Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Republica Moldova. Un avocat este noul primar general al capitalei. UPDATE: Curtea Supremă de Justiție a invalidat mandatul primarului ales. Departamentul de Stat al SUA critică decizia instanţei supreme
29.06.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 28 iunie 2018: Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia netransparentă a Curţii Supreme de Justiţie din Republica Moldova de a invalida rezultatul alegerilor municipale de la Chişinău, avertizând că aceasta reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei, potrivit state.gov.

***

Luni, 25 iunie 2018: Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care au fost declarate nule alegerile locale, astfel fiind invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase, potrivit rfi.ro.

Decizia este definitivă.

Andrei Năstase: ”Republica Moldova va fi cunoscută de acum încolo și pentru furtul votului, nu doar pentru furtul miliardului.”

***

Joi, 21 iunie 2018: Curtea de apel a menținut hotărârea primei instanțe, potrivit protv.md.

Andrei Năstase: „Nimic nu indica la decizia de invalidare, dar prezența masivă a polițiștilor care au împânzit cu miile acest sediu. Aici nu s-a dat o lovitură platformei ci poporului. Un proces al absurdului. Vom merge la Curtea Supremă de Justiție.”

***

Marți, 19 iunie 2018: Alegerile locale pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată, potrivit agora.md.

Rodica Berdilă, judecător: „Nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chișinău din 20 mai – 3 iunie 2018. Hotărârea instanței este definitivă și executorie din momentul pronunțării. Împotriva hotărârii instanței de judecată poate fi depus un apel în termen de o zi de la pronunțare.”

***

Duminică, 3 iunie 2018: Andrei Năstase a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar general al orașului Chișinău, potrivit cec.md.

Comisia Electorală Centrală a informat că acesta a acumulat mai mult de jumătate din voturile celor care s-au prezentat la urne.

Andrei Năstase a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a activat ca procuror până în anul 2002, când a obținut calitatea de avocat.

Irina Rîmaru

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.