Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Republica Moldova. Un avocat este noul primar general al capitalei. UPDATE: Curtea Supremă de Justiție a invalidat mandatul primarului ales. Departamentul de Stat al SUA critică decizia instanţei supreme
29.06.2018 | Irina RÎMARU

Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 28 iunie 2018: Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia netransparentă a Curţii Supreme de Justiţie din Republica Moldova de a invalida rezultatul alegerilor municipale de la Chişinău, avertizând că aceasta reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei, potrivit state.gov.

***

Luni, 25 iunie 2018: Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care au fost declarate nule alegerile locale, astfel fiind invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase, potrivit rfi.ro.

Decizia este definitivă.

Andrei Năstase: ”Republica Moldova va fi cunoscută de acum încolo și pentru furtul votului, nu doar pentru furtul miliardului.”

***

Joi, 21 iunie 2018: Curtea de apel a menținut hotărârea primei instanțe, potrivit protv.md.

Andrei Năstase: „Nimic nu indica la decizia de invalidare, dar prezența masivă a polițiștilor care au împânzit cu miile acest sediu. Aici nu s-a dat o lovitură platformei ci poporului. Un proces al absurdului. Vom merge la Curtea Supremă de Justiție.”

***

Marți, 19 iunie 2018: Alegerile locale pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată, potrivit agora.md.

Rodica Berdilă, judecător: „Nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chișinău din 20 mai – 3 iunie 2018. Hotărârea instanței este definitivă și executorie din momentul pronunțării. Împotriva hotărârii instanței de judecată poate fi depus un apel în termen de o zi de la pronunțare.”

***

Duminică, 3 iunie 2018: Andrei Năstase a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar general al orașului Chișinău, potrivit cec.md.

Comisia Electorală Centrală a informat că acesta a acumulat mai mult de jumătate din voturile celor care s-au prezentat la urne.

Andrei Năstase a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a activat ca procuror până în anul 2002, când a obținut calitatea de avocat.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.