Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR a sesizat Comisia de la Veneția ref. presiunile cu privire la mandatul judecătorului Petre Lăzăroiu. UPDATE: Scrisoarea și răspunsul


9 iulie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept constituțional, Flux informații

9 iulie 2018: Vineri, 6 iulie 2018, Curtea Constituțională a României a publicat conținutul scrisorilor din data de 5 și 20 iunie 2018, adresate Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), precum și răspunsul primit în data de 4 iulie 2018 de la Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția, în varianta originală, în engleză, precum și traducerea în limba română.

:: Scrisorile și răspunsul (engleză și română)

***

Miercuri, 20 iunie 2018, Plenul Curții Constituționale, întrunit la data de 19 iunie 2018, a hotărât, cu majoritate de voturi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei și a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) în legătură cu un nou demers îndreptat împotriva Curții Constituționale, care vizează, în concret, o anumită situație de fapt ce este de natură a crea presiuni cu privire la mandatul judecătorului Petre Lăzăroiu, dar care urmărește, înainte de toate, delegitimarea deciziilor pronunțate de Curtea Constituțională în actuala sa componență, potrivit unui comunicat.

Textul scrisorii a fost trimis astăzi către organismele internaționale amintite.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică