Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Trebuie întotdeauna văzută fiecare nuanță
02.07.2018 | Mihaela BONDOC

JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Bondoc

Mihaela Bondoc

Au existat situații când, cumva, se impunea o astfel de analiză a sesizărilor, pentru că prin faptele indicate, pe de o parte, ar fi putut vorba de infracțiuni și responsabilul din partea societății ar fi fost responsabil dacă nu ar fi studiat să vadă despre ce este vorba și nu ar fi analizat. Pe de altă parte, sunt situații în care sunt plângeri referitoare la superiorii ierarhici făcute de angajații din subordine. Iarăși, se poate considera, uneori, că nu se asigură un cadru corect pentru desfășurarea muncii.

Deci, nu sunt multe valențe care trebuie întotdeauna avute în vedere și. de aceea, de exemplu, pe modelul din statele vestice s-ar făcut și acele whistle-blowing, apropo de partea mai delicată a lucrurilor. Oricum, ca și idee, întotdeuna trebuie analizată fiecare situație și fiecare caz în parte, pentru că nu cred că se poate face o regulă generală. Cu siguranță. se aplică fix această procedură.

Trebuie întotdeauna văzută fiecare nuanță, pentru că implicațiile nu sunt doar de Dreptul muncii, poate să fie și de Drept penal din punct de vedere concurențial. Că, de exemplu, este vorba de sancțiuni pe domeniul dreptului concurenței. Sfera este foarte vastă și întotdeauna ce cred eu că este important este să se vadă din toate perspectivele.

Avocat Mihaela Bondoc
Partner BONDOC & ASOCIAȚII

Opinie susținută în cadrul dezbaterii O tragedie în 7 acte – sancționarea disciplinară, ediția 193 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.