« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Reacția MAE ref. percheziții efectuate de Serviciul de Securitate al Ucrainei la un centru cultural român din Cernăuți
13.06.2018 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Internațional | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 11 iunie 2018, Serviciul de Securitate al Ucrainei a efectuat percheziţii la Centrul cultural român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, potrivit agerpres.ro.

Serviciul de Securitate al Ucrainei efectuează o anchetă cu privire la „apeluri la încălcarea integrităţii teritoriale a statului ucrainean”, respectiv prezentarea unei hărţi a României Mari (care include şi nordul Bucovinei) în timpul unui eveniment public desfăşurat la Cernăuţi.

În acest context, marți, 12 iunie 2018, Ministerul Afacerilor Externe a precizat, într-un răspuns transmis la o solicitare agerpres că „în cadrul unei întrevederi avute luni, la sediul MAE, la nivel de secretar de stat, au fost solicitate ambasadorului Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, elemente suplimentare referitoare la circumstanţele efectuării de percheziţii la Centrul Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi. Partea română a subliniat necesitatea ca autorităţile ucrainene să asigure respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina şi să evite orice acţiuni de natură să ducă la încălcarea acestora sau care să fie interpretate ca elemente de intimidare.”

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.