Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua avocatului român
24.06.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie.

Decanul Baroului București, avocatul Ion DRAGNE, a transmis următorul mesaj:

Dragi colegi,

In numele Consiliului Baroului Bucuresti, imi revine plăcerea de a va felicita cu ocazia Zilei Avocatului din România.

Va urez sanatate, sa aveti succese în activitate, putere de munca si sa va bucurați, în fiecare zi, de apartenența la profesia nobila de avocat, pe care o exercitam cu mândrie și demnitate!

In numele avocaților din București, transmit, totodată, tuturor confratilor din România, salutări colegiale si urări de bine in profesie si in viata.

De asemenea, și Decanul Baroului Cluj, avocatul Flavia Ioana MAIER, a transmis un mesaj:

Stimați colegi,

Astăzi, 24 iunie 2020, sărbătorim Ziua Avocatului Român. Mai mult decât oricând, în această perioadă dificilă pe care o traversăm, avem convingerea că doar împreună vom putea depăși orice provocare.

Vom avea reale perspective de mai bine, atât la nivel de corp profesional, cât și pentru fiecare în parte și vom reuși să ne consolidăm rolul de parteneri indispensabili ai justiției, prin unitate, solidaritate, respect și încredere reciprocă, bună credință, responsabilitate, profesionalism și implicare.

În acest spirit, am înțeles să ne implicăm în îmbunătățirea legislației profesiei punând în discuția Consiliului Baroului Cluj propunerile legislative pe care colegii avocați le-au înaintat oficial.

Aceste propuneri au fost însușite de Consiliul Baroului Cluj, fie în întregime, fie cu modificări și transmise Consiliului UNBR pentru a fi puse în discuție la următoarea ședință a acestuia. De asemenea, ele au fost înaintate și colegilor avocați parlamentari. Pentru cei care doresc să consulte proiectele în detaliu, le aveți aici (proiect transmis de av. Kiss Oskar), aici (proiect transmis de av. Dan-Sebastian Chertes), aici (proiect transmis de av. Călin Viorel Iuga) și aici (proiect transmis de av. Luiza Budușan).

Împreună am reînceput și tot astfel vom continua să dăm substanță și să redăm demnitatea cuvenită nobilei noastre profesii!

La ceas aniversar, vă dorim multă sănătate, energie, inspirație și succes!

LA MULȚI ANI! 

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie. 

Prof. univ. dr. Traian Briciu, președintele UNBR, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Avocatului Român.

Vineri, 21 iunie 2019, Decanul și Consiliul Baroului București a urat avocaților La mulți ani! cu ocazia Zilei avocatului român, adresându-le invitația de a sărbători alături de reprezentanți ai Baroului București, luni, 24 iunie, la Sala de Festivități „Flavius Teodosiu“, începând cu ora 13.00, potrivit unui comunicat.

***

Av. Mihai Baco, Decanul Baroului Alba și vicepreședinte UNBR, a transmis următorul mesaj de felicitare: „Azi, în zi de sărbătoare, vă transmit gândurile mele pline de considerație și sinceritate pentru profesia pe care o exercităm toți cu mândrie.

Am luptat și voi lupta mereu pentru imaginea profesiei pe care o celebrăm azi iar încrederea pe care am câștigat-o de când vă reprezint, îmi este cea mai certă dovadă de reușită.

Avocatura merită celebrata zilnic, pentru complexitatea pe care o presupune această profesie. Iar avocații au nevoie de recunoștință constantă, aceasta fiind într-adevăr culmea realizării profesionale. Avem o muncă dificilă, suntem supuși unui grad ridicat de uzură emoțională iar timpul ne-a devenit un lux pe care ni-l permitem din ce în ce mai greu.

De aceea eu azi, vă felicit! Pentru tot ceea ce dați profesiei și mai ales pentru ceea ce nu uitați să fiți: oameni. Vă mulțumesc că îmi sunteți alături, sunt mândru să vă reprezint în toate acțiunile prin care am reușit împreună să valorificăm acest Barou. Suntem un exemplu de perseverență și solidaritate în ceea ce privește apărarea demnității profesiei de avocat.

La mulți ani, dragii mei prieteni colegi avocați! Vă doresc ca roba pe care o purtați să vă înveșmânteze mereu sufletele pline de omenie pe care am avut plăcerea să le cunosc!”

***

Luni, 24 iunie 2019, Baroul Dolj a dat publicității următorul comunicat: „Avocații din România aniversează astăzi Ziua Avocatului Român, marcată anual la 24 iunie, urmare a instituirii acestei date în 1998, printr-o hotărâre a Congresului Avocaților, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Este un moment de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Totodată, fiecare beneficiar al serviciilor avocaților trebuie să își reamintească de această zi, pentru că nu este vorba doar despre avocat, ci pentru că astfel este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare.

Consiliul Baroului Dolj și Decanul Baroului Dolj urează avocaților români „La mulți ani!”.”

***

Av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București, a transmis următorul mesaj: ” Dragi avocati,

Marea familie a celor 10 mii de avocati din Bucuresti  isi sarbatoreste astazi ziua, alaturi de colegii din toata Romania.

Ca membru al celui mai mare barou din tara, sunt recunoscator profesiei pe care am ales-o, pentru ca mi-a oferit tot ce isi doreste un jurist in plan profesional.

Sa ne pastram dragostea fata de roba de avocat, sa impunem respectul fata de profesia noastra prin modul in care va sustinem interesele celor care isi lasa drepturile in grija noastra si sa zambim multumiti de realizarile fiecarei zile, mai usoara sau mai grea.

Sa ne pastram optimismul si determinarea, sa fim mereu tineri in gandire si sa ne simtim mandri de locul pe care il avem, ca avocati, intre semenii nostri. Sa primim tinerii avocati in Baroul Bucuresti cu deschidere si sa-I ajutam in descifrarea tainelor profesiei, sa ne onoram seniorii  pentru ce au facut in  vremuri mai grele, sa ne purtam in asa fel incat copiii  nostri sa  se simta mandri cand spun ca parintii sunt avocati.

La multi ani, avocati din Bucuresti, la multi ani, avocati din Romania!”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua avocatului român este marcată, anual, la data de 24 iunie. 

Sediul materiei: Instituită prin hotărâre a Congresului Avocaţilor din anul 1998, în fiecare an la 24 iunie, de sarbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Ziua Avocatului este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Manifestările organizate de Baroul Dolj, timp de două zile, ieri şi astăzi, cu ocazia sărbătorii anuale profesionale a avocaţilor, sunt menite să dezvolte sentimentul de apartenenţă la comunitatea profesională şi să consolideze coeziunea din cadrul baroului.  Completând pleiada de evenimente prilejuite de acest moment marcant, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, prof.univ. dr. Ion Turculeanu, a prezentat ieri, în Aula Magna a Curţii Supreme de Casaţie din Roma, lucrarea cu tema “Avocaţii români şi dreptul european”, în cadrul celui de-al XXXI-lea Congres Anual al Uniunii Avocaţilor Europeni.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.