ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară în interpretarea Directivei 2006/112: C-291/18, Grup Servicii Petroliere
20.05.2018 | Daniel-Mihail ȘANDRU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Daniel-Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară în interpretarea Directivei 2006/112: C-291/18, Grup Servicii Petroliere. Potrivit încheierii, textul întrebărilor este următorul:

« (1) Dacă art. 148 lit. c) raportat la lit. a) din Directiva nr. 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată se interpretează în sensul că scutirea de la taxa pe valoarea adăugată se aplică în anumite condiții livrării unei platforme de foraj marin auto ridicătoare, respectiv dacă platforma de foraj marin auto ridicătoare se încadrează în noțiunea de „navă” în înțelesul normei juridice de drept al Uniunii Europene, câtă vreme norma respectivă reiese că reglementează, potrivit titlului Capitolului 7 din Directivă, „scutiri legate de transportul internațional”?

(2) În cazul unui răspuns afirmativ la întrebarea anterioară, dacă din interpretarea art.148 lit. c) raportat la lit. a) din Directiva nr. 2006/112/CE rezultă condiția esențială pentru aplicarea scutirii de la taxa pe valoarea adăugată în sensul că, în exploatarea sa (ca activitate comercială / industrială), platforma de foraj marin auto ridicătoare, care a navigat până în largul mării, trebuie să se afle acolo în mod efectiv în stare de mobilitate, plutire, prin deplasare pe mare, dintr-un punct întra-altul, o durată de timp mai mare decât cea în care se găsește în stare staționară, imobilă, ca urmare a activității de forare pe mare, respectiv dacă activitatea de navigație trebuie să fie în mod efectiv preponderentă fată de cea de forare?»

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susținut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE și FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară în interpretarea Directivei 2006/112: C-291/18, Grup Servicii Petroliere”

  1. Pledoaria e programată pentru data de 31 ianuarie 2018 (cf. calendar curia)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate