Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua rezervistului militar
31.05.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua rezervistului militar este marcată, anual, în ultima zi din luna mai.

Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” a dedicat Zilei Rezervistului Militar (31 mai) și Zilei ANCMRR, totodată, un simpozion care a avut loc marți, 30 mai, la Palatul Cercului Militar Național, potrivit unui comunicat.

Prezentările au fost deschise de imnul național, un moment de reculegere, reamintirea semnificației istorice a celor două zile festive de generalul prof. univ. dr. Mihai Iliescu, președintele asociației, dar și de o veste bună, întărită și de secretarul de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, Nicolae Nasta: În semn de respect, ministrul apărării a aprobat avansarea în grad a 126 de cadre militare în rezervă și retragere, cu prilejul Zilei Rezervistului Militar.

Între prezentări, Implementarea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, care a aparținut colonelului Alexandru Adomnicăi, din Direcția Personal Mobilizare a SMG, le-a adus la cunoștință celor aniversați că oportunitatea se adresează inclusiv militarilor care își încheie serviciul militar activ.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua rezervistului militar este marcată, anual, în ultima zi din luna mai.

Sediul materiei: Hotărârea Guvernului nr. 467/2010 privind instituirea Zilei rezervistului militar.

În data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment şi în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia  lor de o viaţă a fost instituită Ziua Rezervistului militar de către Cuvernul României în anul 2010.

Neculai Băhnăreanu, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, a transmis un mesaj pe data de 19 mai cu prilejul Zilei rezervistului militar, conform unui comunicat al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”: „Ziua rezervistului militar este o sărbătoare plină de semnificaţii pentru toţi cei care au slujit, un număr important de ani, sub falduri de tricolor Ţara şi Poporul, cărora le-a jurat credinţă nestrămutată, până la sacrificiul suprem. Rezerviştii militari reprezintă o categorie socio-profesională cu un statut bine definit în cadrul societăţii româneşti contemporane, care merită recunoaştere, respect şi preţuire din partea societăţii şi a ţării faţă de care şi-au făcut cu prisosinţă datoria, gata oricând de orice sacrificiu.”

Ministerul Apărării Naționale a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook: „De ziua lor, gândurile noastre de aleasă preţuire şi recunoştinţă se îndreaptă către cei care au servit cu onoare şi demnitate România sub drapelul tricolor.

LA MULŢI ANI REZERVIŞTILOR MILITARI!”

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea,Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!







JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.