Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Declarația UE de cooperare cu privire la inteligența artificială
24.05.2018 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 10 aprilie 2018, Statele membre UE au agreat să colaboreze pentru încurajarea tehnologiei bazate pe inteligență artificiale (AI), potrivit ec.europa.eu.

Statele membre au convenit să colaboreze în ceea ce privește cele mai importante aspecte ridicate de Inteligența artificială, de a asigura competitivitatea Europei în cercetarea și desfășurarea AI, în tratarea problemelor sociale, economice, etice și juridice.

Declarația se bazează în continuare pe realizările și investițiile comunității europene de cercetare și de afaceri în AI. AI este deja folosită de cetățeni zilnic și facilitează atât viața personală, cât și cea profesională. De asemenea, poate rezolva provocările societale cheie, de la asistența medicală durabilă la schimbările climatice și de la securitatea informatică la migrația durabilă. În mod clar, tehnologia devine un factor-cheie pentru creșterea economică prin digitizarea industriei și a societății în ansamblu.

Mariya Gabriel, comisar european în domeniul digital și Andrus Ansip, vicepreședinte pentru piața unică digitală: „În Europa, orice strategie de succes care se ocupă de AI trebuie să fie transfrontalieră. Un număr mare de state membre au convenit să colaboreze în ceea ce privește oportunitățile și provocările aduse de AI. Asta este o veste excelentă. Cooperarea se va concentra pe consolidarea centrelor europene de cercetare ale AI, creând sinergii în schemele de finanțare a cercetării și dezvoltării din Europa și schimbul de opinii cu privire la impactul AI asupra societății și a economiei. Statele membre se vor angaja într-un dialog continuu cu Comisia, care va acționa ca facilitator.”

Lista țărilor semnatare ale Declarației: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia.

:: Declarația

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti