Secţiuni » Noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Consiliul Fiscal. Raport anual 2017
15.06.2018 | JURIDICE.ro

Joi, 14 iunie 2018, Consiliul Fiscal a publicat Raportul pentru anul 2017. Potrivit raportului, în contextul menținerii parametrilor actuali ai politicii fiscal-bugetare, balanța riscurilor pentru anul 2018 apare drept semnificativ înclinată în sensul depășirii țintei de 3% pentru deficitul bugetar, necesitând adoptarea unor măsuri corective de natura veniturilor ori a cheltuielilor, în vederea evitării intrării în procedura de deficit excesiv.

România este printre puținele țări care a inversat trendul de consolidare fiscală, fiind singura țară din UE cu un deficit bugetar estimat de Comisia Europeană pentru anii 2018 și 2019 peste plafonul de 3% din PIB. Pentru anul 2018, conform Programului de Convergență 2018-2021, se estimează un deficit structural în lărgire cu 0,4% din PIB comparativ cu anul anterior.

:: Raportul

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare