BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Măsuri de urgentare a absorbției fondurilor europene

15.06.2018 | Alexandru MATEI
Abonare newsletter
Alexandru Matei

Alexandru Matei

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 492 din data de 14 iunie 2018 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 47/2018 privind stabilirea unor măsuri de urgentare a absorbției fondurilor europene.

Prezenta OUG stabilește cadrul instituțional pentru participarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice la pregătirea și implementarea unor proiecte, în parteneriat, ce au ca obiect dotarea unităților administrativ-teritoriale cu mijloace de transport, respectiv tramvaie, troleibuze, autobuze electrice, inclusiv puncte de reîncărcare și alte echipamente, utilizate pentru prestarea serviciului de transport public local, precum și autobuze școlare de tip Euro 6, utilizate pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Pentru pregătirea și implementarea proiectelor de finanțare, autoritățile administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale partenere au următoarele obligații:
– să asigure infrastructura necesară pentru punerea în funcțiune a mijloacelor de transport, până la data recepționării acestora;
– să asigure utilizarea mijloacelor de transport și a echipamentelor preluate în baza parteneriatului conform destinației stabilite și pe toată perioada de valabilitate a contractelor de finanțare;
– să respecte obligațiile stabilite prin acordul de parteneriat încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și unitățile administrativ-teritoriale.

Avocat Alexandru Matei
Associate SĂVESCU & ASOCIAŢII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week