Flux noutăţi

Consiliul Fiscal. Raport anual 2017
15.06.2018 | JURIDICE.ro

SMARTBILL

Joi, 14 iunie 2018, Consiliul Fiscal a publicat Raportul pentru anul 2017. Potrivit raportului, în contextul menținerii parametrilor actuali ai politicii fiscal-bugetare, balanța riscurilor pentru anul 2018 apare drept semnificativ înclinată în sensul depășirii țintei de 3% pentru deficitul bugetar, necesitând adoptarea unor măsuri corective de natura veniturilor ori a cheltuielilor, în vederea evitării intrării în procedura de deficit excesiv.

România este printre puținele țări care a inversat trendul de consolidare fiscală, fiind singura țară din UE cu un deficit bugetar estimat de Comisia Europeană pentru anii 2018 și 2019 peste plafonul de 3% din PIB. Pentru anul 2018, conform Programului de Convergență 2018-2021, se estimează un deficit structural în lărgire cu 0,4% din PIB comparativ cu anul anterior.

:: Raportul

Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro