Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Parlamentul European dorește să contribuie la crearea unei politici publice care să sprijine dezvoltarea tehnologiilor Blockchain

21.05.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 18 mai 2018, Parlamentul European a informat că deputații europeni doresc să contribuie la crearea unei politici publice care să sprijine dezvoltarea tehnologiilor blockchain și a altor tehnologii conexe, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Tehnologia blockchain se bazează pe registre digitale publice care pot fi utilizate și partajate simultan. Tehnologia este probabil cea mai cunoscută ca bază pentru Bitcoin și alte cripto-valute, dar este utilizată și în multe alte sectoare, de la industrii creative până la servicii publice.

În acest context, Parlamentul European a adoptat, la data de 16 mai 2018, o rezoluție având-o ca autoare pe Eva Kaili, europarlamentar grec, președintele panoului pentru evaluarea opțiunilor științifice și tehnologice, prin care aceasta a solicitat o „reglementare deschisă, progresivă și inovativă”.

Eva Kaili„Blockchain are, în general, un element puternic perturbator care va afecta multe sectoare. Serviciile financiare sunt doar un exemplu. Dorim să transformăm UE într-un actor principal în domeniul blockchain. (…)

Nu este inteligent să se reglementeze tehnologia în sine, ci mai degrabă utilizarea acesteia și sectoarele care adoptă această tehnologie în modelele lor de afaceri. Protecția consumatorilor și protecția investitorilor sunt pe primul loc.”

Deputații europeni au posibilitatea să voteze rezoluția în Plen, în cadrul viitoarei reuniuni și, în cazul în care va fi adoptată, să o trimită Comisiei Europene spre examinare.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.