Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Trebuie întotdeauna văzută fiecare nuanță
02.07.2018 | Mihaela BONDOC

JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Bondoc

Mihaela Bondoc

Au existat situații când, cumva, se impunea o astfel de analiză a sesizărilor, pentru că prin faptele indicate, pe de o parte, ar fi putut vorba de infracțiuni și responsabilul din partea societății ar fi fost responsabil dacă nu ar fi studiat să vadă despre ce este vorba și nu ar fi analizat. Pe de altă parte, sunt situații în care sunt plângeri referitoare la superiorii ierarhici făcute de angajații din subordine. Iarăși, se poate considera, uneori, că nu se asigură un cadru corect pentru desfășurarea muncii.

Deci, nu sunt multe valențe care trebuie întotdeauna avute în vedere și. de aceea, de exemplu, pe modelul din statele vestice s-ar făcut și acele whistle-blowing, apropo de partea mai delicată a lucrurilor. Oricum, ca și idee, întotdeuna trebuie analizată fiecare situație și fiecare caz în parte, pentru că nu cred că se poate face o regulă generală. Cu siguranță. se aplică fix această procedură.

Trebuie întotdeauna văzută fiecare nuanță, pentru că implicațiile nu sunt doar de Dreptul muncii, poate să fie și de Drept penal din punct de vedere concurențial. Că, de exemplu, este vorba de sancțiuni pe domeniul dreptului concurenței. Sfera este foarte vastă și întotdeauna ce cred eu că este important este să se vadă din toate perspectivele.

Avocat Mihaela Bondoc
Partner BONDOC & ASOCIAȚII

Opinie susținută în cadrul dezbaterii O tragedie în 7 acte – sancționarea disciplinară, ediția 193 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Secţiuni: Dreptul muncii, Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO