Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Tribunalul Timiş. Activități desfășurate în cadrul programului “Educaţie juridică în şcoli”
19.06.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 19 iunie 2018, Biroul de informare şi relaţii publice al Tribunalului Timiş a anunțat că judecătorii din cadrul Tribunalului Timiş s-au implicat în cadrul programului “Educaţie juridică în şcoli”, potrivit unui comunicat.

Programul este organizat de către Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza Protocolului de colaborare privind educația juridică în școli, protocol la care au aderat uniuni profesionale din domeniul juridic și reprezentanți ai societății civile. Acesta are ca scop oferirea unor informații cu caracter juridic din sfera drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale și a unor aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elevilor şi cadrelor didactice,

Astfel, judecători din cadrul Tribunalului Timiș au fost prezenți în școli, pe bază de voluntariat, pentru a susține cursuri de educație juridică pe teme de interes pentru elevi și profesori și – de asemenea – instanța a primit vizite ale elevilor și a găzduit dezbateri și procese simulate, în vederea diversificării metodelor de promovare a educației juridice în mediul școlar preuniversitar.

Programul a fost coordonat din partea Tribunalului Timiş de către judecător Adriana Stoicescu – președinte şi către judecător Mădălina Jebelean şi a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean Școlar Timiș.

Raportat la reacțiile pozitive primite din partea elevilor și a corpului profesoral proiectul va continua în viitor cu accent pe unitățile școlare rurale din județul Timiș.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti