Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Frans Timmermans: Societățile noastre se află în mijlocul unei revoluții digitale fără precedent

19.06.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 18 iunie 2018, Comisia Europeană a găzduit o reuniune la nivel înalt cu 12 reprezentanți ai unor organizații filosofice și neconfesionale din întreaga Europă, ca parte a dialogului periodic cu bisericile, organizațiile religioase, filosofice și neconfesionale prevăzut la articolul 17 din Tratatul de la Lisabona, potrivit europa.eu.

Subiectul discuțiilor celei de a noua reuniuni anuale la nivel înalt a fost „Inteligența artificială: abordarea provocărilor etice și sociale”.

Frans Timmermans, prim-vicepreședinte, responsabil cu dialogul prevăzut la articolul 17: „Societățile noastre se află în mijlocul unei revoluții digitale fără precedent care va avea un impact asupra tuturor locuitorilor planetei. Această revoluție aduce noi promisiuni, dar și noi riscuri de perturbări. Am observat recent că lumea digitală a evoluat mai rapid decât dezbaterile etice cu privire la conținutul care ar putea și ar trebui să fie permis online. Nu putem risca același lucru în ceea ce privește inteligența artificială și automatizarea. Trebuie să fim în măsură să controlăm această transformare și să ne asigurăm că ea este utilizată pentru a ne promova valorile și a ne apăra modelul social.”

Andrus Ansip, vicepreședinte pentru piața unică digitală: „De la asistență medicală mai bună până la transporturi mai sigure, beneficiile inteligenței artificiale sunt numeroase, iar Europa ar trebui să profite de ele. Odată cu creșterea investițiilor, elaborăm orientări etice pentru dezvoltarea inteligenței artificiale în serviciul binelui și al tuturor. Acest lucru necesită o dezbatere deschisă pe teme esențiale, cum ar fi importanța diversității și a echilibrului de gen în ceea ce privește inteligența artificială, astfel încât să se evite deciziile părtinitoare. Reuniunea de astăzi și înființarea recentă a Alianței europene în domeniul inteligenței artificiale contribuie la această dezbatere amplă.”

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan