Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Olt. Suportarea cheltuielilor de judecată efectuate la fond şi apel dispuse în apel
31.05.2018 | Miruna-Andreea DRĂGAN

Secţiuni: Jurisprudență Tribunale, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Miruna-Andreea Drăgan

Miruna-Andreea Drăgan

Tribunalul Olt a hotărât că, potrivit art. 453 alin. 1 din Codul de procedură civilă care prevede că „partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părții care a câștigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată„, în cuantumul cheltuielilor de judecată vor intra atât taxa de timbru, cât şi onorariul de avocat, în integralitatea sa. În speţă, pârâtul a fost obligat să achite reclamantei cheltuieli de judecată constând în taxa de timbru şi în onorariul de avocat, însă acesta din urmă a fost suportat de către pârât numai în ceea ce priveşte suma de bani acordată în primă instanţă. Prin urmare, având în vedere că partea intimat-pârâtă a căzut în pretenții în primă instanță și s-a aflat în culpă procesuală, Tribunalul Olt a schimbat sentința civilă sub aspectul cuantumului cheltuielilor de judecată și a obligat pârâtul să achite apelantei reclamante cheltuieli de judecată constând în taxa de timbru şi onorariul de avocat, atât cel acordat în prima instanță, cât şi cel adiționat în apel. (Decizia nr. 486 din data de 23.05.2018 pronunţată de Secţia I Civilă a Tribunalului Olt, având ca obiect pretenţii)

Miruna-Andreea Drăgan
Facultatea de Drept a Universității din București, intern SSJ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti