Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Ziua avocatului român


24 iunie 2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie. 

Prof. univ. dr. Traian Briciu, președintele UNBR, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Avocatului Român.

Vineri, 21 iunie 2019, Decanul și Consiliul Baroului București a urat avocaților La mulți ani! cu ocazia Zilei avocatului român, adresându-le invitația de a sărbători alături de reprezentanți ai Baroului București, luni, 24 iunie, la Sala de Festivități „Flavius Teodosiu“, începând cu ora 13.00, potrivit unui comunicat.

***

Av. Mihai Baco, Decanul Baroului Alba și vicepreședinte UNBR, a transmis următorul mesaj de felicitare: „Azi, în zi de sărbătoare, vă transmit gândurile mele pline de considerație și sinceritate pentru profesia pe care o exercităm toți cu mândrie.

Am luptat și voi lupta mereu pentru imaginea profesiei pe care o celebrăm azi iar încrederea pe care am câștigat-o de când vă reprezint, îmi este cea mai certă dovadă de reușită.

Avocatura merită celebrata zilnic, pentru complexitatea pe care o presupune această profesie. Iar avocații au nevoie de recunoștință constantă, aceasta fiind într-adevăr culmea realizării profesionale. Avem o muncă dificilă, suntem supuși unui grad ridicat de uzură emoțională iar timpul ne-a devenit un lux pe care ni-l permitem din ce în ce mai greu.

De aceea eu azi, vă felicit! Pentru tot ceea ce dați profesiei și mai ales pentru ceea ce nu uitați să fiți: oameni. Vă mulțumesc că îmi sunteți alături, sunt mândru să vă reprezint în toate acțiunile prin care am reușit împreună să valorificăm acest Barou. Suntem un exemplu de perseverență și solidaritate în ceea ce privește apărarea demnității profesiei de avocat.

La mulți ani, dragii mei prieteni colegi avocați! Vă doresc ca roba pe care o purtați să vă înveșmânteze mereu sufletele pline de omenie pe care am avut plăcerea să le cunosc!”

***

Luni, 24 iunie 2019, Baroul Dolj a dat publicității următorul comunicat: „Avocații din România aniversează astăzi Ziua Avocatului Român, marcată anual la 24 iunie, urmare a instituirii acestei date în 1998, printr-o hotărâre a Congresului Avocaților, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Este un moment de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Totodată, fiecare beneficiar al serviciilor avocaților trebuie să își reamintească de această zi, pentru că nu este vorba doar despre avocat, ci pentru că astfel este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare.

Consiliul Baroului Dolj și Decanul Baroului Dolj urează avocaților români „La mulți ani!”.”

***

Av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București, a transmis următorul mesaj: ” Dragi avocati,

Marea familie a celor 10 mii de avocati din Bucuresti  isi sarbatoreste astazi ziua, alaturi de colegii din toata Romania.

Ca membru al celui mai mare barou din tara, sunt recunoscator profesiei pe care am ales-o, pentru ca mi-a oferit tot ce isi doreste un jurist in plan profesional.

Sa ne pastram dragostea fata de roba de avocat, sa impunem respectul fata de profesia noastra prin modul in care va sustinem interesele celor care isi lasa drepturile in grija noastra si sa zambim multumiti de realizarile fiecarei zile, mai usoara sau mai grea.

Sa ne pastram optimismul si determinarea, sa fim mereu tineri in gandire si sa ne simtim mandri de locul pe care il avem, ca avocati, intre semenii nostri. Sa primim tinerii avocati in Baroul Bucuresti cu deschidere si sa-I ajutam in descifrarea tainelor profesiei, sa ne onoram seniorii  pentru ce au facut in  vremuri mai grele, sa ne purtam in asa fel incat copiii  nostri sa  se simta mandri cand spun ca parintii sunt avocati.

La multi ani, avocati din Bucuresti, la multi ani, avocati din Romania!”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie. 

Sediul materiei: Instituită prin hotărâre a Congresului Avocaţilor din anul 1998, în fiecare an la 24 iunie, de sarbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Ziua Avocatului este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Manifestările organizate de Baroul Dolj, timp de două zile, ieri şi astăzi, cu ocazia sărbătorii anuale profesionale a avocaţilor, sunt menite să dezvolte sentimentul de apartenenţă la comunitatea profesională şi să consolideze coeziunea din cadrul baroului.  Completând pleiada de evenimente prilejuite de acest moment marcant, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, prof.univ. dr. Ion Turculeanu, a prezentat ieri, în Aula Magna a Curţii Supreme de Casaţie din Roma, lucrarea cu tema “Avocaţii români şi dreptul european”, în cadrul celui de-al XXXI-lea Congres Anual al Uniunii Avocaţilor Europeni.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii