Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Mugur Isărescu: BNR nu a construit doar pentru sine

13.06.2018 | JURIDICE.ro

Marți, 12 iunie 2018, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a declarat, în cadrul conferința cu tema „Patrimoniul Băncii Naționale a României”, eveniment desfășurat în Aula Universității din Craiova, potrivit unui comunicat:

„Asigurarea patrimoniului imobiliar al BNR nu a fost un scop în sine. BNR nu a acționat ca un dezvoltator imobiliar. Imobilele băncii au fost ridicate pentru a susține activitatea instituției, în strânsă legătură cu intensificarea dezvoltării economice a României şi cu sporirea tranzacțiilor comerciale. (…)

Ca orice bancă, societate pe acțiuni, în orice epocă și în oricare loc din lume, BNR a desfășurat operațiuni bancare și a făcut profit. Din acest profit, un procentaj important a revenit întotdeauna statului român, în schimbul concesiunii dreptului de emisiune.  De asemenea, a fost alimentat fondul de rezervă al BNR și au fost acordate dividende acționarilor. De reținut că statul român, în anii în care a fost acționar al BNR, a primit, firesc, și dividendele cuvenite. Un procentaj din sumele prevăzute an de an pentru cheltuielile curente a fost destinat realizării și dezvoltării patrimoniului imobiliar al BNR. (…)

Așadar, de aproape 14 decenii, construind clădiri reprezentative în București și în cele mai importante orașe ale țării din fondurile proprii, Banca Națională a României n-a construit doar pentru sine însăși, ci instituția noastră și-a adus o contribuție notabilă și la îmbogățirea patrimoniului cultural național, pentru conservarea căruia în ultimul sfert de veac a făcut neîntrerupte eforturi.”


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.