Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Propunerea ref. redistribuirea mandatelor în Parlamentul European după Brexit, aprobată


14 iunie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 13 iunie 2018, Parlamentul European a aprobat, cu 566 de voturi „pentru”, 94 „împotrivă” și 31 de abțineri, o propunere privind redistribuirea mandatelor de europarlamentari dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Propunere aprobată de Parlament prevede:
– reducerea numărului de mandate de la 751 la 705
– plasarea a 46 dintre mandatele alocate Marii Britanii într-o rezervă și redistribuirea restului de 27 între cele 14 state membre subreprezentate.

Noua compoziție a Parlamentului European necesită acordul formal al liderilor europeni la summitul de la Bruxelles din 28-29 iunie 2018. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial.

În urma noii distribuții, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, cu unul în plus față de câte deține în prezent.

Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe: „După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România devine a şasea ţară ca pondere în Uniunea Europeană, iar cetățenii români vor fi astfel mai bine reprezentați la nivelul Parlamentului European. Acest lucru înseamnă un plus de responsabilitate față de proiectul european pentru care țara noastră se pregătește, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului viitor.“

Alegerile europene vor avea loc, la nivelul statelor membre, în perioada 23-26 mai 2019.

:: Analiză ref. structura Parlamentului European
:: Textele adoptate

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii