Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Declarația UE de cooperare cu privire la inteligența artificială


24 mai 2018 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 10 aprilie 2018, Statele membre UE au agreat să colaboreze pentru încurajarea tehnologiei bazate pe inteligență artificiale (AI), potrivit ec.europa.eu.

Statele membre au convenit să colaboreze în ceea ce privește cele mai importante aspecte ridicate de Inteligența artificială, de a asigura competitivitatea Europei în cercetarea și desfășurarea AI, în tratarea problemelor sociale, economice, etice și juridice.

Declarația se bazează în continuare pe realizările și investițiile comunității europene de cercetare și de afaceri în AI. AI este deja folosită de cetățeni zilnic și facilitează atât viața personală, cât și cea profesională. De asemenea, poate rezolva provocările societale cheie, de la asistența medicală durabilă la schimbările climatice și de la securitatea informatică la migrația durabilă. În mod clar, tehnologia devine un factor-cheie pentru creșterea economică prin digitizarea industriei și a societății în ansamblu.

Mariya Gabriel, comisar european în domeniul digital și Andrus Ansip, vicepreședinte pentru piața unică digitală: „În Europa, orice strategie de succes care se ocupă de AI trebuie să fie transfrontalieră. Un număr mare de state membre au convenit să colaboreze în ceea ce privește oportunitățile și provocările aduse de AI. Asta este o veste excelentă. Cooperarea se va concentra pe consolidarea centrelor europene de cercetare ale AI, creând sinergii în schemele de finanțare a cercetării și dezvoltării din Europa și schimbul de opinii cu privire la impactul AI asupra societății și a economiei. Statele membre se vor angaja într-un dialog continuu cu Comisia, care va acționa ca facilitator.”

Lista țărilor semnatare ale Declarației: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia.

:: Declarația

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri