Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Ziua avocatului român
24.06.2022 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2022: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie.

Av. dr. Traian-Cornel Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, a transmis următorul mesaj:

Dragi colegi,

Fiecare an reflectă într-un fel aparte valențele avocaților. Anul acesta încă ne aflăm sub efectul pandemiei și al războiului din Ucraina care, lăsând pentru moment deoparte dramele create, a acționat ca un test turnesol pentru profesia noastră și a pus în evidență elementele forte ale avocatului.

Am parcurs un an încărcat de probleme sociale, iar avocații s-au implicat mai mult ca niciodată în comunitate, au venit în sprijinul cetățenilor prin proiectele de educație juridică și pentru refugiați. Au arătat forța profesiei, lucru remarcat atât la nivel intern, cât și la nivel internațional.

De asemenea Campania Apărarea Apărării, desfășurată intensiv pe parcursul anului trecut a avut efecte, după cum bine știți.

Aș dori ca această zi să nu fie una de bilanț, ci una de reafirmare a capacității noastre colective și individuale.

Mulțumesc foarte mult și felicit toți avocații pentru modul în care și-au îndeplinit menirea în aceste condiții extrem de aspre, și mă alătur tuturor celor care astăzi transmit încurajări, bucurie, și simt că ceea ce fac este important.

La mulți ani!

***

Av. Ion Dragne, Decanul Baroului București, a transmis următorul mesaj:

Cu ocazia Zilei Avocatului din România, în numele Baroului București, vă adresez urări de sănătate și putere de muncă!

In 24 iunie, mai mult decât în oricare alta zi, este momentul să ne mândrim cu apartenența la nobila profesie de avocat!

În numele avocaților din București, transmit, totodată, tuturor confraților români, salutări colegiale și urări de succese în viața profesională și personală.

La multi ani, avocați din Bucuresti si din Romania!

***

Av. Liliana Ţone, Decanul Baroului Giurgiu, a transmis următorul mesaj:

Cu ocazia Zilei Avocatului Român, Decanul și Consiliului Baroului Giurgiu transmit tuturor colegilor avocați să fie sănătoși, să încerce să găsească fericirea în tot ceea ce fac și să aibă succes în viața profesională și personală!

Să vă bucurați, în fiecare zi, de apartenența la profesia nobilă de avocat, pe care o exercităm cu mândrie și demnitate!

La mulți ani, dragi colegi!

***

Av. Lucian-Bernd Săuleanu, Decanul Baroului Dolj, a transmis următorul mesaj:

Instituită prin hotărâre a Congresului Avocaţilor din anul 1998, în fiecare an la 24 iunie, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Ziua Avocatului este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Consiliul Baroului Dolj transmite tuturor membrilor baroului şi tuturor avocaţilor din România să se bucure de pasiunea pentru drept şi de asigurarea dreptului la apărare cu demnitate şi competenţă.

La mulți ani !

***

Av. Daniel Octavian Grigore, Decanul Baroului Buzău, a transmis următorul mesaj:

LA MULȚI ANI, TUTUROR AVOCAȚILOR !

Marcarea și sărbătorirea în România, la data de 24 iunie, a zilei avocatului, este un moment de promovare a valorilor profesiei şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept și dezvoltarea durabilă a societății.

Profesia căreia ne dedicăm în fiecare zi, presupune etică profesională, obiectivitate, devotament și interes sporit în vederea stabilirii dreptății și triumfului adevărului.

De ziua profesională a avocatului, Consiliul Baroului Buzău, adresează sincere urări de sănătate, împliniri personale și noi realizări profesionale.

De asemenea, este ocazia potrivită ca și fiecare beneficiar al serviciilor prestate de avocați să conștientizeze că este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare al cetățeanului.

La mulți ani, dragi colegi avocati !

***

Consiliul Baroului Vâlcea a transmis următorul mesaj:

Dragi colegi,

Va invitam vineri, 24 iunie 2022, orele 13,00, la Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul din municipiul Rm. Valcea, unde vom organiza o masa rotunda cu ocazia Zilei Avocatului Roman .

– se va analiza desfășurarea Proiectului „Fii avocat în școala ta!“, proiect dedicat dezvoltării nivelului de educație juridică în unitățile de învățământ preuniversitar, derulat de către UNBR si Baroul Valcea în intervalul 15.03.2022 – 15.06.2022;
– informare cu privire la hotararile Congresului Avocatilor 2022;
– provocarile actuale ale profesiei de avocat.

In cadrul manifestarii va avea loc un Candy Bar oferit de organizatori.

Din considerente organizatorice va rugam sa confirmati participarea la secretariatul baroului sau prin e-mail la adresa baroul.valcea.secretariat@gmail.com pana in 23 iunie orele 10,00.

Important: Intervalul orar stabilit impreuna cu Biblioteca Judeteana Valcea este 13,00-14,30.

Ziua Avocatului Roman va fi continuata si in aer liber in data de :

– 2 iulie 2022 – cu incepere de la ora 10,00, COMPLEXUL SPORTIV ARENA OLTENIA – situat in municipiul Rm. Valcea langa Bistro, Bulevardul Dem Radulescu. Vor fi organizate jocuri sportive si activitati recreative. Costul estimativ de participare este de 100 lei/persoana si se achita la secretariatul Baroului Valcea, pana la data de 30 iunie 2022

***

Membrii aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai societății civile, Teodor- Victor ALISTAR și Romeu CHELARIU, au transmis următorul mesaj:

“Ziua avocatului român”, aniversată anual la data de 24 iunie, are o deosebită însemnătate pentru justiția din România și pentru dreptul la apărare al justițiabililor, drept prevăzut atât în Constituție cât și în convențiile la care România este parte semnatară.

Această zi a fost instituită printr-o hotărâre a Congresului Avocaților din România în anul 1998, marcarea acesteia reprezentând un moment oportun pentru conștientizarea și respectarea valorilor specifice profesiei de avocat, luând în considerare rolul acestora în consolidarea principiilor judiciare fundamentale și protejarea statului de drept.

Profesia de avocat contribuie semnificativ la calitatea actului de justiție, iar acest lucru nu poate fi realizat în mod constant decât prin pasiune, determinare, respect nemărginit pentru profesia pe care au ales-o și pentru cetățenii cărora le susțin interesele în fața legii, indiferent de dificultățile de orice natură pe care aceștia le întâmpină pe întreg parcursul carierei.

Cu această ocazie, în calitate de membrii aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai societății civile, urăm mult succes în activitate avocaților din România, realizări profesionale deosebite și îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse!

La mulți ani!

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie.

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Av. Dr. Traian-Cornel BRICIU, a transmis următorul mesaj:

Dragi colegi,

Ziua Avocatului Român, pe care o aniversăm în fiecare an pe 24 iunie, este un prilej pentru a valorifica tradițiile, dar și pentru a reafirma aspirațiile pe care le avem pentru un viitor mai bun al profesiei noastre.

Cu această ocazie, în numele Uniunii Naționale a Barourilor din România, doresc să adresez tuturor avocaților urări de sănătate și putere pentru a vă îndeplini rolul de protectori ai drepturilor și libertăților lor fundamentale.

Știu că această misiune este din ce în ce mai dificilă, că este un consum personal uriaș în lupta pentru dreptate, care presupune sacrificii atât în planul sănătății noastre, cât și în cel al vieții private. Avocații au rămas în prima linie în perioada pandemiei, riscându-și sănătatea, în apărarea dreptății. Organizația profesională a depus eforturi continue pentru reducerea acestor riscuri, prin comunicare permanentă cu instanțele pentru a asigura aceleași condiții și pentru avocați și pentru a fi incluși în etapa a doua de vaccinare.

Dar, ceea ce am putut observa în cei doi ani de mandat a fost că toate obstacolele prin care am trecut în această perioadă dificilă legată de pandemie au fost depășite în primul rând datorită confraternității. Nu este doar concluzia mea, pentru este indubitabil că vremurile grele au unit oamenii în tot decursul istoriei.

Avocații sunt în permanență sub asaltul unor evenimente exterioare profesiei și chiar sistemului judiciar pentru că suntem mai interconectați ca oricând iar această interconectare tinde către dependență. Evoluția digitalizării, accelerată de pandemie, a făcut ca orice se întâmplă în zona politicului, economicului sau socialului să aibă repercusiuni rapide și asupra avocaturii. Nu mai există timp pentru foarte multă analiză și deliberare în privința reacțiilor. Trebuie acționat la foc continuu!

Am reușit să creăm o infrastructură în interiorul UNBR, cu grupuri de lucru flexibile pe domeniile de interes ale organizației, care să poată avea o reacție rapidă. Am reușit să exprimăm în timp util poziții și puncte de vedere față de evenimentele legislative cu impact asupra profesiei. Ne-am unit în apărarea profesiei și am protestat atunci când au apărut probleme grave în înțelegerea rolului avocatului în cadrul sistemului judiciar. Am încercat împreună să facem autoritățile și publicul să înțeleagă că avocații nu apără infractori, ci drepturi și libertăți fundamentale.

Ceea ce m-a bucurat foarte mult este că, în urma apelurilor UNBR către avocați pentru a veni cu puncte de vedere asupra unor situații, am simțit implicare din partea unui număr mare de avocați, care ne-au transmis idei, propuneri, pe care le-am valorificat în demersurile către autorități.

De aceea, cred că această perioadă dificilă, pe lângă toate problemele, a adus și un plus profesiei noastre, și anume revigorarea confraternității. Și pentru aceasta vă mulțumesc și vă urez, de Ziua Avocatului Român, să primiți aprecierea profesională pe care o meritați și să rămâneți la fel de implicați în problemele avocaturii !

***

Decanul Baroului București, Av. Ion DRAGNE, a transmis următorul mesaj:

Cu ocazia Zilei Avocatului Român, Decanul și Consiliul Baroului București transmit colegilor avocați și colaboratorilor acestora felicitări pentru solidaritatea și confraternitatea de care dau dovadă, ca membri ai marii familii a avocaților români.

Baroul București, a cărui atestare istorică este de 190 de ani în 2021, își exprimă încă o data atașamentul la valorile și principiile fundamentale ale acestei nobile profesii, adresând, la acest moment aniversar, multe urări de succes în viața profesională și personală tuturor colegilor avocați.

***

Avocații din România aniversează astăzi Ziua Avocatului Român, marcată anual la 24 iunie, urmare a instituirii acestei date în 1998, printr-o hotărâre a Congresului Avocaților, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Este un moment de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Totodată, fiecare beneficiar al serviciilor avocaților trebuie să își reamintească de această zi, pentru că nu este vorba doar despre avocat, ci pentru că astfel este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare.

Consiliul Baroului Dolj și Decanul Baroului Dolj urează avocaților români „La mulți ani!”.

***

Membrii aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai societății civile, Victor ALISTAR și Romeu CHELARIU, au transmis următorul mesaj:

“Ziua avocatului român” este celebrată anual la data de 24 iunie, urmare a instituirii acestei date printr-o hotărâre a Congresului Avocaților în anul 1998.

Pentru justiția din România, această zi are o deosebită importanță, întrucât reprezintă un moment total oportun de conștientizare și promovare a tuturor valorilor specifice profesiei de avocat, precum și a rolului esențial al acestora de a contribui la menținerea stabilității și la consolidarea statului de drept și a principiilor judiciare fundamentale.

Dreptul la apărare este unul garantat prin Constituție iar avocații trebuie să își mențină pasiunea și respectul față de profesia pe care au ales-o, să reprezinte și să susțină interesele celor care își lasă drepturile în mâna acestora, indiferent de impedimentele care pot apărea de-a lungul întregii cariere, menținând o doză ridicată de optimism, determinare și profesionalism față de întreaga lor activitate.

În data de 25 iunie 2021 va avea loc “festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului avocaților 2021”, eveniment de o importanță majoră, care se va desfășura în București la Palatul Patriarhiei, unul dintre principalele subiecte de pe ordinea de zi constând în adoptarea unor măsuri pentru apărarea profesiei de avocat.

Pe această cale, în calitate de membrii aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai societății civile, urăm mult succes în atingerea tuturor obiectivelor din cadrul conferinței și de asemenea, numeroase realizări în activitatea tuturor avocaților!

***

În numele Consiliului Baroului, decanul Baroului Alba, Av. Mihai BACO, a transmis următorul mesaj:

Celebrarea zilei profesionale a avocatului, este un moment de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Profesia nobilă căreia vă dedicați zi de zi, presupune etică profesională, obiectivitate, devotament și interes sporit în vederea stabilirii dreptății și triumfului adevărului.

Cetățeanul are nevoie de o apreciere justă a cazurilor, precum și de o justiție onestă și echitabilă în care drepturile omului sunt o prioritate, iar avocatul este printre promotorii cheie ale acestei sarcini deloc ușoare.

De ziua profesională a avocatului, vă adresez sincere urări de sănătate, împliniri personale, noi realizări profesionale și recunoștință din partea cetățenilor. Astăzi, pe lângă avocați, este ocazia potrivită ca și fiecare beneficiar al serviciilor prestate de avocați să își amintească de această zi, pentru că este sărbătorit și însuși dreptul fundamental la apărare al cetățeanului.

La mulți ani tuturor avocaților!

***

Decanul Baroului Timiș, Av. dr. Sergiu I. STĂNILĂ, a transmis următorul mesaj:

Avocatul este partener indispensabil al justiției.

O societate democratică puternică nu poate funcționa fără avocați.

La mulți ani, Dragi Colegi!

Împliniri profesionale, personale, sănătate și prosperitate!

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie.

Decanul Baroului București, Av. Ion DRAGNE, a transmis următorul mesaj:

Dragi colegi,

In numele Consiliului Baroului Bucuresti, imi revine plăcerea de a va felicita cu ocazia Zilei Avocatului din România.

Va urez sanatate, sa aveti succese în activitate, putere de munca si sa va bucurați, în fiecare zi, de apartenența la profesia nobila de avocat, pe care o exercitam cu mândrie și demnitate!

In numele avocaților din București, transmit, totodată, tuturor confratilor din România, salutări colegiale si urări de bine in profesie si in viata.

De asemenea, și Decanul Baroului Cluj, Av. Flavia Ioana MAIER, a transmis un mesaj:

Stimați colegi,

Astăzi, 24 iunie 2020, sărbătorim Ziua Avocatului Român. Mai mult decât oricând, în această perioadă dificilă pe care o traversăm, avem convingerea că doar împreună vom putea depăși orice provocare.

Vom avea reale perspective de mai bine, atât la nivel de corp profesional, cât și pentru fiecare în parte și vom reuși să ne consolidăm rolul de parteneri indispensabili ai justiției, prin unitate, solidaritate, respect și încredere reciprocă, bună credință, responsabilitate, profesionalism și implicare.

În acest spirit, am înțeles să ne implicăm în îmbunătățirea legislației profesiei punând în discuția Consiliului Baroului Cluj propunerile legislative pe care colegii avocați le-au înaintat oficial.

Aceste propuneri au fost însușite de Consiliul Baroului Cluj, fie în întregime, fie cu modificări și transmise Consiliului UNBR pentru a fi puse în discuție la următoarea ședință a acestuia. De asemenea, ele au fost înaintate și colegilor avocați parlamentari. Pentru cei care doresc să consulte proiectele în detaliu, le aveți aici (proiect transmis de av. Kiss Oskar), aici (proiect transmis de av. Dan-Sebastian Chertes), aici (proiect transmis de av. Călin Viorel Iuga) și aici (proiect transmis de av. Luiza Budușan).

Împreună am reînceput și tot astfel vom continua să dăm substanță și să redăm demnitatea cuvenită nobilei noastre profesii!

La ceas aniversar, vă dorim multă sănătate, energie, inspirație și succes!

LA MULȚI ANI! 

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie. 

Prof. univ. dr. Traian Briciu, președintele UNBR, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Avocatului Român.

Vineri, 21 iunie 2019, Decanul și Consiliul Baroului București a urat avocaților La mulți ani! cu ocazia Zilei avocatului român, adresându-le invitația de a sărbători alături de reprezentanți ai Baroului București, luni, 24 iunie, la Sala de Festivități „Flavius Teodosiu“, începând cu ora 13.00, potrivit unui comunicat.

***

Av. Mihai Baco, Decanul Baroului Alba și vicepreședinte UNBR, a transmis următorul mesaj de felicitare: „Azi, în zi de sărbătoare, vă transmit gândurile mele pline de considerație și sinceritate pentru profesia pe care o exercităm toți cu mândrie.

Am luptat și voi lupta mereu pentru imaginea profesiei pe care o celebrăm azi iar încrederea pe care am câștigat-o de când vă reprezint, îmi este cea mai certă dovadă de reușită.

Avocatura merită celebrata zilnic, pentru complexitatea pe care o presupune această profesie. Iar avocații au nevoie de recunoștință constantă, aceasta fiind într-adevăr culmea realizării profesionale. Avem o muncă dificilă, suntem supuși unui grad ridicat de uzură emoțională iar timpul ne-a devenit un lux pe care ni-l permitem din ce în ce mai greu.

De aceea eu azi, vă felicit! Pentru tot ceea ce dați profesiei și mai ales pentru ceea ce nu uitați să fiți: oameni. Vă mulțumesc că îmi sunteți alături, sunt mândru să vă reprezint în toate acțiunile prin care am reușit împreună să valorificăm acest Barou. Suntem un exemplu de perseverență și solidaritate în ceea ce privește apărarea demnității profesiei de avocat.

La mulți ani, dragii mei prieteni colegi avocați! Vă doresc ca roba pe care o purtați să vă înveșmânteze mereu sufletele pline de omenie pe care am avut plăcerea să le cunosc!”

***

Luni, 24 iunie 2019, Baroul Dolj a dat publicității următorul comunicat: „Avocații din România aniversează astăzi Ziua Avocatului Român, marcată anual la 24 iunie, urmare a instituirii acestei date în 1998, printr-o hotărâre a Congresului Avocaților, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Este un moment de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Totodată, fiecare beneficiar al serviciilor avocaților trebuie să își reamintească de această zi, pentru că nu este vorba doar despre avocat, ci pentru că astfel este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare.

Consiliul Baroului Dolj și Decanul Baroului Dolj urează avocaților români „La mulți ani!”.”

***

Av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București, a transmis următorul mesaj: ” Dragi avocati,

Marea familie a celor 10 mii de avocati din Bucuresti  isi sarbatoreste astazi ziua, alaturi de colegii din toata Romania.

Ca membru al celui mai mare barou din tara, sunt recunoscator profesiei pe care am ales-o, pentru ca mi-a oferit tot ce isi doreste un jurist in plan profesional.

Sa ne pastram dragostea fata de roba de avocat, sa impunem respectul fata de profesia noastra prin modul in care va sustinem interesele celor care isi lasa drepturile in grija noastra si sa zambim multumiti de realizarile fiecarei zile, mai usoara sau mai grea.

Sa ne pastram optimismul si determinarea, sa fim mereu tineri in gandire si sa ne simtim mandri de locul pe care il avem, ca avocati, intre semenii nostri. Sa primim tinerii avocati in Baroul Bucuresti cu deschidere si sa-I ajutam in descifrarea tainelor profesiei, sa ne onoram seniorii  pentru ce au facut in  vremuri mai grele, sa ne purtam in asa fel incat copiii  nostri sa  se simta mandri cand spun ca parintii sunt avocati.

La multi ani, avocati din Bucuresti, la multi ani, avocati din Romania!”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie. 

Sediul materiei: Instituită prin hotărâre a Congresului Avocaţilor din anul 1998, în fiecare an la 24 iunie, de sarbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Ziua Avocatului este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Manifestările organizate de Baroul Dolj, timp de două zile, ieri şi astăzi, cu ocazia sărbătorii anuale profesionale a avocaţilor, sunt menite să dezvolte sentimentul de apartenenţă la comunitatea profesională şi să consolideze coeziunea din cadrul baroului.  Completând pleiada de evenimente prilejuite de acest moment marcant, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, prof.univ. dr. Ion Turculeanu, a prezentat ieri, în Aula Magna a Curţii Supreme de Casaţie din Roma, lucrarea cu tema “Avocaţii români şi dreptul european”, în cadrul celui de-al XXXI-lea Congres Anual al Uniunii Avocaţilor Europeni.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Secţiuni: Content, Legal Days, Selected, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO