Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Propunerea ref. redistribuirea mandatelor în Parlamentul European după Brexit, aprobată

14.06.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Miercuri, 13 iunie 2018, Parlamentul European a aprobat, cu 566 de voturi „pentru”, 94 „împotrivă” și 31 de abțineri, o propunere privind redistribuirea mandatelor de europarlamentari dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Propunere aprobată de Parlament prevede:
– reducerea numărului de mandate de la 751 la 705
– plasarea a 46 dintre mandatele alocate Marii Britanii într-o rezervă și redistribuirea restului de 27 între cele 14 state membre subreprezentate.

Noua compoziție a Parlamentului European necesită acordul formal al liderilor europeni la summitul de la Bruxelles din 28-29 iunie 2018. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial.

În urma noii distribuții, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, cu unul în plus față de câte deține în prezent.

Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe: „După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România devine a şasea ţară ca pondere în Uniunea Europeană, iar cetățenii români vor fi astfel mai bine reprezentați la nivelul Parlamentului European. Acest lucru înseamnă un plus de responsabilitate față de proiectul european pentru care țara noastră se pregătește, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului viitor.“

Alegerile europene vor avea loc, la nivelul statelor membre, în perioada 23-26 mai 2019.

:: Analiză ref. structura Parlamentului European
:: Textele adoptate

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate