Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară în interpretarea Directivei 2006/112: C-291/18, Grup Servicii Petroliere


20.05.2018 | Daniel-Mihail ȘANDRU
Secţiuni: Articole, CJUE, Content, Fiscalitate, Opinii, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel-Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară în interpretarea Directivei 2006/112: C-291/18, Grup Servicii Petroliere. Potrivit încheierii, textul întrebărilor este următorul:

« (1) Dacă art. 148 lit. c) raportat la lit. a) din Directiva nr. 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată se interpretează în sensul că scutirea de la taxa pe valoarea adăugată se aplică în anumite condiții livrării unei platforme de foraj marin auto ridicătoare, respectiv dacă platforma de foraj marin auto ridicătoare se încadrează în noțiunea de „navă” în înțelesul normei juridice de drept al Uniunii Europene, câtă vreme norma respectivă reiese că reglementează, potrivit titlului Capitolului 7 din Directivă, „scutiri legate de transportul internațional”?

(2) În cazul unui răspuns afirmativ la întrebarea anterioară, dacă din interpretarea art.148 lit. c) raportat la lit. a) din Directiva nr. 2006/112/CE rezultă condiția esențială pentru aplicarea scutirii de la taxa pe valoarea adăugată în sensul că, în exploatarea sa (ca activitate comercială / industrială), platforma de foraj marin auto ridicătoare, care a navigat până în largul mării, trebuie să se afle acolo în mod efectiv în stare de mobilitate, plutire, prin deplasare pe mare, dintr-un punct întra-altul, o durată de timp mai mare decât cea în care se găsește în stare staționară, imobilă, ca urmare a activității de forare pe mare, respectiv dacă activitatea de navigație trebuie să fie în mod efectiv preponderentă fată de cea de forare?»

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susținut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE și FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti