Studii, opinii, interviuri ⁞⁞ RNSJ ⁞⁞ ESSENTIALS
 
 
Opinii
Înregistrările video şi transcripturile sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Încheierea contractului de credit între IFN și debitor

09.06.2018 | Ionuț SANDU

Ionut Cotavian SANDUCum se încheie un contract de credit între IFN și debitor? În principiu, nu se încheie decât pe niște platforme web care, la rândul lor, sunt reglementate de legi în ceea ce trebuie să conțină, adică există obligativitatea existenței unei căsuțe de mail sub formă de căsuță de mail în care consumatorul primește toată informația și trebuie să valideze că a și citit acea informație. Dacă o citește sau nu, aceasta este ca și la înscrisul printat pe care-l semnează că l-a citit la sfârșit. Și acea informație de acolo nu se mai poate modifica sau dacă se intervine, se modifică, se intervine asupra ei. Paltforma informatică la print avertizează asupra faptului că a fost modificat conținutul său. Eu aș asimila această platformă pe care se vând astfel de produse chiar cu o sucursală online, pentru că pe acele platforme nu se vând doar credite, se vând schimburi valutare. Este o multitudine de contracte, deci, cel puțin din perspectiva valabilității contractului, cred că n-ar trebui să fie niciun fel de discuție. Dacă suntem pe 455, nu cred că avem vreo problemă. Dar problema este lipsa unei semnături electronice atașate în sensul de semnătură electronică extinsă prin certificat calificat. Și ele sunt mai degrabă un acord dat de către cel până la care el este cel care emite cererea de credit, banca nu face decât s-o accepte cererea lui de credit.

Orice contract de credit, având atașată semnătura exactă a creditorului, care este și extinsă, calificată, îndeplinește toate condițiile semnătura creditorului. Și are atașat, după caz, mesajul de informare către debitor cum că cererea sa a fost acceptată și extrasul de cont în care a fost virată suma. Bineînțeles, indicarea contului de către debitor și extrasul din contul creditorului care apare pe debit transferul respectivei sume. Acestea sunt actele pe care le avem noi la îndemână ca și executori. Și am observat că tocmai pentru a nu mai exista dubiu asupra persoanei, există planșe fotografice în care debitorul figurează arătând buletinul pentru a putea fi identificat. Aceasta este o metodă de la prestatori de servicii din străinătăte care identifică astfel online debitorii.

Exec. Ionuț Sandu,
BEJA AEQUITAS

Opinie susținută în cadrul dezbaterii Este titlu executoriu contractul încheiat online între IFN și debitor?, ediția 190 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan