CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Măsuri de combatere a atacurilor cibernetice

19.06.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 18 iunie 2018, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, a anunțat că a elaborat un pachet de măsuri privind eliminarea unor eventuale vulnerabilități care permit injectarea în pagină a unui script destinat minării de criptomonede („cryptojacking”), ce a fost comunicat şi instituţiilor publice, oferind astfel un sprijin în lupta cu hackerii, potrivit unui comunicat.

Pachetul conține recomandări privind adoptarea unor măsuri tehnice și procedurale pentru protejarea sistemelor.

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: „Instituțiile publice trebuie să fie conștiente de vulnerabilitățile infrastructurilor IT pe care le dețin și le utilizează. Acesta este motivul pentru care, împreună cu specialiştii de la CERT-RO, ne-am propus să oferim un sprijin pentru combaterea atacurilor cibernetice, prin elaborarea unui pachet de recomandări care, dacă vor fi implementate, vor creşte gradul de securitate.” 

Cătălin Aramă, director general CERT-RO: „Pentru a preveni astfel de incidente pe viitor, încurajăm instituțiile publice să aplice măsurile de securitate recomandate de CERT-RO în ghidul publicat, dar nu numai. Mai mult, facem eforturi susținute pentru consolidarea culturii de securitate informatică atât în interiorul administrației publice, cât și în relația cu cetățenii, mediul academic și mediul privat.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.