CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

CA Alba Iulia. Desfășurarea conferinței organizate în colaborare cu Colegiul Consilierilor Juridici din Alba şi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

12.06.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 8 iunie 2018, s-a desfăşurat la Alba Iulia conferinţa cu tema „Aspecte teoretice şi practice în materie comercială şi achiziţii publice. Particularităţi”, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de Curtea de Apel Alba Iulia, în colaborare cu Colegiul Consilierilor Juridici din Alba şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri şi a urmărit în principal pregătirea participanţilor în domenii de maximă actualitate şi interes: achiziţii publice, noţiuni de drept comercial şi fonduri europene.

Din partea Curţii de Apel Alba Iulia, judecătorul Livia Daniela Mocan a prezentat tema „Reprezentarea comercială. Efecte, tipuri încetare” iar judecătorii Adrian Hancaş şi Lucian Gherman au adus la cunoştinţa celor prezenţi aspecte practice rezultate din jurisprudenţa Curţii de Apel Alba Iulia şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în materia „Achiziţii publice. Cerinţe restrictive. Cadrul procesual în faţa instanţei de judecată”.

Totodată, au prezentat materiale de interes pentru participanţi Vasile Luha, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia (Prescripţia extinctivă în dreptul comercial), Eva Michaela Mera, consilier juridic (Condiţii artificiale în accesarea fondurilor europene: reglementare comunitară, indicatori, implicaţii şi cazuistică) şi Bogdan Florea consilier juridic şi lector universitar la Facultatea de Drept a Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia (Contractul de achiziţie publică din perspectiva utilizării eficiente a resurselor bugetare).

La acest eveniment au participat, alături de consilierii juridici, şi judecători din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, majoritatea din cadrul secţiei a II-a civilă şi secţiei de contencios administrativ şi fiscal.

Implicarea judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia în seminariile şi conferinţele organizate în domeniile de activitate în care aceştia sunt specializaţi reprezintă una din preocupările importante de susţinere a manifestărilor care au ca scop perfecţionarea profesională a specialiştilor din respectivele domenii de maxim interes şi implicit creşterea calităţii activităţilor desfăşurate de aceştia în beneficiul direct a cetăţeanului.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.