Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Mondială a Metrologiei
20.05.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA


Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua Mondială a Metrologiei este marcată, anual, la data de 20 mai.

Temă pentru 2019: „Sistemul Internațional de Unități – fundamental mai bun„.

A fost aleasă această temă deoarece, pe 16 noiembrie 2018, Conferința Generală pentru Măsuri și Greutăți a adoptat fără îndoială una dintre cele mai importante revizuiri ale Sistemului Internațional de Unități (SI) de la înființarea sa. Cercetările din domeniul noilor metode de măsurare, inclusiv cele care utilizează fenomene cuantice, stau la baza schimbării, care intră în vigoare la 20 mai 2019. SI se bazează acum pe un ansamblu de definiții, toate corelate cu legile fizicii, și care au avantajul de a putea integra îmbunătățirile științifice și tehnologice, astfel încât să satisfacă nevoile viitorilor utilizatori mulți ani de-aici înainte.

Într-adevăr, metrologia, ca știință a măsurării, joacă un rol central în descoperirile și inovaţiile științifice, producția industrială și comerțul internațional, în îmbunătățirea calității vieții și în protejarea mediului înconjurător.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua Mondială a Metrologiei este marcată, anual, la data de 20 mai.

Sediul materiei: Convenţia Metrului din 20 mai 1875.

Tema pentru Ziua Mondială a Metrologiei 2018 este: „Evoluția constantă a Sistemului Internațional al Unităților.

Această temă a fost aleasă deoarece, în noiembrie 2018, se așteaptă ca Conferința Generală privind masele și greutățile să fie de acord cu una dintre cele mai mari modificări ale Sistemului Internațional de Unități (SIU) de la înființarea sa. Modificările propuse se bazează pe rezultatele cercetărilor privind noi metode de măsurare care au folosit fenomene cuantice ca bază pentru standardele fundamentale. SIU se va baza pe un set de definiții, fiecare legat de legile fizicii și are avantajul de a fi capabil să adopte îmbunătățiri ulterioare în știința și tehnologia măsurătorilor pentru a răspunde nevoilor viitorilor utilizatori pentru mulți ani care vor veni.

Metrologia reprezintă partea fizicii care se ocupă cu măsurările precise, cu stabilirea unităților și cu procedeele de măsură. Fără ea, nu ar putea exista comerțul sau industria. Metrologia reprezintă totalitatea activităților privitoare la măsuri, etaloane, aparate și instrumente de măsură.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate