Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Lazăr a participat la Conferinţa Internaţională Patrimonium V


28 mai 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar

În perioada 23-25 mai 2018, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a participat la Alba Iulia la Conferinţa Internaţională Patrimonium V cu tema „Combaterea criminalităţii împotriva patrimoniului cultural – de la legislaţie la practică”, organizată sub egida Centenarului Marii Uniri, de Societatea română de criminologie, criminalistică şi știinţe penitenciare, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Secţia română a Asociaţiei Internaţionale de Poliţie.

Manifestarea a avut ca parteneri Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La eveniment a participat și o delegaţie de procurori moldoveni, condusă de Igor Popa, adjunct al procurorului general al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, precum și experți criminaliști de peste Prut, procuror Voldimir Hulkevici din Ucraina, reprezentanți ai mediului academic din Polonia specialiști în domeniu, respectiv profesorul Tadeusz Widła, de la Universitatea Sileziei din Katowice, și profesorul Maciej Trzcinski, de la Universitatea Wroclaw, procurori, polițiști români, reprezentanți ai Uniunii Naționale a Barourilor din Romania.

Lucrările conferinţei au fost deschise de Augustin Lazăr cu o prezentare având ca temă aspecte privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală în investigarea cauzelor având ca obiect infracțiuni comise la regimul protejării bunurilor aparținând patrimoniului cultural și recuperarea artefactelor.

În cadrul conferinței au fost abordate teme referitoare la criminalitatea transfrontalieră şi traficul cu bunuri de patrimoniu, cercetarea locului faptei în cazurile de furturi ale unor artefacte, profilul psiho-criminalistic al braconierului și al traficantului de bunuri culturale, rolul expertizelor criminalistice în prevenirea restituirii ilegale a unor imobile de patrimoniu.

De asemenea, a fost prezentată lucrarea de specialitate ”Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural”, volum recent apărut la Editura Academiei Române și Editura Universul Juridic, dedicat Centenarului Marii Uniri și Anului european al patrimoniului cultural. Coordonată de Mircea Duțu, director al Institutului de Cercetări Juridice ”Acad, Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, lucrarea prezintă cadrul de reglementare și jurisprudența în materie a instanțelor judecătorești din România.

:: Sursa : www.mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică