Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua Mondială a Metrologiei
20.05.2022 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Content, Legal Days, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2022: Ziua Mondială a Metrologiei este marcată, anual, la data de 20 mai.

Tema pentru 2022: Metrologia în era digitală

Această temă a fost aleasă deoarece tehnologia digitală revoluționează comunitatea noastră și este una dintre cele mai interesante tendințe din societatea de astăzi.

Într-adevăr, pe scară largă, metrologia, știința măsurării, joacă un rol central în descoperirea și inovarea științifică, producția industrială și comerțul internațional, în îmbunătățirea calității vieții și în protejarea mediului global.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua Mondială a Metrologiei este marcată, anual, la data de 20 mai.

Tema pentru 2021: Măsurătoare pentru sănătate

Această temă a fost aleasă pentru a evidenția importanța pe care o joacă măsurarea în sănătate și, prin urmare, în bunăstarea fiecăruia dintre noi.

Într-adevăr, metrologia, știința măsurării, joacă un rol central în descoperirea și inovarea științifică, producția industrială și comerțul internațional, în îmbunătățirea calității vieții și în protejarea mediului global.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua Mondială a Metrologiei este marcată, anual, la data de 20 mai.

Tema pentru 2020: Măsurătorile pentru comerțul global.

2020 reprezintă un an care ne provoacă la noi abordări, la un proces de regândire a realităților și proiectări durabile ale viitorului.Tema a fost aleasă în scopul sporirii conștientizării rolului important al măsurărilor în facilitarea comerțului global echitabil, conformități produselor la standarde și reglementări, precum și satisfacerea așteptărilor clienților asupra calității.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua Mondială a Metrologiei este marcată, anual, la data de 20 mai.

Temă pentru 2019: „Sistemul Internațional de Unități – fundamental mai bun„.

A fost aleasă această temă deoarece, pe 16 noiembrie 2018, Conferința Generală pentru Măsuri și Greutăți a adoptat fără îndoială una dintre cele mai importante revizuiri ale Sistemului Internațional de Unități (SI) de la înființarea sa. Cercetările din domeniul noilor metode de măsurare, inclusiv cele care utilizează fenomene cuantice, stau la baza schimbării, care intră în vigoare la 20 mai 2019. SI se bazează acum pe un ansamblu de definiții, toate corelate cu legile fizicii, și care au avantajul de a putea integra îmbunătățirile științifice și tehnologice, astfel încât să satisfacă nevoile viitorilor utilizatori mulți ani de-aici înainte.

Într-adevăr, metrologia, ca știință a măsurării, joacă un rol central în descoperirile și inovaţiile științifice, producția industrială și comerțul internațional, în îmbunătățirea calității vieții și în protejarea mediului înconjurător.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua Mondială a Metrologiei este marcată, anual, la data de 20 mai.

Sediul materiei: Convenţia Metrului din 20 mai 1875.

Tema pentru Ziua Mondială a Metrologiei 2018 este: „Evoluția constantă a Sistemului Internațional al Unităților.

Această temă a fost aleasă deoarece, în noiembrie 2018, se așteaptă ca Conferința Generală privind masele și greutățile să fie de acord cu una dintre cele mai mari modificări ale Sistemului Internațional de Unități (SIU) de la înființarea sa. Modificările propuse se bazează pe rezultatele cercetărilor privind noi metode de măsurare care au folosit fenomene cuantice ca bază pentru standardele fundamentale. SIU se va baza pe un set de definiții, fiecare legat de legile fizicii și are avantajul de a fi capabil să adopte îmbunătățiri ulterioare în știința și tehnologia măsurătorilor pentru a răspunde nevoilor viitorilor utilizatori pentru mulți ani care vor veni.

Metrologia reprezintă partea fizicii care se ocupă cu măsurările precise, cu stabilirea unităților și cu procedeele de măsură. Fără ea, nu ar putea exista comerțul sau industria. Metrologia reprezintă totalitatea activităților privitoare la măsuri, etaloane, aparate și instrumente de măsură.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti