Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CJUE recrutează juriști lingviști
21.05.2018 | Elena ALBU

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria CA 170/1 din 17 mai 2018 a fost publicat Anunţ de conscursuri Generale – Jurişti lingvişti de limba germană, Jurişti lingvişti (de limba neerlandeză (NL).

Curtea de Justiție recrutează juriști cu înaltă calificare ce trebuie să fie în măsură să traducă, în limba de concurs, texte juridice/legislative adesea complexe, din cel puțin alte două limbi. În vederea exercitării funcțiilor care le revin, juriștii-lingviști utilizează instrumente informatice și alte instrumente birotice.

Printre atribuții se numără traducerea în limba de concurs din cel puțin alte 2 limbi oficiale ale Uniunii Europene a unor texte juridice (hotărâri ale Curții de Justiție și ale Tribunalului, concluzii ale avocaților generali, memorii ale părților etc.), precum și desfășurarea unor activități de analiză juridică în colaborare cu grefele și cu celelalte servicii ale Curții de Justiție.

Condiții generale:
– candidatul să beneficieze de drepturi depline în calitate de cetățean al unui stat membru al UE;
– candidatul să fi îndeplinit toate obligațiile care îi revin în temeiul legislației naționale privind serviciul militar;
– să prezinte garanțiile morale necesare exercitării atribuțiilor avute în vedere.

Condiții specifice – limbi: candidatul trebuie să cunoască cel puțin 3 dintre limbile oficiale ale UE.

Pentru depunerea candidaturii, va trebui mai întâi creat un cont EPSO. Trebuie creat un singur cont pentru toate candidaturile EPSO.

Candidatura se poate depune online pe site-ul web al EPSO, până la data de 19 iunie 2018, ora 12.00 (după-amiaza), ora Europei Centrale.

Consilier Juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti