni: Internațional, Legal Days, UNIVERSITARIA, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD