Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Avocatul Poporului. Sesizare din oficiu ref. pacientul care a sunat la 112, fiind internat în spital

25.06.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 21 iunie 2018, Avocatul Poporului a anunțat că s-a sesizat din oficiu în cazul unui pacient care a fost nevoit să ceară ajutor la 112 chiar din Spitalul Municipal Oradea, unde era internat, potrivit unui comunicat semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt.

Este vizată posibila încălcare a art. 22  și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

”Portalul online www.ebihoreanul.ro a publicat (la data de 13 iunie 2018), articolul intitulat „SOS din spital: Un orădean a fost nevoit să sune la 112 chiar din Spitalul Municipal”, în care se relata cazul unui bărbat care se afla internat la secţia de boli infecţioasea Spitalului Municipal Oradea, cu febră de 39 de grade, monitorizată de asistente la două ore şi ţinută sub control prin perfuzii. Pe data de 3 iunie pacientul s-a trezit abandonat, fără niciun tratament medical, pentru că personalul lucra după program de duminică. Simţindu-se tot mai rău, bolnavul a cerut ajutor şi pentru că nu i s-a răspuns, a încercat să ia legătura cu doctorul curant scriindu-i pe facebook. În lipsa unui răspuns, a apelat la 112, unde i s-a comunicat faptul că, fiind deja internat, serviciile de urgenţă nu au cum să-l ajute. Într-un final, medicul curant, văzând mesajul bolnavului, a luat legătura cu medicul de gardă, care i-a aplicat comprese şi ia administrat perfuzii.”, se arată în comunicat.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan