Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Gala „Viața fără Violență”
21.06.2018 | JURIDICE.ro


Luni, 18 iunie 2018, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că, în baza protocolului de colaborare cu Asociația „Viața fără Violență”, a avut loc Gala „Viața fără Violență” (joi, 14 iunie 2018), prilej de recunoaștere a eforturilor depuse nu doar în vederea îndeplinirii obiectivelor instituționale pe line de prevenire a criminalității, dar mai ales a celor îndreptate spre conștientizare și responsabilizare – elemente de bază în procesul de reconsolidare a societății, potrivit unui comunicat.

Concretizată prin desfășurarea de activități în cadrul proiectului de educaţie juridică ,,Viaţa fără Violenţă privind prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli” (activităţi la care au participat reprezentanţi din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, din proiect făcând parte 9 licee), dar și prin vizite de prevenire și combatere a infracționalității, în unitățile penitenciare (3 vizite, în penitenciarele București-Jilava și București-Rahova, cu grupuri formate din câte 40 de elevi, însoțiți de profesorii coordonatori), colaborarea a permis tinerilor elevi să înțeleagă ce înseamnă o condamnare la o pedeapsă privativă de libertate, cum arată un loc de detenţie, care sunt activităţile pe care le pot desfăşura cei care se află în detenţie, dar mai ales ce trebuie să facă pentru a evita un astfel de parcurs.

Campania „Viața fără violență” s-a desfășurat în nouă unități de învățământ din sectorul 5 București, în perioada 7 mai – 6 iunie 2018 a anului școlar 2017-2018 și a vizat 540 de elevi, părinții acestora și profesorii. Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Centrul de Poriecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret „PROEDUS” – PMB și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Lectorii care le-au prezentat elevilor, profesorilor și părinților aspecte juridice și psihologice importante pe care trebuie să le cunoască și să le înțeleagă pentru a evita situațiile indezirabile din viața de zi cu zi au fost avocata Mihaela OLARU, președintele Asociației „Viața fără Violență”, fostul judecător și ministru al Justiției și Afacerilor Externe, Cristian DIACONESCU, criminologul Dan ANTONESCU, fost șef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, neuropsihiatrul Cristian ANDREI, fostul șef al Poliței Capitalei, Mihai PRUTEANU, precum și Cezar IONAȘCU, fost avocat și consilier de imagine.

În cadrul Galei „Viața fără Violență” au fost prezentate campaniile de prevenire și au fost premiați elevii care le-au realizat pe cele mai bune, fiind acordate diplome de recunoaștere.

                                          

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate