CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Infrastructură
Profesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Interoperabilitate tehnologică România – Uniunea Europeană

22.06.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 18 iunie 2018, Ministerul Comunicaților și Societății Informaționale a anunțat că implementează proiectul „Sistem de interoperabilitate tehnologică cu statele membre UE – SITUE”, cod proiect 120197, potrivit unui comunicat.

Scopul proiectului: realizarea sistemului de interoperabilitate tehnologică cu statele membre ale Uniunii Europene, care va avea la bază construcția nodului eIDAS pentru România și interconectarea acestuia cu nodurile eIDAS ale celorlalte state membre și cu furnizorii de identitate și servicii electronice din România.

Valoarea totală: 9.814.178,40 de lei, inclusiv TVA, din care 8.277.312,31 de lei reprezintă cofinanțare din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: „Având în vedere că digitalizarea administraţiei este un proiect asumat la nivel naţional, SITUE reprezintă un pas important în atingerea acestui deziderat. Noul sistem va fi utilizat pentru autentificarea națională și transfrontalieră a cetăţenilor în relația cu furnizorii de servicii de e-guvernare și va face posibilă comunicarea dintre infrastructura națională de identificare electronică și infrastructurile naționale de identificare electronică ale altor state membre ale Uniunii Europene.”


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.