Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii
04.06.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii este marcată, anual, la data de 4 iunie.

2018: Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii este marcată, anual, la data de 4 iunie.

Sediul materiei: Rezoluția ES-7/8 privind celebrarea zilei de 4 iunie ca zi internaționala a copiilor victime ale agresiunii.

La 19 august 1982, la sesiunea specială de urgență pe tema Palestinei, Adunarea Generală, „înspăimântată de numărul mare de copii nevinovați palestinieni și libanezi victime ale actelor de agresiune ale Israelului”, a hotărât să comemoreze 4 iunie în fiecare an ca Ziua internațională a copiilor nevinovați victime ale agresiunii.

Scopul zilei este de a recunoaște durerea suferită de copiii din întreaga lume care sunt victime ale abuzului fizic, mental și emoțional. Această zi afirmă angajamentul ONU de a proteja drepturile copiilor. Activitatea sa se ghidează prin Convenția privind drepturile copilului, tratatul internațional cu cea mai rapidă și mai largă ratificare a drepturilor omului din istorie.

Este o realitate tristă că în situațiile în care izbucnește conflictul armat, ei sunt cei mai vulnerabili membri ai societății – și anume copiii care sunt cel mai afectați de consecințele războiului. Cele șase încălcări cele mai frecvente sunt recrutarea și folosirea copiilor în război, ucidere, violență sexuală, răpiri, atacuri asupra școlilor și spitalelor și refuzul accesului umanitar.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea,Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.