Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Directorul CERT-RO a participat la Energy Strategy Summit

11.06.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 8 iunie 2018, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a informat că directorul general al instituției, Cătălin Aramă, a participat conferința Energy Strategy Summit, eveniment care s-a desfășurat la Sinaia, la data de 7 iunie 2018, potrivit unui comunicat.

În intervenția sa, directorul CERT-RO a vorbit despre transpunerea Directivei NIS în legislația națională și impactul asupra sectorului energiei, dar și despre planurile de viitor ale CERT-RO care vizează industria

Cadrul legal creat de Directiva NIS reprezintă o oportunitate de colaborare între CERT-RO, ca punct unic de contact în caz de incident, și companiile din domeniul energiei. O astfel de cooperare este esențială pentru construcția legislației secundare, mai ales în stabilirea pragurilor pentru identificare operatorilor de servicii esențiale.

În același context, directorul general al CERT-RO a anunțat inițiativa unui proiect în cadrul căruia va fi dezvoltat un Centru de testare al echipamentelor de control industrial din punct de vedere al securității cibernetice.

Cătălin Aramă“De la intrarea în vigoare a Directivei NIS, securitatea cibernetică nu mai este o opțiune. Va trebui să adăugam la încredere și cooperare și responsabilitate, și sa acționam în consecință.”


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.