BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Petru Bogdan Cojocaru: ePrivacy este elementul cheie al întregului proces de digitalizare a economiei europene

12.06.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Luni, 11 iunie 2018, Ministerul Comunicaților și Societății Informaționale a anunțat că Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor si Societății Informaționale, și Maria-Manuela Catrina, secretar de stat, au participat la întrunirea Consiliului TTE – componenta Telecomunicaţii, Societate Informaţională și Servicii Poștale, eveniment desfășurat la Luxemburg, la data de 8 iunie 2018, potrivit unui comunicat.

În cadrul reuniunii, membrii Consiliului au aprobat propunerea de abordare generală a Preşedinţiei Bulgare referitoare la Actul privind securitatea cibernetică. Totodată, au avut loc dezbateri si prezentări cu privire la propunerile de directive ce au ca subiect respectarea vieții private, protecția datelor cu caracter personal și reutilizarea informațiilor din sectorul public.

Petru Bogdan Cojocaru: „ePrivacy este elementul cheie al întregului proces de digitalizare a economiei europene, care urmărește să ofere consumatorilor încredere și securitate pe piața unică digitală. România apreciază şi se alătură eforturilor de a continua procesul de modernizare a cadrului legal al Uniunii Europene privind protecția datelor, inițiat de RGPD – Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale. Este important ca noul cadru juridic să aibă în  vedere evoluțiile semnificative din domeniul tehnologiei și economiei, iniţiate încă din 2002, când  actuala directivă ePrivacy a fost adoptată. De asemenea, este esenţial ca noul cadru legal să reflecte principiile Uniunii Europene privind confidențialitatea datelor: privacy by default şi privacy by design.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week