Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

SNPAP Tîrgu Ocna a organizat o activitate didactică interactivă ref. prevenirea traficului și consumului de droguri
24.05.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 24 mai 2018, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a informat că a organizat, în perioada 22-23 mai 2018, o activitate didactică interactivă pe tema ”Prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.”, potrivit unui comunicat.

Activitatea a fost organizată de catedra de Științe Juridice și Socio-Umane în colaborare cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

În ambele zile, comisar Radu Năforniță, din cadrul Agenției Naționale Anti-drog – Centrul regional de prevenire, evaluare și consiliere anti-drog Bacău, a susținut un curs interactiv pe tema ”Globalizare și particularizare în fenomenul consumului de droguri”. Acesta le-a vorbit elevilor Școlii despre rolul instituțiilor în domeniul antidrog și despre sistemul de asistență și modalități de organizare a asistenței consumatorilor de droguri în sistemul penitenciar.

Pe data de 23 mai 2018, în sprijinul acestei teme a venit și o delegație de la Penitenciarul Spital Tîrgu Ocna, condusă de comisar șef Silvia Racu, căreia i s-au alăturat reprezentanți ai Poliției orașului Tîrgu Ocna, coordonați de către comisar șef de poliție Lucian Nastasiu. Cadrele Penitenciarului Spital Tîrgu Ocna au însoțit două persoane private de libertate, foste consumatoare de droguri, care au dorit să împărtășească această experiență traumatizantă cu cei aflați în sală. Acestea le-au vorbit celor prezenți despre împrejurările în care au început să folosească diverse tipuri de droguri, precum și despre consecințele negative la care a condus consumul de substanțe stupefiante. Alături de elevii Școlii au asistat la desfășurarea acestei acțiuni 40 de elevi de elevi ai Colegiului Național ”C. Negri” Tîrgu Ocna și 45 de elevi ai Liceului Tehnologic Tîrgu Ocna, însoțiți de directorii celor două instituții de învățământ.

La cursul interactiv susținut de comisar Radu Năforniță a participat și un grup de studenți din anul I din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București, specializarea ”Penitenciare”. Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a fost gazda celor 19 studenți în perioada 21-24 mai 2018, cadrele didactice ale Școlii organizând pentru aceștia lucrări practice pe temele ”Atitudinea personală în sistemul penitenciar”, ”Supravegherea persoanelor private de libertate” și ”Luarea de ostatici în mediul penitenciar”. Pe lângă activitățile didactice în care au fost implicați, studenții au avut ocazia să viziteze instituția gazdă și să asiste la câteva cursuri cuprinse în orarul elevilor din această săptămână.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti