Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

aNPC. Controale ref. vânzarea produselor cosmetice
01.05.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 30 mai 2018, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a informat că a efectuat, în perioada 2-11 mai 2018, la nivelul întregii țări, o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale în ceea ce privește comercializarea produselor cosmetice, inclusiv cele comercializate online, potrivit unui comunicat.

În urma controalelor, care au vizat 889 de operatori economici:
– s-au constat abateri în cazul a 54,66% dintre operatorii economici controlați
– au fost aplicate 573 de sancțiuni, dintre care 345 de avertismente și 228 de amenzi contravenționale în valoare totală de 936.200 lei
– s-au dispus 169 de măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru produse cosmetice în valoare de 342.296 lei și 60 de măsuri de oprire definitivă, vizând produse cosmetice expirate în valoare de 6.525 lei.

În cazul vânzărilor online au fost controlați 11 operatori economici. Ca urmare a deficiențelor constatate, în cazul a trei dintre aceștia, s-au aplicat două avertismente și o amendă contravențională în valoare de 2000 de lei.

:: Sfaturi ANPC pentru consumatori la achiziția de produse cosmetice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate