Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
4 comentarii

Declarație de independență formulată de procurori. UPDATE: 1190 semnături
07.06.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

7 iunie 2018: Miercuri, 6 iunie 2018, Declarația de independență formulată de procurori era semnată de 815 procurori, 230 de judecători și 145 de auditori de justiție.

:: Declarația de independență și lista de semnături

***

4 iunie 2018: Duminică, 3 iunie 2018, Declarația de independență formulată de procurori era semnată de 716 procurori, 205 de judecători și 138 de auditori de justiție.

:: Declarația de independență și lista de semnături

***

Subsemnații, procurori în cadrul Ministerului Public, cu respectarea principiului separațiilor puterilor în stat și a obligației de rezervă, luând act de discuțiile publice privind atribuțiile și activitatea procurorilor precum și de aspectele inserate în minuta Deciziei Curții Constituționale a României din data de 30 mai 2018[1],

Având în vedere Principiile de la Bangalore care permit magistraților să își exprime liber opiniile atunci când le este afectată independența sau când există riscul de a se aduce atingere separației și echilibrului puterilor în stat,

Ținând cont de standardele impuse de Principiile Națiunilor Unite privind rolul procurorului[2], adoptate la Havana în 1990, Recomandarea Consiliului Europei (2000)19 privind rolul procurorului în sistemul de justiție penală[3], Standardele de responsabilitate profesională și declarația privind obligațiile și drepturile procurorilor[4], adoptată de Asociația Internațională a procurorilor la 23 aprilie 1999, Raportul Comisiei de la Veneția privind standardele europene în ceea ce privește independența sistemului judiciar (CDL_AD(2010)040)[5] adoptat la data de 17-18 decembrie 2010, Avizul nr. 9 (2014) al Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni (Carta de la Roma)[6]

Considerând că statul român înțelege să își îndeplinească obligațiile internaționale asumate cu privire la independența sistemului judiciar și apărarea statului de drept și să respecte regulile impuse de Uniunea Europeană și Consiliul Europei precum și de celelalte organizații internaționale din care România face parte înțelegem să ne asumăm la nivel individual prezenta declarație de principiu:

Activitatea noastră se va derula întotdeauna în conformitate cu rolul constituțional prevăzut de art. 131 alin. (1) din Constituția României, apărând interesele generale ale societății, ordinea de drept precum și drepturile și libertățile cetățenilor. Respectăm competențele Ministrului Justiției privind politica penală a statului precum și atribuțiile concrete în anumite domenii dar aceste competențe nu validează în niciun fel implicarea factorului politic în modul de instrumentare și soluționare a cauzelor penale. Ministrul Justiției nu are și nu va avea nicio implicare și niciun rol în activitatea noastră profesională ori în vreo cauză penală sau civilă pe care o avem spre soluționare sau la care participăm în calitate de reprezentanți ai Ministerului Public.

Singura instituție care gestionează cariera procurorului și singurul garant al independenței procurorilor este Consiliul Superior al Magistraturii, conform art. 1 alin. (2) din Legea 304/2004, Ministrul Justiției neavând și neputând să aibă niciun fel de rol sau implicare în cariera individuală a procurorului, acest principiu neputând să fie modificat prin inserarea unei alte sintagme în decizia Curții Constituționale, instituție ce nu are competență de legiferare pozitivă. Atragem atenția că evaluarea profesională a procurorilor și modalitatea de accedere în funcție trebuie să aibă la bază sistemul meritoriu, condiții și reguli clare și transparente și lipsa arbitrariului.

Solicităm tuturor instituțiilor abilitate și tuturor factorilor de decizie să respecte principiile de funcționare ale Uniunii Europene, să faciliteze îndeplinirea obligațiilor internaționale asumate de România și să țină cont că respectarea statului de drept și a independenței sistemului judiciar este un punct important în materia cooperării internaționale și a capacității României de a fi un partener de dialog în relație cu celelalte state membre, atât în ceea ce privește cooperarea în materie penală cât și cooperarea în materie civilă.

În susținerea prezentei declarații de principiu aducem aminte că garantarea independenței sistemului judiciar a fost una dintre condițiile impuse în vederea aderării la Uniunea Europeană, context în care au fost adoptate modificări în pachetul de legi privind sistemul judiciar, în mod specific garantarea independenței și stabilității procurorului, prin modificarea dispozițiilor art. 3 alin. (1) din Legea 303/2004 (”Procurorii numiți de Președintele României se bucură de stabilitate și sunt independenți, în condițiile legii”). Obligația României în ceea ce privește statul de drept și garantarea independenței sistemului judiciar s-a menținut și ulterior momentului aderării, fiind unul dintre criteriile avute în vedere în evaluările MCV astfel încât nu putem considera că o abordare involutivă a statutului magistratului procuror poate să constituie altceva decât o încălcare a angajamentelor asumate în calitate de stat membru.

De asemenea, atragem atenția că Regulile de la Havana privind rolul procurorului, adoptate de Națiunile Unite în 1990, prevăd obligația statelor de a se asigura că procurorii își pot exercita funcția fără a fi expuși intimidărilor, hărțuirilor și interferențelor.

Ca membru al Consiliului Europei, statul român trebuie să ia în considerare și să respecte avizele internaționale, în acest sens în Carta de la Roma fiind prevăzute ca standarde și principii europene referitoare la activitatea procurorilor următoarele aspecte: ”Independența și autonomia Ministerului Public constituie un corolar indispensabil pentru independența justiției. Procurorii ar trebui să fie autonomi în luarea deciziilor și ar trebui să își îndeplinească sarcinile în afara oricăror ingerințe și presiuni externe, conform principiilor separației puterilor și responsabilității”

Independența procurorului și imparțialitatea procurorului sunt două elemente esențiale în standardele internaționale, fiind privite ca puncte cheie în materia drepturilor omului, având o latură instituțională cât și una individuală. Independența și imparțialitatea magistratului procuror nu sunt beneficii personale ale acestuia ci garanții necesare pentru îndeplinirea funcției pe care Ministerul Public o are în structura statului de drept, respectiv de autoritate care asigură aplicarea legii penale, în numele și în beneficiul societății și a interesului public, ținând cont de drepturile individuale ale cetățenilor și de necesitatea asigurării unui sistem de drept penal efectiv. (Recomandarea (2000)19 a Consiliului Europei, paragraful 1)

Atât Recomandarea Consiliul Europei cât și Raportul Comisiei de la Veneția subliniază necesitatea de a asigura proceduri transparente și corecte, fără influențe politice, în ceea ce privește accederea în profesie, sistemul de promovare și activitatea procurorului. Astfel, procedurile care garantează o selecție corectă a procurorilor și cele care protejează procurorul de la o revocare arbitrară constituie aspecte importante în garantarea independenței procurorului. Nu există niciun beneficiu în crearea unui sistem care doar aparent procurorul este independent dacă acțiunile practice tind spre o implicare a factorului politic în activitatea judiciară.

În acest sens, Comisia de la Veneția a subliniat că independența procurorului constituie un mecanism prin care se previne interferența factorului politic sau de orice altă natură în activitatea de urmărire penală iar statele trebuie să asigure cadrul necesar în care deciziile procurorului să fie luate în mod impartial și corect, la fel cum judecătorului îi este cerut să acționeze corect și imparțial fără a fi supus presiunilor altor factori externi.

Raportul Comisiei de la Veneția privind independența judiciară subliniază că ”Trebuie efectuată o distincție clară între interesul persoanelor care dețin puterea în cadrul statului și interesul general. Presupunerea că cele două aspecte se suprapun este prezentă în multe state europene. În mod ideal exercitarea funcțiilor ce vizează interesul general nu trebuie combinată sau confundată cu funcțiile ce vizează interesele puterii executive dintr-un anumit moment, cu interesele altor instituții sau chiar cu interesele vreunei formațiuni politice.” Având în vedere atribuțiile legale ale Ministerului Public, prevăzute atât la nivel constituțional cât și la nivelul celorlalte instrumente legale, subliniem că în calitate de procurori rolul nostru este să apărăm interesul public, înțeles ca interesul cetățenilor într-un stat democratic, rol pe care îl vom exercita, în mod independent și imparțial, indiferent de contextul vremelnic.

Listă semnatari procurori:

 1. Bradea Dumitru Vlad – Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
 2. Corina Dinică – PT Argeș
 3. Lăncrănjan Alexandra Carmen – DNA Structura Centrală
 4. Margina Cătălin – PT Bacău
 5. Tagheiv Ramona – PT Bacău
 6. Finică Sorina – PT Bacău
 7. Atomei Adriana – PT Bacău
 8. Trif Marian Mihai – PJ Turda
 9. Iulia Crișan – DNA Structura Centrală
 10. Simona Anghel – PJ Oltenita
 11. Mihaela Beldie – DNA Structura Centrală
 12. Răzvan Alexandru Băra – PJ Brașov
 13. Cristina Scarlat DNA
 14. Aurelian Ioan Ardelean – DNA
 15. Radu Florin Ionescu – DNA
 16. Cosmin Iordache – DNA
 17. Adriana Pau – PJ Sector 2
 18. Codreanu Alexandru – PT Brașov
 19. Raluca Alexandra Munteanu – PJ Sector 2
 20. Berende Ruxandra Maria PJ Satu Mare
 21. Roxana Andreea Codreanu PJ IAsi
 22. Laurentiu Grecu – PT Gorj
 23. Lia Sorin Marian – PJ Corabia
 24. Carmen VAmesu – DNA
 25. Daniela Lupu – DNA
 26. Alexandru Liviu Colceriu – PJ Intorsura Buzaului
 27. Cosmina Mihaela Vieriu – PJ Zarnesti
 28. Calin Radu Bogdan – PJ Sector 1
 29. Coralia Lapadat – PJ Arad
 30. Dordea Marcian Silviu – PJ Blaj
 31. Luminita Boca – DNA ST Cluj
 32. Bogdan Pîrlog – PT Militar Bucuresti
 33. Andra Dutescu – PJ Sector 2
 34. Stroescu Bobby Sorin – PJ Timisoara
 35. Curici Seia Iasmina- PJ Deta
 36. Ghita Alina Andreea – PJ Turda
 37. Laura Dobrea – PT Brăila
 38. Ciutac Mircea – PT Brăila
 39. Dedulescu Liviu Ionuț – PT Brăila
 40. Velea Gheorghe – PJ Brăila
 41. Marinescu Mihaela – PJ Însurăței
 42. Pungă Tudorel – PJ Însurăței
 43. Baraș Iulian – PJ Bolintin Vale
 44. Barbu Camelia Liliana – PJ Bolintin Vale
 45. Tomescu Alexandra Sorina – PJ Bolintin Vale
 46. Cotovelea Ionel – PJ Câmpulung
 47. Gheorghe Daniel – PJ Câmpulung
 48. Lobodan Remus – PJ Câmpulung
 49. Visovan Cristina Ingrid – PJ Sighetu Marmatiei
 50. Adrian Meda Titu- DNA ST Cluj
 51. Irimia Anca Emilia – PJ Sibiu
 52. Cristina Frîncu – PJS 2
 53. Ioana Vernea PJS2
 54. Sohorca Florin PJ Alba Iulia
 55. Rotundu Simon PJ Iasi
 56. Cîrciumaru Oprică Florin PJS 2
 57. Doina Stanta – PCA Craiova
 58. Bunduc Marian Catalin – DIICOT Structura Centrală
 59. Arpinte Nicoleta – PJ Dorohoi
 60. Stanciu Gabriela – DNA ST Constanta
 61. Valentin Toduta – PJ oradea
 62. Bursuc Andreea Claudia – DIICOT
 63. Anca Iovan DIICOT Serviciul Teritorial Brasov
 64. Lohan Iulia Maria – PJ Sighetul Marmatiei
 65. Cristina Radu – PT Bucuresti
 66. Sendroni Mircea – PJ Cluj Napoca
 67. Marian Clement Virgil – PJ Baia Mare
 68. Asmarandei Andrei Iulian – PT Ilfov
 69. Carnariu Bianca Dana – PJ Baia Mare
 70. Gabriel Tatar – PJ Cluj Napoca
 71. Tabirta Lorin PJ Timisoara
 72. Carnariu Mihai Madalin – PJ Baia Mare
 73. Buzoianu Mihaela Alexandra – PJ Calarasi
 74. Valentin Uritescu – PJ Negresti Oas
 75. Cosmin Ungureanu PT Valcea
 76. Vlad Alexandru Bentan – PJ oradea
 77. Marin Ana Maria PT Brasov
 78. Ioana Gutu PT Valcea
 79. Daniel Giorgian PJ galati
 80. Cristina Voicu DNA Structura Centrala
 81. Morosan Andrada Sabina PJ Timisoara
 82. Pop Blaga Marius PJ Oradea
 83. Alba Radu Ioan PJ Oradea
 84. Popescu Adriana Mihaela PT Valcea
 85. Radu Adrian PJ Brasov
 86. Ostafie Andrei PJ Botosani
 87. Laura Zaharia DIICOT Iasi
 88. Ciobanu Ionica Daniel PJ Caracal
 89. Mihaela Mihai Popa – DNA ST Suceava
 90. Marin Călusaru – DNA ST Craiova
 91. Ramona Jardieanu – DNA Structura Centrala
 92. Damaschin Ioana Teodora – PJ Cluj Napoca
 93. Bocai Adina PCA Iasi
 94. Mihai Negulescu DIICOT ST Brasov
 95. Dobre Aurelia Madalina PJ Arad
 96. Panainte Iulian PJ Harlau
 97. Sorin Daniel Beteringhe PT Bihor
 98. Paunica Ionut PJ Calarasi
 99. Gus Octavia Raluca PT Alba
 100. Pacuraru Mihaela PJ Calarasi
 101. Marinescu Lucian PT Valcea
 102. Burga Florin PJ Sf Gheorghe
 103. Matei Leontin PJS 4
 104. Pitrop Cristina Beatrice PJ Constanta
 105. Ioan Bene PJ TG Bujor
 106. Sandu Claudiu Costantin PT Brasov
 107. Mihail Andreca PJ Timisoara
 108. Mihai Valentin DIICOT Structura Centrală
 109. Dobre Mihai Alexandru PJ Arad
 110. Onea Dalidis Nicoleta Irina PCA Craiova
 111. Iulian Nica – PT Brasov
 112. Anghel Alexandru Bogdan PJ Segarcea
 113. Serban Viorel Florin PJS 2
 114. Iulia Bilciu DNA Structura Centrala
 115. Daniel Ciumărnean DNA ST Cluj
 116. Paul Dumitriu DNA Structura Centrală
 117. Danusia Boicean DNA ST Alba Iulia
 118. Alina RAsovan DNA ST Alba Iulia
 119. Daniel Dumitru DNA ST Alba Iulia
 120. Călin Tatu DNA ST Alba Iulia
 121. Florin Nanu DNA ST Alba Iulia
 122. Anca Gabriela Mărincean DNA ST Cluj
 123. Horatius Baias DNA Structura Centrală
 124. Stancele Diana DNA Structura Centrala
 125. Constantin Irina DNA Structura Centrala
 126. Daniel Apetroaei – DNA St Bacău
 127. Anemaria Ruxandra Cireap – DNA
 128. Oana Peltechi – PCA Bucuresti
 129. Roca Carmil DNA ST Bacău
 130. Robert Adrian Nicolicescu DNA
 131. Daniela Dumitrache – DNA
 132. Violeta Sechely – DNA Structura Centrală
 133. Florin Bogdan Munteanu DNA ST Iasi
 134. Iordache Laura Nicoleta PJS 1
 135. Lucanu Iuliana DIICOT
 136. Tudor Antoniu Vasiu – PJ Drobeta Turnu Severin
 137. Adi Lucian Răduică PJ Drobeta Turnu Severin
 138. Pena Laura Nadia PCA Bacau
 139. Gheorghe Mihai Andrei PJ Pitesti
 140. Puscas Madalina PJ Alba Iulia
 141. Zlate Nadia DNA ST Constanta
 142. David Maricel – PT Ilfov
 143. Povăliceanu Cristina – PT Arad
 144. Roman Nelu – PJ Baia Mare
 145. Bradin Aurora PJ Arad
 146. Monica Munteanu DNA ST Brasov
 147. Vestemeanu Raluca DIICOT ST Brasov
 148. Cornel David Deca DNA ST Brasov
 149. Andreea Ghenu DNA ST Brasov
 150. Dundev Alma Maria PJ Sighisoara
 151. Batrinu Iuliana PJ Focsani
 152. Brindea Dan Eugen PT Salaj
 153. Cepoi Marian PJ Nasaud
 154. Dunca Ioan PJ Baia Mare
 155. Varga Zoltan PJ Baia Mare
 156. Scutea Gabriela PCA Brasov
 157. Ghita Bogdan – DNA
 158. Bontea Cristina Augustina PJ Petrosani
 159. Baldea Diana PT IAsi
 160. Satmarici Iulia Diana PJ Medgidia
 161. Mircea Alexandra Nora PJ Turda
 162. Radu Florea PJ Turda
 163. Ghidiu Liliana Maria PT Alba
 164. Panciuc Anca Clara – PJ Radauti
 165. Remus Budai – DNA Structura Centrala
 166. Ion Izabela Ana Maria PJ Sector 3
 167. Stefanita Gogea DIICOT
 168. Cristina Chiriac DNA
 169. Cosarca Nicolae PJ Targu Mures
 170. Diremia Vlad PJ Rosiori De vede
 171. Buda Dorel PJ Baia Mare
 172. Alice Jemboiu PCA Craiova
 173. Maria Piturcă PCA Craiova
 174. Marius Sulu PT Brasov
 175. Grigore alina Gabriela PJ Targoviste
 176. Mihai Irina PJ Targoviste
 177. Bosânciuc Paul Cosmin PJ Targoviste
 178. Stoica Florin PJ Targoviste
 179. Aldea Adrian PT Brasov
 180. Cerasela Ungureanu PT Brasov
 181. Câțu Lilisor PJ Brasov
 182. Câțu Codruța Romana Maria PJ Brasov
 183. Nita Manole Simona Daniela PJ Ploiesti
 184. Dragu Corina PT Brasov
 185. Fânariu Stefan PJ Saveni
 186. Nistor Gigi PJ Filiasi
 187. Cristina Mocioi PJ Babadag
 188. Ursa Paul Ionel PJ Zarnesti
 189. Comanescu Cătălin PJ Horezu
 190. Ana Muresan PJS 2 delegat PTB
 191. Nită Manole Simona Daniela PJ Ploiesti
 192. Corina Avornicitei PJ Sector 1
 193. Raluca Anghel Gheorghe DNA Structura Centrală
 194. Alin Eduard Poterasu DNA Structura Centrala
 195. Veronica Luminita Leonte DNA ST Suceava
 196. Maria Luiza Capatana DNA Structura Centrală
 197. Mosteanu Marian Eugen DNA ST Craiova
 198. Ionuț Vasile DNA ST Cluj
 199. Alexandru Diana DNA ST Galați
 200. Popescu Gabriela DNA ST Galați
 201. Ivascu Dorina DNA ST Galați
 202. Mihaela Leu DNA ST Galați
 203. Năvădaru Mădălin DNA ST Galați
 204. Lucian Rău DNA ST Galați
 205. Diana Alexandru DNA ST Galați
 206. Andreea Oana Nica DNA
 207. Eugen Stănculescu DNA ST Craiova
 208. Tiberiu Nicolae Onea – DNA ST Tîrgu Mureș
 209. Drăgulescu Marian DNA Structura Centrală
 210. Gabriela Iancu DNA ST Cluj
 211. Ioana Borjog PJ Sector 1
 212. Ionela Bălan DNA Structura Centrală
 213. Ana Maria Nedelcu DNA Structura Centrală
 214. Cornelia Hrincescu DNA ST Bacău
 215. Antonia Diaconu – PJ Topoloveni
 216. Nanu Vladimir PT Argeș
 217. Moraru Alina – DNA ST Iasi
 218. Dorcu Lavinia PJ Corabia
 219. Irina Paraschiv PJ Brezoi
 220. Stefan Ispasoiu DNA ST Brasov
 221. Gheorghiu Anca Loredana PJ Brasov
 222. Corina Mois PJ Satu Mare
 223. Miu Madalina PT Calarasi
 224. Marinel Nicolae PT Olt
 225. Couti Roxana PT Maramures
 226. Maris Constantina PT Maramures
 227. Apetri Oana PT Brasov
 228. Couti Crinel PT Maramures
 229. Simion Oana PJ Brasov
 230. Rosca Sergiu PJ Satu Mare
 231. Claudiu Statache PJ Constanta
 232. Stasiuc Mădălina PJ Targu Mures
 233. Alexandra Dordea DNA Structura Centrală
 234. Branzei Alexandru PJ Baia Mare
 235. Baran Florin PJ Sector 4
 236. Rus Lavinia PJ Faget
 237. Mircea Iuliana PCA Constanta
 238. Ioan Sandru PICCJ
 239. Dan Obreja PJ TG Mures
 240. Maria Rimniceanu DIICOT ST BRASOV
 241. Azamfirei Daniela Elena PJ Galati
 242. Cristina Maria Luca PT Neamț
 243. Pelmuș Ciprian PJ Timisoara
 244. Arvinte Ramona PJS3
 245. Olteanu Dragoș PJ Timisoara
 246. Catalin Moraru PJ Brasov
 247. Vlad Crăciun PJ Sighisoara
 248. Pelinel Monica Cristina PT Valcea
 249. Ghinea Alexandru Cosmin PJ Fetesti
 250. Sorin Constantinescu DNA ST Constanta
 251. Apostol Mihaela PT Iasi
 252. Cojoaca Traian PJ Rosiori de Vede
 253. Munge Mircea Florin PJ Oradea
 254. Alina Hubert PJ Pitesti
 255. Topliceanu Constantin PJ Pitesti
 256. Doncea Andrei PT Ilfov
 257. Ungureanu Alin PJ Deta
 258. Ceaușu Alexandru Octavian PJ Timisoara
 259. Blanaru Larisa Andreea PJ Brasov
 260. Mocanu Simona Elena PJ Brasov
 261. Aurelian Manzu PT Arad
 262. Alina Ghinescu DIICOT ST CV
 263. Bochis Angela PJ Cornetu
 264. Dumitrache Nicusor Adrian PJS 4
 265. Olca Diana Andreea PJ Satu Mare
 266. Sovarschi Laura PJ Alesd
 267. Lazar Ancuta PJ Satu Mare
 268. Meszaros Ioana Adina PJ Satu mare
 269. Betea Florin Dorin PJ Satu Mare
 270. Mic Ioana PT satu Mare
 271. Bocai Tudor Florin PT Hunedoara
 272. Cuciureanu Iulia Maria PJ Brasov
 273. Iordache Valeriu PJ Ploiesti
 274. Airinei Lucia PT Harghita
 275. Iosifescu Iulian Răzvan PT Harghita
 276. Colceriu Sorin Mihai PT Harghita
 277. Gîlcescu Dan PT Harghita
 278. Grigore Cristian PT Harghita
 279. Fabian Orsolya Kinga PT Harghita
 280. Tokos Lehel PT Harghita
 281. Deac Corvin Doru PJ Miercurea Ciuc
 282. German Cristina PJ Miercurea Ciuc
 283. Chiriac Dragos PJ Miercurea Ciuc
 284. Ivănescu Georgică PJ Odorheiu Secuiesc
 285. Suto Agota Kinga PJ Odorheiu Secuiesc
 286. Papuc Mădălina Diana PJ Odorheiu Secuiesc
 287. Vasile Tudor Iulian PJ Fetesti
 288. Buculea Raluca PJ Timisoara
 289. Popa Alina Diana PJ Iasi
 290. Marcu Ionut DIICOT
 291. Cristina Gavriliuc DNA ST Bacau
 292. Giluela Deaconu DNA
 293. Ioan Ulici DNA
 294. Cerasela Răileanu DNA
 295. Angelica Paraschivescu DNA ST Pitesti
 296. Dana Păun PJS1
 297. Florina Nicoleta Sirbu PJS1
 298. Maria Mihut PJS 2
 299. Corina Petrescu PJS 1
 300. Florea Alexandru DIICOT
 301. Preda Andrei Bogdan DIICOT
 302. Dan Cristian Ene DIICOT
 303. Cristian Florea DIICOT
 304. Ionela Florea DIICOT
 305. Apostol Giorgiana Violeta PJ Constanta
 306. Nita Cosmin PJ Ploiesti
 307. Ciotu Roxana PJ Suceava
 308. Pirvu Ana Maria PJ Slobozia
 309. Totora Vlad Cosmin PJ Segarcea
 310. Cioban Vasile Călin PJ Turda
 311. Valentin Enache PJ Brezoi
 312. Simona Stefania Constantinescu DNA
 313. Iuliana Mihoc PJ Ploiesti
 314. Neculaica Elena PT Constanta
 315. Oprea Veronica Nicoleta PJ Buzău delegat DNA ST Ploiesti
 316. Salaru Ilie Andrei PJS1
 317. Colț Mihail PJ Brăila
 318. Ionela Tinca PJ Brașov
 319. Buse Ionel PJ Valcea
 320. Tosu Zoltan Eugen PJ Dragasani
 321. Florentina Mirica DNA Structura Centrală
 322. Streza Laurentiu PJ Valcea
 323. Sava Alexandra Teona PJ Harlau
 324. Serban irina PJ Slatina
 325. Stefan Gheorghe Daniel PT Bacau
 326. Bogdan Stoica PJ Dragasani
 327. Marius Valcu DNA Structura Centrală
 328. Lazar Anca PCA Cluj
 329. Popescu Cristian Ovidiu PJ Caracal
 330. Gheorghe Popovici DNA Structura Centrală
 331. Ungureanu Irina PJ Sighisoara
 332. Ursu Oana Alina PJ Giurgiu
 333. Rosiu Mihaela PJS 5
 334. Zavera Irina PJ Timisoara
 335. Sas Anca Raluca PJ Turda
 336. Lungu Ramona PT Arad
 337. Lazăr Aida PJ Timisoara
 338. Rusu Larisa PJ Botosani
 339. Raluca Nor Bosnea PJ Timisoara
 340. Cîmpean Ioana Elena PJS 2
 341. Povaliceanu Claudia PJ Timisoara
 342. Bradean Raluca Cristina PJ Caransebes
 343. Ailioaei Ramona PJ Pascani
 344. Stoenescu Roxana PJS 4
 345. Cătălin Galcea PJS4
 346. Hogas Marius PJ Râmnicu Vâlcea
 347. Stroe Cristina PJ Dragasani
 348. Mociran Adela PT Maramures
 349. Tătar Emanuela Anca PJ Brăila
 350. Sfîca Aglaia Irina PJ Iasi
 351. Fraiu Flaviu PJ Timișoara
 352. Galatan Anișoara Voichita PJS 6
 353. Simon Dragos PJ Cluj Napoca
 354. Todea LAurentiu Mirel PJ Timisoara
 355. Derius Laura DNA Structura Centrala
 356. Pop Ciprian Dumitru PJ Ludus
 357. Murariu Ovidiu Daniel PJ Ludus
 358. Ciuche Lucian DIICOT
 359. Dinică Mihai PJ Făurei
 360. Topală Teodor Bogdan DIICOT
 361. Meszar Alexandru Voicu PJ Carei
 362. Pricop Elena Mădălina PJ Iași
 363. Țapliuc Cristina PJ Iasi
 364. Corogeanu Cristian Andrei PJ Timisoara
 365. Albulescu Camelia PJ Cornetu
 366. Ioșca Alina PJ Cornetu
 367. Serban Daniel Mihai PJ Brașov
 368. Gordan Sorin PT Brăila
 369. Chivu Claudia Irina PJ Timisoara
 370. Olariu Nicusor PJ Caransebes
 371. Mustață Liviu PT Caraș Severin
 372. Hosu Andrei PT Caraș Severin
 373. Patras Alexandra Maria PJ Iași
 374. Pelmus Atena PT Timiș
 375. Mihoc Emanuel PJ Sighișoara
 376. Galatanu Maria PJ Baia Mare
 377. Simion Daniel PJ Focsani
 378. Stanciu Gabriela Daniela PJ Brăila
 379. Corogeanu Cristian Andrei PJ Timișoara
 380. Negrău Andrei Sergiu PJ Salonta
 381. Georgescu Ruxandra Diana PJ Suceava
 382. Călinescu Diana PJ Suceava
 383. Cătălin Chiochiu PJ Suceava
 384. Doina Popa PJ Pitești
 385. Nicolae Argeșanu PJ Pitești
 386. Simona Florescu PJ Pitești
 387. Cătălin Barbuceanu PCA Pitești
 388. Oprea Mihai Tatiana DIICOT
 389. Olaru Mihaiela DIICOT
 390. Cristian Ichim DIICOT ST Brasov
 391. Zaharia Adrian Constantin PJ Suceava
 392. Cristina Garda PJ Galați
 393. Scorta Robert PJ Petrosani
 394. Popescu Cristian PJ Caracal
 395. Bonda Alexandru Vasile PJ Timisoara
 396. Andrei Florin Ciprian DIICOT Bacău
 397. Ciocan Gheorghe PJ Severin
 398. Marin Călușaru DNA ST Craiova
 399. Varga Sanda Daria PCA Cluj
 400. Diana Nicoleta Gitan PT Timiș
 401. Constantin Conortos DNA ST Constanta
 402. Diac Ana Maria PJS1
 403. Crăciun Achim Ovidiu PJ Brăila
 404. Luminița Popa DNA
 405. Emanuel Hau PJ Timișoara
 406. Daniela Chiazna PJ Drobeta Turnu Severin
 407. Florina Băilescu PJ Drobeta Turnu Severin
 408. Bărbulescu Florin Alexandru PJ Călărași
 409. Natavala Iuliu DNA
 410. Vlad Grigorescu DNA
 411. Tiba Morar Anca PJ Oradea
 412. Ion Teodor Valentin PJ Pitești
 413. Adrian Mihai PJ Pitești
 414. Cosmin Cristescu PJ Pitești
 415. Puiulescu Constantin Cosmin PT Argeș
 416. Ioan Paul Chiș DNA Structura Centrală
 417. Paul Leontică DIICOT ST Suceava
 418. Florentin Riza PT Dolj
 419. Tamara Manea PICCJ
 420. Adrian Ghirdoveanu DIICOT BT Dambovita
 421. Resmeriță Clement Mihai – DNA Structura Centrală
 422. Conortos Camelia Maria PT Constanta
 423. Constantinescu Mihai Marius DIICOT
 424. Ardelean Cristian DNA ST Oradea
 425. Chiazna Magdalena Daniela PJ Drobeta Turnu Severin
 426. Moacă Mihaela Adriana PJ Buftea
 427. Ionuț Călina DIICOT
 428. Ionascu Cristina PJ Bacău
 429. Ionascu Cătălin PJ Bacău
 430. Benchea Vlad PJ Sibiu
 431. Mandache Ionut PJ Iași
 432. Fleckhammer Robert DIICOT
 433. Petrescu Erită Cosmin PJ Tg Jiu
 434. Onofrei Nichiforel Marius PT Botoșani
 435. Cristea Virgil – PJ Alba Iulia
 436. Cristea Denisa PJ Constanta
 437. Șimon Oana PJ Cluj Napoca
 438. Horșia Alexandru PJ Cluj Napoca
 439. Panțiru Florin PJ Cluj Napoca
 440. Spumă Oana Amalia PJ Cluj Napoca
 441. Mărginean Peczi Anamaria PJ Cluj Napoca
 442. Fadei Pavel PJ Cluj Napoca
 443. Nicoară Andra Laura PJ Cluj Napoca
 444. Ududec Ionel PJ Cluj Napoca
 445. Pantea Marius Călin PJ Cluj Napoca
 446. Tofan Florinela PJ Cluj Napoca
 447. Horge Diana Maria PJ Cluj Napoca
 448. Gheorghe Dragoș Ion PJ Cluj Napoca
 449. Mihai Laura Adina PJ Cluj Napoca
 450. Amuscăliței Alin PJ Cluj Napoca
 451. Mane Loredana Lăcrămioara PJ Cluj Napoca
 452. Birtoc Mihai Dorin PJ Cluj Napoca
 453. Delea Sarca Georgiana PJ Cluj Napoca
 454. Toader Aurelia Mirel PJ Cluj Napoca
 455. Ududec Anca Teodora PJ Cluj Napoca
 456. Kozma Bartok Szende Zenko PJ Cluj Napoca
 457. Borteș Mihai PJ Cluj Napoca
 458. Damaschin Ioana Teodora PJ Cluj Napoca
 459. Andreica Lucia Maria PJ Cluj Napoca
 460. Sfâriac Mihaela PT Cluj
 461. Renyi Erika PT Cluj
 462. Rășcanu Cristina PT Cluj
 463. Mihai Mesaros PJS 2
 464. Dinu Adrian Mihai PJ Constanta
 465. Laurentiu Iordan PJ Sibiu
 466. Cazacu Dan Constantin PJ Bacău
 467. Felicia Irina Popovici DNA
 468. Felicia Vlad DNA ST Brasov
 469. Adina Bidică PT Valcea
 470. Alexandra Maria Zernoveanu PJ Sfantu Gheorghe
 471. Cășuneanu Florin Daniel – PCA Iași
 472. Cojocar Rusanda PJ Brasov
 473. Gherghina Alina Nicoleta PJS 6
 474. Paduraru Raluca Mihaela PJS4
 475. Dinu Cristian Sorin DIICOT BT Sibiu
 476. Enache Simona DIICOT BT Sibiu
 477. Sava Gheorghe Petru DIICOT BT Sibiu
 478. Bidihon Flavius PJ Suceava
 479. Meszaros Tiberiu PJ Babadag
 480. Miroiu Floriana PJS 4
 481. Laura Gradina PT Tulcea
 482. Cristina Grosaru PJS 3
 483. Stefaniu Simona PT Covasna
 484. Stefaniu Bogdan PT Covasna
 485. Alina Neculaes PCA Bacău
 486. Andrei Jurca PJ Timisoara
 487. Sorin Pasăre PCA Craiova
 488. Pătulea Ioana – PJS 3
 489. Rosu Cristina PJ Giurgiu
 490. Mihaela Grigore PCA Bacau
 491. Andrei Dragan PJ Buftea
 492. Andrei Cristi PJ Răcari
 493. Carasel Stefana PJS 1
 494. Petrusca Gabriela Amalia PJ Buftea
 495. Ghilan Irina Brîndușa PJ Moinești
 496. Sandu Anca – PJ Piatra Neamț
 497. Ciopi Ani – PJ Baia Mare
 498. Matei Andreea Isabella PJ Buhusi
 499. Sarghi Dorina PJ Roman
 500. Maciuc Sorin PJS 6.

Mulțumim colegilor judecători care susțin acest demers: Florin Zeres – Judecatoria Sibiu, Florina Carmen Ionescu – Tribunalul Neamt, Doina Zavalasi- CA Craiova, Mihaela Ion – Judecătoria Buzău, Iulian Dîrzeanu – Tribunalul București, Sorina Marinaș -CA Craiova, Florin Vilceanu – Tribunal Bucuresti, Ioana Liliana Molina Ramirez – Tribunalul Cluj, Anca Codreanu – Tribunalul Brașov, Liviu Cristian Cirneciu – Judecătoria Zărnesti, Cirneciu Felicia Tincuta – JS 2, Anca Demian – Judecatoria Hateg, Padeanu Catalina Petruta – Judecatoria Slatina, Sandu Maria Irina – Judecatoria Brasov, Madalina Birlog – Tribunalul Bucuresti, Cobiscan Alexandru – JS 1, Ioan Fundatureanu – CA Pitesti, Crina Capota – Judecatoria Dej, Balasanu Alexandru – Judecatoria Botosani, Popescu Adrian – Tribunalul Cluj, Popescu Luminita Teodora Judecatoria Mangalia, Neagos Sorina – CA Alba Iulia, Mandache Claudia – Judecătoria Iași, Dorin Parascheva – Judecatoria Constanta, Alina Stamate Tamasan – Tribunalul Maramures, Ambrozie Silivia JS 1, Anton Carla JS 1, Chiriță Oana JS 1, Focsa Lavinia JS1, Ivanciuc Sorin JS1, Matei Oana JS 1, Paduraru Dana JS 1, Savu Ana JS 1, Bogdan Popescu JUdecatoria Tg Jiu, Lucian Cosmin Manoloiu – Judecatoria Slatina, Irina Popa JS 1, Gheorghe Costin Lucian Judecătoria Cornetu, Dinu Rebeca Zinca Trib Bucuresti, Brindusa Andreea Sarbu JS 1, Veronica Sirbu JS4, Cristi Danilet – Tribunalul Cluj, Roxana Budulan – CA Timisoara, Bichis Diana Maria – Judecatoria Dej, Carpinean Cristiana Camelia – Judecatoria Dej, Tudor Cristian Ciobanu – Judecatoria Raducaneni, Oana Andreea Onofrei JS 1, Alina Mihaela Palancanu – Tribunalul Neamt, Marius Stancu JS1, Alexandra Ghica JS1, Ana Maria Stoica – JS1, Edwina Guiu – JS1, Andreea Balutoiu JS1, Cristina Călușaru – Tribunalul Dolj, Mandache Claudia – Judecatoria Iasi, Andreea Busulescu – JS1, Andreea Mihaela Bradu – Tribunalul București, Iulia Lavinia Munteanu – Judecătoria Iași.

De asemenea, apreciem gestul de solidaritate al colegilor auditori de justitie care au dorit să se alăture demersului nostru: CIORNEI Dan Constantin, CREȚAN Alexandru, GRĂJDEANU Constantin, VARVARA Maria, TARNOVSCHI Alexandra-Karina, BRÎNAȘ Liviu Florin, CALAI Patricia Carmen, DERLEAN Petru Alexandru, SIMION Boris, JOLDOȘ Andrada Iulia, POP Paula Crina, SOPONOȘ Cristina, SZILAGHY Robert-Tiberiu, ALCOR Mona, COTOI Petruța Maria, FARCAȘ Carmen Mihaela, NEACȘU Mirel-Emanuel, PASCU Diana, MAIOR Sandra, IVĂNUȘ Camelia-Laura, VOROTIC Lavinia, BONDAR Elena Teodora, CRISTEA Emilia, CRISTEA Ștefan-Georgian, DĂNILĂ Sanda Cristina, FILIP Tudor-Petruț, POP Florina Maria, POPA Mihai, RĂCHITĂ Ioana Ruxandra, POPA Maria Denisa, TOMA Andreea, APOSTU Roxana, ARON Denisa, CIOCOIU Georgiana-Mihaela, GAVRIL Ducu, JERE Amalia, ȘINCARI Florin, BUCUR Ioana, BÂRSAN Dan Andrei, DOFIN Cătălin Liviu, HURDUCACIU Mădălin, URSUȚ Cristian, VERDE Andreea, BELCHIȚĂ Mihai Alexandru, MOROȘAN Maria-Magdalena, Lazăr Mihaela, Mădălina Elena Cazan, Pasea Irina, Ungureanu Alina Nicoleta, Teodoru Raluca, Ivan Lavinia Constantina, Gruia Streinu, Roxana Beatrice Teslovan, Oltean Sorana Zamfira, Caraus Nicolae, Jarca Cristian Paul, Stoicescu Andreea, Ostahie Oana Maria, Cîmpean Laura Monica, Doroftei Georgiana, Pintea Razvan Mihaita, Bratu Adriana Marinela, Pop Andrei, Chichinejdi Paul Sebastian, Lapadat Adina Stefania, Nicoara Alexandra Ioana, Sinziana Benec, Cercega Lidia Claudia, Varvara Maria Auditor, Guz Jean Robert, Tremură Mirel Cristian, Geambasu Daria Alexandra, Calai Patricia Carmen, Bacoiu Diana Mădălina, Voiculescu Corina Alexandra, Boteanu Teona Gabriela, Necula Mihai.


[1] https://ccr.ro/noutati/COMUNICAT-DE-PRESA-304
[2] http://www.ohchr.org/EN/ProfessionalInterest/Pages/RoleOfProsecutors.aspx
[3] https://rm.coe.int/16804be55a
[4] http://www.iap-association.org/Resources-Documentation/IAP-Standards-(1)
[5] http://www.venice.coe.int/webforms/documents/?pdf=CDL-AD(2010)040-e
[6] https://www.coe.int/en/web/human-rights-rule-of-law/2015-news/-/asset_publisher/8X0wvBBc60he/content/the-consultative-council-of-european-prosecutors-ccpe-of-the-council-of-europe-adopts-the-european-charter-for-prosecutors


Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti