Secţiuni » Arii de practică » Protective » Protecţia animalelor
Protecţia animalelor

Ziua mondială a broaștelor țestoase


23.05.2022 | Adelina DOBRE
Secţiuni: Dreptul mediului, Legal Days, Protecția animalelor
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2022: Ziua mondială a broaștelor țestoase este marcată, anual, la data de 23 mai.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua mondială a broaștelor țestoase este marcată, anual, la data de 23 mai.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua mondială a broaștelor țestoase este marcată, anual, la data de 23 mai.

Ziua mondială a broaştelor ţestoase a fost iniţiată în 2000, de către American Tortoise Rescue (ATR), o societate non-profit înfiinţată, în 1990, pentru a asigura protecţia tuturor speciilor de broască ţestoasă. Aceasta oferă adăpost permanent pentru broaştele ţestoase abandonate şi pierdute, precum şi pentru cele care sunt confiscate ca urmare a aplicării legii şi necesită locuinţe temporare, potrivit www.tortoise.com. Pe parcursul anilor, de la o ediţie la alta, această zi a devenit cunoscută şi marcată la nivel mondial. Este o zi sărbătorită de toţi iubitorii speciilor de broască ţestoasă din ţări precum Canada, Pakistan, Borneo, India, Australia, Marea Britanie, Grecia şi multele altele.

Scopul Zilei mondiale a broaştelor ţestoase este a creşte respectul şi cunoştinţele despre aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora. Este, de asemenea, o sărbătoare a bucuriei pe care aceste reptile le aduc zilnic numeroaselor persoane care le deţin ca animale de companie.

Aceste animale blânde apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. Biologii şi alţi experţi prevăd dispariţia broaştelor ţestoase în următorii 50 de ani, se menţionează pe www.tortoise.com.

Scopul final al ATR este de a opri comerţul ilegal cu broaşte ţestoase şi broaşte din întreaga lume. Printre priorităţi este şi aceea de a cere magazinelor de vânzare a animalelor de companie să oprească vânzarea de broaşte ţestoase fără a oferi şi informaţii adecvate pentru cumpărător. De exemplu, mulţi oameni care cumpără un astfel de animal de companie, atunci când este pui, nu ştiu că unele specii pot creşte până la 100 de kilograme sau chiar mai mult, că au nevoie de căldură constantă pe tot parcursul anului, deoarece nu hibernează, şi că pot trăi foarte mult.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua mondială a broaștelor țestoase este marcată, anual, la data de 23 mai. 

2018: Ziua mondială a broaștelor țestoase este marcată, anual, la data de 23 mai. 

Sediul materiei: American Tortoise Rescue a inițiat în anul 2000 sărbătorirea acestei zile.

American Tortoise Rescue a salvat peste 4.000 de broaşte ţestoase de apă sau de uscat, de la începuturile activităţii sale (1990).

Scopul Zilei Mondiale a Broaștelor: de a educa oamenii despre lucrurile pe care le pot face pentru a proteja habitatele broaștelor de țestoase și a broaștelor de țestoase.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti