Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ziua limbii ruse
06.06.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua limbii ruse este marcată, anual, la data de 6 iunie.

Limba rusă este scrisă în alfabetul chirilic şi aparţine grupului slav oriental al familiei de limbi indo-europene. Este limbă oficială în Rusia, Belarus, Kazahstan şi Republica Kârgâză. Este vorbită în întreaga Europă de Est, în Ţările Baltice, Caucaz şi Asia Centrală.

Limba rusă este una dintre cele şase limbi oficiale ale ONU, celelalte fiind engleză, arabă, spaniolă, chineză şi franceză.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua limbii ruse este marcată, anual, la data de 6 iunie. 

Anul acesta, la ora 13:15, în sala de lectură a Bibliotecii. Dag Hammarskjolda va găzdui un eveniment festiv organizat de Clubul de carte rusă la ONU cu sprijinul Misiunii Permanente a Federației Ruse la ONU și Misiunea Permanentă a Republicii Belarus la ONU. Evenimentul va include o recitație de poezii de către studenții Programului ONU pentru studiul limbii ruse, precum și o prelegere și o conversație ulterioară cu participanții faimosului traducător de literatură clasică rusească, Stephen Perle. La eveniment vor participa studenți ai Universității Columbia, personal vorbitor de limbă rusă din cadrul Națiunilor Unite, liceeni la Misiunea Permanentă a Federației Ruse la ONU, reprezentanți ai misiunilor permanente ale țărilor CSI, jurnaliști.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

2018: Ziua limbii ruse este marcată, anual, la data de 6 iunie. Este una dintre cele șase limbi oficiale ale ONU.

Scopul zilelor lingvistice ONU este de a spori gradul de conștientizare a istoriei, culturii și dezvoltării fiecăreia dintre cele șase limbi oficiale ale ONU în rândul personalului Organizației. Fiecărei limbi i se oferă posibilitatea de a găsi propria lor abordare unică și de a dezvolta propriul program de activități ale zilei, inclusiv o invitație la poeți și scriitori cunoscuți, precum și dezvoltarea de materiale informative și de caz.

Data de 6 iunie a fost aleasă fiind ziua de naștere a emblematicului poet Aleksandr Sergheevici Pușkin, considerat întemeietorul literaturii ruse moderne.

A. S. Pușkin, poetul liric ai literaturii universale: „Ca material literar, limba slavico-rusă are o superioritate incontestabilă față de toate limbile europene: soarta sa a fost extrem de fericită. În secolul al XI-antic grecesc dintr-o dată ia dezvăluit vocabularul său, trezorerie armonie, ia dat legile sale deliberate de gramatica, viteza excelenta, voce maiestuoasă în interior; Într-un cuvânt, el la adoptat, salvându-se astfel de îmbunătățiri lente în timp. În sine, este deja răsunător și expresiv, și optează pentru flexibilitate și corectitudine. Dialectul vulgar trebuie să fi fost separat de carte, dar după aceea s-au apropiat și acesta este elementul care ne-a fost dat pentru comunicarea gândurilor noastre.”

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela NiculceaPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.