JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei – delegația Comisiei de la Veneția

14.06.2018 | JURIDICE.ro

Marți, 12 iunie 2018, delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a avut, la Senatul României, o întâlnire cu delegația Comisiei de la Veneția potrivit unui comunicat.

La întâlnire au participat:

I. din partea României:
– Titus Corlățean, senator, președintele delegației române la APCE
– Alina-Ștefania Gorghiu, senator
– Adriana-Diana Tușa, deputat
– Cristina-Mădălina Prună, deputat
– Ionuț-Marian Stroe, deputat
– Attila Korodi, deputat
– Liviu Ioan Adrian Pleșoianu, deputat
– Corneliu Ștefan, deputat

II. din partea Comisiei de la Veneția:
– Hanna Suchocka, președinte de onoare
– Kaarlo Tuori (Finlanda), membru titular
– Jean-Claude Scholsem (Belgia), membru supleant
– Nicolae Eșanu (Republica Moldova), membru supleant
– Thomas Markert, secretar
– Artemiza-Tatiana Chișcă, șeful Diviziei Instituții Democratice.

Discuțiile au vizat, în principal, modificarea Legilor Justiției, context în care, pe lângă detalierea procedurii legislative, Titus Corlățean a reafirmat importanța unor aspecte precum:
– asigurarea independenței justiției;
– continuarea activității de combatere a corupției, cu respectarea garanțiilor procesuale ale cetățenilor, așa cum sunt acestea statuate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de alte instrumente juridice internaționale relevante;
– necesitatea condamnării publice a protocolului secret de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații, care a încălcat în mod grav competențele de legiferare ale Parlamentului prin instituirea unui Cod paralel de procedură penală și a formalizat subordonarea ilegală a procurorilor față de serviciile de informații.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.