BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Declarația UE de cooperare cu privire la inteligența artificială

24.05.2018 | Irina RÎMARU
Abonare newsletter
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 10 aprilie 2018, Statele membre UE au agreat să colaboreze pentru încurajarea tehnologiei bazate pe inteligență artificiale (AI), potrivit ec.europa.eu.

Statele membre au convenit să colaboreze în ceea ce privește cele mai importante aspecte ridicate de Inteligența artificială, de a asigura competitivitatea Europei în cercetarea și desfășurarea AI, în tratarea problemelor sociale, economice, etice și juridice.

Declarația se bazează în continuare pe realizările și investițiile comunității europene de cercetare și de afaceri în AI. AI este deja folosită de cetățeni zilnic și facilitează atât viața personală, cât și cea profesională. De asemenea, poate rezolva provocările societale cheie, de la asistența medicală durabilă la schimbările climatice și de la securitatea informatică la migrația durabilă. În mod clar, tehnologia devine un factor-cheie pentru creșterea economică prin digitizarea industriei și a societății în ansamblu.

Mariya Gabriel, comisar european în domeniul digital și Andrus Ansip, vicepreședinte pentru piața unică digitală: „În Europa, orice strategie de succes care se ocupă de AI trebuie să fie transfrontalieră. Un număr mare de state membre au convenit să colaboreze în ceea ce privește oportunitățile și provocările aduse de AI. Asta este o veste excelentă. Cooperarea se va concentra pe consolidarea centrelor europene de cercetare ale AI, creând sinergii în schemele de finanțare a cercetării și dezvoltării din Europa și schimbul de opinii cu privire la impactul AI asupra societății și a economiei. Statele membre se vor angaja într-un dialog continuu cu Comisia, care va acționa ca facilitator.”

Lista țărilor semnatare ale Declarației: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia.

:: Declarația

Irina Rîmaru

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week