Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii
04.06.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii este marcată, anual, la data de 4 iunie.

Deputatul Elena Hărătău a transmis următorul comunicat de presă:

Să facem front comun împotriva agresării copiilor!

În fiecare an, în 4 iunie este celebrată Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Această zi atenţionează asupra acţiunilor concertate pe care statele lumii şi fiecare cetăţean în parte trebuie să le întreprindă pentru a stopa violenţele şi agresiunile comise împotriva copiilor.

În cadrul sesiunii speciale de urgenţă în problema Palestinei, la 19 august 1982, membrii Adunării Generale ONU, „şocaţi de numărul mare de copii palestinieni şi libanezi care au căzut victime ale actelor de agresiune din partea Israelului”, au stabilit Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii pentru fiecare an la 4 iunie, adoptând Rezoluţia ES-7/8).

În ultimii ani, numărul încălcărilor legilor comise împotriva copiilor a crescut, în multe zone de conflict. În astfel de condiţii sunt necesare eforturi susţinute pentru a-i proteja pe cei 250 de milioane de copii care trăiesc în ţări şi regiuni afectate de diverse conflicte, pentru a promova dreptul internaţional umanitar şi drepturile omului şi pentru a asigura răspunderea celor vinovaţi de încălcarea drepturilor copiilor.

Din nefericire, ţara noastră nu face excepţie în ceea ce priveşte abuzurile şi agresiunile comise împotriva copiilor, iar în multe cazuri chiar părinţii s-au dovedit a fi agresorii! În peste 70% din cazurile înregistrate, victimele abuzurilor au fost copiii, iar cele mai multe cazuri semnalate au fost legate de molestarea fizică şi abuzul emoţional. Conform unor informaţii publice, aproximativ 1.000 de copii din România sunt lunar victimele diferitelor forme de abuzuri în doar nouă luni! Este un fenomen îngrijorător pentru părinţi, cadre didactice şi deopotrivă pentru autorităţi, pentru responsabilii statului de acest domeniu extrem de complex şi delicat.

Consider că este firesc ca statul să acţioneze în sensul protejării copiilor care încă trăiesc în ţară şi să-i ferească de abuzurile de orice fel. Oricât de preocupaţi sunt părinţii de a-şi feri copiii de rău, indiscutabil are şi statul o responsabilitate uriaşă în această direcţie.
România are ca obiectiv să pună capăt tuturor formelor de violenţă împotriva copiilor, iar încetarea abuzului, neglijării şi exploatării copiilor constituie parte integrată a actualelor preocupări guvernamentale.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii este marcată, anual, la data de 4 iunie.

2018: Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii este marcată, anual, la data de 4 iunie.

Sediul materiei: Rezoluția ES-7/8 privind celebrarea zilei de 4 iunie ca zi internaționala a copiilor victime ale agresiunii.

La 19 august 1982, la sesiunea specială de urgență pe tema Palestinei, Adunarea Generală, „înspăimântată de numărul mare de copii nevinovați palestinieni și libanezi victime ale actelor de agresiune ale Israelului”, a hotărât să comemoreze 4 iunie în fiecare an ca Ziua internațională a copiilor nevinovați victime ale agresiunii.

Scopul zilei este de a recunoaște durerea suferită de copiii din întreaga lume care sunt victime ale abuzului fizic, mental și emoțional. Această zi afirmă angajamentul ONU de a proteja drepturile copiilor. Activitatea sa se ghidează prin Convenția privind drepturile copilului, tratatul internațional cu cea mai rapidă și mai largă ratificare a drepturilor omului din istorie.

Este o realitate tristă că în situațiile în care izbucnește conflictul armat, ei sunt cei mai vulnerabili membri ai societății – și anume copiii care sunt cel mai afectați de consecințele războiului. Cele șase încălcări cele mai frecvente sunt recrutarea și folosirea copiilor în război, ucidere, violență sexuală, răpiri, atacuri asupra școlilor și spitalelor și refuzul accesului umanitar.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea,Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.