CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Au început procedurile de implementare a proiectului „Sistem de interoperabilitate tehnologică cu statele membre UE-SITUE”

19.06.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 18 iunie 2018, Ministerul Comunicaţiilor și Societății Informaţionale a anunțat că s-au inceput procedurile de implementare a proiectului Sistem de interoperabilitate tehnologică cu statele membre UE-SITUE, potrivit unui comunicat.

Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: „Având în vedere că digitalizarea administraţiei este un proiect asumat la nivel naţional, SITUE reprezintă un pas important în atingerea acestui deziderat. Noul sistem va fi utilizat pentru autentificarea națională și transfrontalieră a cetăţenilor în relația cu furnizorii de servicii de e-guvernare și va face posibilă comunicarea dintre infrastructura națională de identificare electronică și infrastructurile naționale de identificare electronică ale altor state membre ale Uniunii Europene.”

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
– realizarea și integrarea SITUE în rețeaua europeană eIDAS;
– interconectarea SITUE cu furnizorii de servicii e-guvernare din România;
– interconectarea SITUE cu furnizorii de identitate electronică din România;
– interconectarea SITUE cu nodurile eIDAS din statele membre ale Uniunii Europene și validarea integrării.

Se preconizează că finalizarea implementării va avea loc la data de 28 iulie 2019.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.