Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Reacția MAE ref. percheziții efectuate de Serviciul de Securitate al Ucrainei la un centru cultural român din Cernăuți
13.06.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 11 iunie 2018, Serviciul de Securitate al Ucrainei a efectuat percheziţii la Centrul cultural român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, potrivit agerpres.ro.

Serviciul de Securitate al Ucrainei efectuează o anchetă cu privire la „apeluri la încălcarea integrităţii teritoriale a statului ucrainean”, respectiv prezentarea unei hărţi a României Mari (care include şi nordul Bucovinei) în timpul unui eveniment public desfăşurat la Cernăuţi.

În acest context, marți, 12 iunie 2018, Ministerul Afacerilor Externe a precizat, într-un răspuns transmis la o solicitare agerpres că „în cadrul unei întrevederi avute luni, la sediul MAE, la nivel de secretar de stat, au fost solicitate ambasadorului Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, elemente suplimentare referitoare la circumstanţele efectuării de percheziţii la Centrul Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi. Partea română a subliniat necesitatea ca autorităţile ucrainene să asigure respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina şi să evite orice acţiuni de natură să ducă la încălcarea acestora sau care să fie interpretate ca elemente de intimidare.”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.