BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul securităţii sociale
Print Friendly, PDF & Email

FSANP. Pensionarii militari solicită să fie consultați atunci când sunt adoptate măsuri care îi afectează

13.06.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 13 iunie 2018, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a transmis urmatoarele, potrivit unui comunicat al carui text il redam integral:

„Pensionarii militari cer sa fie consultati. Guvernul si Parlamentul Romaniei demonstreaza lipsa de respect fata de pensionarii militari prin ignorarea propunerilor acestora. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor sustine demersul structurilor asociative ale pensionarilor militari care solicita Parlamentului si Guvernului repararea legii pensiilor militare.

Pensionarii militari, printre care se numara si fosti angajati ai sistemului penitenciar, cer sa fie consultati atunci cand sunt adoptate masuri care ii afecteaza si cer sa fie respectati prin eliminarea masurilor discriminatorii dispuse de Guvern in 2017.

Incepand cu septembrie 2017 pensiile militare au fost ciuntite cu peste 30% prin aplicarea unui plafon la media salariilor nete care ii discrimineaza pe cei care ar iesi la pensie ulterior acestei date, prin faptul ca o serie de drepturi salariale sunt excluse la calculul pensiei.

Aceasta masura lipseste de continut norma legala care prevede acordarea Semnului onorific In Serviciu Patriei, singura recunoastere a serviciului in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala cu influenta directa asupra pensiilor. Astfel majorarile pentru 15, 20 si 25 de ani de serviciu sunt, practic, eliminate.

Mai jos redam in integralitate comunicatul structurilor asociative ale pensionarilor si reservistilor militari.

Comunicat

In ziua de 11 iunie 2018, a avut loc, la sediul Federatiei Militarilor din Romania, sedinta Grupului de lucru al Forumului, desfasurata la solicitarea ANCMRR, sub presedintia domnului gl. rtr. Nicolae Gropan.

S-au discutat si stabilit urmatoarele:

1. Solicitarea, in regim de urganta, a unor intalniri cu presedintii celor doua camere ale Parlamentului, cu ministrii apararii, muncii si protectiei sociale precum si al justitiei dar si cu directorii serviciilor cu atributii in securitatea nationala, intalniri prin care sa cerem exprimarea clara a pozitiei acestor institutii fata de personalul care a actionat si actioneaza in cadrul structurilor de aparare, ordine publica si securitate nationala;

2. Pregatirea si organizarea unui miting de protest in prima saptamana a urmatoarei sesiuni parlamentare, miting care sa reuneasca toate structurile asociative din sistemul de securitate nationala, asociatii federatii, sindicate , etc.

3. Participarea la sedinta Camerei Deputatilor , sedinta care va pune in discutie , renumita, OUG 59/2017.

Au mai fost discutate, dar nu au fost aprobate, problema pichetarii sediilor PSD si ALDE, precum si solicitarea unei audiente la seful DGF.

Totodata s-a stabilit ca presedintia Forumului sa ia in discutie , impreuna presedintele Ordinului Militar de Romania problema inaintarii unui memorandum catre EUROMIL.

La solicitarea privind actiunea penala impotriva ministrului muncii, Lia Olguta Vasilescu, s-a stabilit ca in termen de 10 zile sa se inainteze secretariatului Forumului, propuneri si motivatia acestor propuneri.

Presedintele ANCMRR, dl. gl. rtr. Nicolae Bahnareana solicitat pregatirea si desfasurarea unor actiuni concrete printre care: trimiterea unei scrisori catre Birourile permanente ale celor doua camere ale Parlamentului prin care sa se ceara neintroducere pe ordinea de zi a OUG 59 si retrimiterea ei in comisiile de aparare, precum si trimiterea unei scrisori tuturor parlamentarilor pentru a nu vota o lege neconstitutionala. Scrisoarea va fi intocmita, in proiect de ANCMRR si AORR si va fi dezbatuta de toti semnatarii protocolului de colaborare.

S-a aprobat intocmirea unei scrisori publice prin care cerem demisia de onoare a ministrilor apararii si internelor pentru neonoraea obligatiilor fata de personalul activ si in rezerva din cele celor doua institutii.

La propunerea gl. rtr. Nicolae GROPAN s-a hotarat deplasarea participantilor la sedinta Grupului de lucru, la Camera Deputatilor pentru a solicita o intrevedere cu presedintele acestei camere. Intrevederea nu a avut loc datorita absentei acestuia.

S-a realizat, insa, o intalnire cu consilierul presedintelui Senatului Ionuț Ciprian NEGOIȚĂ intalnire prin care i s-au prezentat acestuia, pentru a-l informa pe dl . C.P. Tariceanu, prezent la o activitate planificata si in curs de desfasurare, problemele legate de evolutia discutarii si aprobarii OUG 59, dar si eforturile facute de reprezentantii structurilor asociative pentru eliminarea art VII din OUG 59/2017 si art. 40 din OUG 57/2015. S-a manifestat dechidere spre dialog si informare reciproca, prin presedintele Forumului, despre modalitatile de solutionare a problemelor ridicate de cei 15 reprezentanti ai structurilor asociative prezenti la intalnire.

Va informam ca au fost trimise (si inregistrate ) scrisorile catre ministrul apararii si cel al muncii si protectiei sociale, scrisori aprobate la sedinta Forumului din 5 iunie a.c., totodata au fost trimise si scrisorile catre presedintii celor doua camera ale Parlementului prin care se solicitat intalnirea, de urgenta , a acestora cu reprezentantii Forumului.

Presedintele FORUMULUI structurilor asociative din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

Gl. bg. rtr. Nicolae Gropan”


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.