Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua maritimă europeană
20.05.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua maritimă europeană este marcată, anual, la data de 20 mai. 

Marcarea Zilei maritime europene (EMD) oferă anual oportunitatea pentru comunitatea maritimă a Europei de a se reuni, a discuta şi a iniţia acţiuni comune.

Hub-ul Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră, sub Președinția Cluj IT Cluster; Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect fondat deFundația EUROLINK – Casa Europei în parteneriat cu Academia Română; Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR – membră CoDCR), sub Președinția Universității Maritime din Constanța organizează Ziua Maritimă Europeană în România: Lansarea consultărilor cu stakeholderii din domeniul maritim și al dezvoltării macro-regionale la 31 mai 2019.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua maritimă europeană este marcată, anual, la data de 20 mai. 

Sediul materiei: A fost instituită oficial la 20 mai 2008, în cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Janez Jana, şi preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, au semnat o declaraţie tripartită comună privind marcarea acestei zile.

Ziua maritimă europeană este sărbătorită anual în toată Europa, marcare acestui eveniment are în vedere creşterea vizibilităţii sectoarelor maritime şi sprijinirea unei abordări integrate a afacerilor maritime, se arată pe site-ul oficial al UE.

Evenimentul principal al manifestărilor organizate cu acest prilej este Conferinţa Zilei maritime europene, care se desfăşoară într-o regiune diferită în fiecare an. Această platformă primeşte comunitatea maritimă aflată în creştere în Europei, pentru a discuta, dezbate şi a face schimb de bune practici.

Conferinţa şi expoziţia Zilei maritime europene 2018 avea loc la 31 mai și 1 iunie 2018 la Burgas, Bulgaria. Conferința include sesiuni plenare și tematice (cu participarea experților de nivel înalt și a experților-cheie), precum și ateliere de lucru organizate de către părțile interesate.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.