Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua Drapelului Național
26.06.2022 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Content, Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2022: Ziua Drapelului Național este marcată, anual, la data de 26 iunie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis următorul mesaj:

26 iunie, Ziua Drapelului Național, are o însemnătate deosebită pentru România și ne oferă prilejul de a ne manifesta respectul față de unul dintre simbolurile fundamentale ale identității și unității naționale.

Tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut și viitor, iar arborarea drapelului nostru la ceremoniile care marchează evenimente istorice și la competițiile sportive naște, în inimile românilor, sentimentul profund de apartenență la țară și neam.

Aducem un pios omagiu tuturor înaintașilor noștri, eroi care au luptat și s-au jertfit pentru o țară independentă, suverană, unitară și indivizibilă.

Drapelul ne reamintește, în mod simbolic, de valorile fundamentale ale națiunii noastre, afirmate, promovate și protejate cu consecvență de către românii din țară și de pretutindeni.

România este un stat modern, guvernat de principii democratice, parte a marii familii euroatlantice. Consolidarea profilului țării noastre în NATO și în Uniunea Europeană, precum și în cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii constituie prioritățile strategice ale politicii externe și de securitate ale țării noastre.

Astăzi, privim cu mândrie la Drapelul Național și reflectăm cu recunoștință la istoria pe care o poartă cu sine!

La mulți ani, România! La mulți ani Tricolorului nostru!

***

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a transmis următorul mesaj:

Adoptat ca simbol al națiunii în timpul Revoluției de la 1848, Drapelul tricolor este parte a identităţii noastre naționale, alături de Stema României și de Imnul Național.

Martor al formării și transformării României în statul democratic european de astăzi, Drapelul Național simbolizează unitatea și continuitatea noastră ca popor, prin prezența perpetuă a celor trei culori – roșu, galben și albastru – pe steagul purtat de români cu prilejul unor momente importante ale istoriei. Tricolorul este, totodată, un simbol al rezistenței noastre naționale, fiind purtat în luptă de eroii care au apărat de multe ori cu prețul vieții pământul țării.

Respectul față de simbolurile naționale înseamnă respect față de acest trecut cu care ne mândrim ca popor, în România de astăzi, membră a Uniunii Europene și partener puternic și respectat în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Tricolorul românesc este arborat acum alături de drapelele naționale ale celorlalte state din această mare familie a democrației și securității. Vedem acum că sunt creditate cu încredere de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și eforturile noastre de a vedea arborat Tricolorul alături de steagurile țărilor dezvoltate ale lumii.

Ca fost militar de carieră, am luat parte la mai multe misiuni în teatrele de operații în afara țării. Dincolo de momentele dificile inerente în astfel de misiuni, prezența Tricolorului în bazele în care eu și colegii ne desfășuram activitatea însemna legătura cu România și ne motiva să ne reprezentăm țara cu responsabilitate și profesionalism.

Tricolorul ne dă sentimentul de siguranță în orice colț al lumii ne-am afla și l-am zări. A dat curaj înaintașilor noștri, ne-a unit în momente dificile ale istoriei și ne face să ne simțim mândri ori de câte ori arborarea lui marchează succesul unui român. Datoria noastră este să cinstim simbolurile naționale, să transmitem noilor generații respectul pentru ele și să înălțăm Tricolorul pe cele mai selecte catarge ale lumii!

***

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a susținut următoarele declarații după ceremonia dedicată Zilei Drapelului Naţional:

La mulți ani cu ocazia Zilei Drapelului Național! Drapelul național, alături de stema națională și imnul național, reprezintă simbolurile naționale de respect, de demnitate și de onoare, reprezintă respectul față de istorie, față de prezent și mai ales față de viitor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat și îndeosebi organizatorilor acestei activități. Am putut să vedem, alături de instituțiile statului, societatea civilă – un gest cât se poate de frumos și emoționant. Le mulțumesc copiilor că, în această dimineață, au fost alături de noi să sărbătorim Ziua Drapelului. La mulți ani! Vă mulțumesc!

***

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a transmis următorul mesaj:

Se împlinesc, astăzi, 174 de ani de când Guvernul provizoriu al Ţării Româneşti stabilea, prin Decretul nr. 1 din 14/26 iunie 1848, drept drapel flamura în culori – albastru, galben, roşu, pe care era înscrisă deviza revoluționară “Libertate, Dreptate, Frăţie”.

Alegerea drapelului în aceste culori ca simbol național nu fusese întâmplătoare. Cele trei culori au fost folosite de români, pe flamurile de luptă, ori în alte ocazii, cu mult înaintea veacului revoluționar. Tocmai de aceea, pandurii lui Tudor l-au folosit la 1821, iar la 1848, în vâltoarea revoluției care a cuprins aproape întreaga Europă, pașoptiștii români aflați la Paris se identificau vizual prin drapelul albastru, galben și roşu. Deși guvernul revoluționar provizoriu de la București nu avea să supraviețuiască pentru multă vreme, drapelul tricolor adoptat de acesta prin chiar primul său decret avea să se impună pentru totdeauna drept simbol al tuturor românilor, uniți în jurul său cu dragoste de ţară, mândrie, dorinţă de unitate şi independenţă.

În anii care au urmat, tricolorul românesc a fost purtat spre redutele Plevnei, Griviței și Smârdanului de bravii luptători de la 1877-1878 de unde, încărcați de glorie, au vestit lumii că Ţara Românilor este liberă și independentă.

„Steagul e tot de-odată, trecutul, prezentul și viitorul Țării; întreaga istorie a României! Într-un cuvânt, steagul reprezintă toate datoriile și toate virtuțile militare care se cuprind în acele două cuvinte săpate pe vulturii români: Onoare și Patrie!”, spunea domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în 1863, la înmânarea primelor drapele de luptă unităților militare ale Principatelor Unite.

Cuvinte profetice pentru că, de atunci, drapelul de luptă tricolor a însoțit și însuflețit ostașii în marile momente din istoria militară a poporului nostru – Războaiele Balcanice, Războiul de Reîntregire, care a făcut posibilă înfăptuirea Marii Uniri, la 1918, campaniile celui de Al Doilea Război Mondial, Revoluţia din Decembrie 1989, precum și în misiunile din teatrele de operații, unde armata noastră a acționat în ultimele decenii.

Militarii români au purtat întodeauna cu mândrie însemnele Drapelului național, văzând în acesta, așa cum spunea tot Alexandru Ioan Cuza, întreaga națiune, Patria pentru care nu au ezitat să se sacrifice. Tuturor eroilor căzuți sub faldurile drapelului tricolor, știuți ori neștiuți, care își dorm somnul de veci în pământ românesc sau în alte colțuri ale lumii unde s-au purtat bătălii, le datorăm respect și veșnică amintire.

Armata noastră, care își croiește, cu impetuozitate, drum către modernitate, reprezintă pavăza națiunii noastre. Încrederea românilor în puterea de sacrificiu a militarilor noștri a fost și va rămâne întotdeauna un imbold pentru fiecare ostaș de a-și oțeli brațul și a-și desăvârși priceperea, astfel încât chemarea Țării sub Drapel să îl găsească întotdeuna pregătit să își facă datoria, chiar cu prețul vieții.

În astfel de momente, în care securitatea țării, a regiunii, a continentului și a lumii întregi este amenințată de provocări fără precedent, transmit tuturor celor care își servesc Țara sub Drapel, în special militarilor aflați, astăzi, în misiuni, în țară, ori peste hotare, precum și celor care se află în rezervă ori retragere, dar gata oricând să-și facă datoria, gânduri bune, de recunoștință și apreciere.

De Ziua Drapelului Național, care este o sărbătoare a noastră, a tuturor, îi îndemn pe toți compatrioții noștri care simt și trăiesc românește, oriunde s-ar afla, să arboreze cu mândrie tricolorul românesc!

Trăiască România! La mulţi ani!

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua Drapelului Național este marcată, anual, la data de 26 iunie.

Ministerul Apărării Naționale a transmis următorul comunicat de presă:

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 9.30, în Piața Tricolorului din București (în fața Palatului Cercului Militar Național), la festivitățile prilejuite de Ziua Drapelului Național. Ceremonia se va desfășura în organizarea Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Primăria Municipiului București.

Cu același prilej, în municipiile reședință de județ și în localitățile din țară unde sunt unități militare vor fi organizate ceremonii publice de înălțare a Drapelului Național al României.

În această seară, începând cu ora 19.00, va avea loc o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului, care va fi depus, pentru sfințire, la biserica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din București.

Mâine, 26 iunie, începând cu ora 9.30, drapelul va fi readus în piaţă, binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului naţional al României interpretat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

***

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis următorul mesaj:

Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, prilej de a ne manifesta prețuirea față de unul dintre cele mai importante simboluri naționale.

Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identității noastre și semnifică unitatea națiunii române, independența, suveranitatea și indivizibilitatea statului, legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul și viitorul nostru.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertății și neatârnării, Drapelul Național a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, națiunea noastră și-a câștigat independența, a realizat Marea Unire, a depășit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale și a reușit accederea în NATO și în Uniunea Europeană.

Celebrarea Zilei Drapelului Național constituie și un moment de comemorare a sacrificiului suprem pe care înaintașii noștri l-au făcut sub faldurile sale și în numele țării, dar și o bună ocazie de a insufla generațiilor tinere importanța apartenenței la valorile și simbolurile naționale, la neam și țară.

Acum, Drapelul României flutură alături de cele ale marilor națiuni, cu care țara noastră împărtășește aceleași principii și idealuri și alături de care contribuie la stabilitatea și securitatea Europei, dar și a unor zone de conflict din lume.

Dragi români, Drapelul Național este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, și ne face mândri că aparținem națiunii române. Să rămânem uniți în jurul acestui simbol și, sub culorile sale, să ducem mai departe aspirațiile și năzuințele poporului român.

La mulți ani României și tricolorului nostru!

Cu această ocazie, Administrația Prezidențială va ilumina Palatul Cotroceni sâmbătă, 26 iunie 2021, începând cu ora 21:00, în culorile Drapelului Național al României.

***

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a transmis următorul mesaj:

Drapelul național ne reprezintă trecutul, cu luptele duse pentru dreptate, libertate, unitate și apărarea țării.

Sub culorile Tricolorului suntem reprezentați cu același curaj, cu responsabilitate și profesionalism în misiuni internaționale în care România este parteneră. Trăim cu bucurie momentele în care Tricolorul este arborat în onoarea reușitelor unor compatrioți ai noștri, indiferent de domeniul lor de activitate.

Emoția unor astfel de momente ne întărește sentimentul că oriunde ne-am afla, în țară sau peste hotare, și chiar dacă în anumite privințe putem să avem opinii diferite, simbolurile naționale, istoria, prezentul și viitorul ne unesc, ca români.

Suntem datori în fața trecutului și a înaintașilor noștri să facem cinste Drapelului Național, celorlalte simboluri naționale și tuturor înaintașilor noștri, mobilizând toate resursele de care dispunem și valorificând orice oportunitate pentru o redresare cât mai rapidă a țării post-pandemie. Facem acest lucru pentru toți românii, dar mai ales pentru generațiile care cresc acum.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua Drapelului Național este marcată, anual, la data de 26 iunie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis următorul mesaj, mesaj prezentat de către domnul Ion Oprișor, Consilier Prezidențial – Departamentul Securității Naționale:

Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, simbol al identității și unității noastre naționale, la care se raportează fiecare cetățean român. Alături de Imnul statului, Drapelul României are o însemnătate deosebită pentru independența și suveranitatea țării noastre.

Această aniversare reprezintă un prilej de a onora memoria înaintașilor noștri și de a aduce un omagiu celor care s-au sacrificat pentru națiunea română, pentru ca noi să ne bucurăm în prezent de drepturile și libertățile democrației.

Arborarea Drapelului Național a marcat marile momente din evoluția României moderne. Sub faldurile tricolorului român s-au transmis mai departe tradițiile și obiceiurile poporului nostru, precum și realizările și idealurile României contemporane. Astăzi, privim cu mândrie Drapelul Național înălțat la sediile Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice.

România este un actor relevant și predictibil, un contribuitor important la securitatea din regiune, un parter strategic solid al Statelor Unite ale Americii, care beneficiază de garanțiile și oportunitățile apartenenței la comunitatea euro-atlantică, și care își respectă angajamentele asumate în cadrul Uniunii Europene și NATO.

Dragi români, vă îndemn să fim mereu mândri de Drapelul Național și de istoria pe care o poartă.

La mulți ani României și tricolorului nostru!

De asemenea, și prim-ministrul României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj:

Astăzi este Ziua Drapelului Național, simbol drag al unității și identității naționale, zi pe care o dedicăm în esență tuturor celor care de-a lungul timpului au făcut cinste României și Tricolorului.

Sunt toți acei bravi români care în trecut s-au jertfit sau au luptat pentru apărarea pământului strămoșesc, sunt toți cei care în vremurile noastre contribuie la buna reputație a României, făcând-și datoria cu profesionalism și curaj în diferite teatre de operațiuni și în misiuni internaționale și toți cei ale căror performanțe în diferite domenii au făcut ca Tricolorul să fie înălțat pe cel mai înalt catarg.

Și, cel mai recent, Drapelul Național i-a însoțit pe medicii români și personalul medical care, anul acesta, pe fondul crizei sanitare generată de noul coronavirus, și-au ajutat colegii din Italia, Statele Unite și Republica Moldova, iar seriozitatea și competența cu care s-au implicat în salvarea de vieți au făcut cinste românilor și României. Le mulțumim tuturor, cu respect și admirație!

Tricolorul reprezintă istoria noastră și întregul popor, cu oameni care ne-au dat de atâtea ori prilejul să ne mândrim că suntem români.

La mulți ani, România!

La mulți ani, Drapelului Național!

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, potrivit unui comunicat: ,,Tricolorul a fost martor al tuturor momentelor de referință care au constituit istoria noastră modernă, de la Revoluția de la 1821, când a fost utilizat ca simbol, la Revoluția din 1848 și Războiul de independență, trecând prin cele două războaie mondiale, la Revoluția din 1989. Simbolistica sa este întregită  de realizările noastre pe calea tranziției României către democrație și dobândirea de către țara noastră a statutului de membru deplin în cadrul Uniunii Europene și în NATO, precum și prin eforturile constante de creștere a profilul României în plan extern și de promovare a valorilor democratice, a statului de drept, a multilateralismului și a respectului pentru dreptul internațional. În istoria și în memoria noastră colectivă, drapelul României reflectă transformările prin care am trecut, ca stat și ca societate, devenind simbol al perseverenței poporului român. Pentru românii din țară sau din străinătate, Ziua Drapelului României este nu numai un prilej de sărbătoare, ci și o ocazie de a ne reaminti responsabilitatea fiecăruia de a contribui la progresul și dezvoltarea României”,

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua Drapelului Național este marcată, anual, la data de 26 iunie.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis următorul mesaj: „Ministerul Afacerilor Externe se alătură, şi în aces an, instituțiilor statului român care marchează, la 26 iunie, Ziua Drapelului Național. Această aniversare oferă tuturor românilor posibilitatea de a-şi manifesta atașamentul față de unul dintre simbolurile identității și unității naționale. Drapelul reprezintă nu numai unul dintre semnele convențional distinctive ale unui stat, ci și un element simbolic fundamental care stimulează și adună în jurul său energiile pozitive ale națiunii, puse în slujba idealurilor acesteia.

Atestat istoric în 1834, când conștiința națională în Principatele Române solicita tot mai insistent unitatea și libertatea țării, domnitorul Țării Românești Alexandru Ghica Vodă a obținut de la otomani permisiunea „de a pune steag românesc corăbiilor negustorești și oștirii”. Oficializarea sa a avut loc în mai multe etape, începând cu desemnarea unui drapel în două culori, (galben și roșu), destinat corăbiilor, și a unui drapel în trei culori (roșu, galben și albastru, având la mijloc, drept emblemă, un vultur) atribuit armatei. A continuat cu adoptarea Tricolorului ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, 14/26 iunie, prin promulgarea Decretului Numărul 1 de instituire a drapelului național, cu înălțarea „flamurii celei mari tricolore a națiunii române” în timpul Adunării de la Blaj din 3/15 mai, cu impunerea ca drapel național a steagului cu cele trei culori dispuse pe orizontală în 1859, odată cu dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, și urmând ca forma de astăzi, cu benzile dispuse pe verticală, să fie consfințită după venirea la putere a lui Carol I, România aliniindu-se astfel regulilor respectate de steagurile europene la vremea aceea.”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua Drapelului Național este marcată, anual, la data de 26 iunie.

Sediul materieiLegea 96/1998 privind instituirea Zilei Drapelului Național

Simbol naţional, drapelul care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Drapelul României poate fi arborat oricând, fără constrângeri, de persoane fizice la domiciliul sau reşedinţa lor, sau de persoane juridice la sediile acestora.

De Ziua Drapelului Naţional autorităţile publice şi celelalte instituţii ale statului sunt obligate să organizeze programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei româneţşti şi ceremonii militare specifice în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național, potrivit unui comunicat al PR:

„Celebrăm, de «Ziua Drapelului Național», unul dintre cele mai puternice simboluri ale statalității, independenței, suveranității și unității naționale.

Consacrat de Revoluția de la 1848, drapelul i-a adus laolaltă pe români în toate momentele majore ale devenirii naționale. Unirea Principatelor Române din anul 1859, declararea și cucerirea independenței de stat în 1877, Primul Război Mondial, cele trei momente ale Marii Uniri de la 1918, Al Doilea Război Mondial, Revoluția din 1989, precum și aderarea țării noastre la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord și la Uniunea Europeană, toate aceste etape ale evoluției României au stat sub semnul tricolorului.

Pe faldurile sale stau înscrise valorile pe care este fundamentată națiunea română – Libertate, Dreptate și Frăție – și care insuflă sentimentul identității naționale și mândria de a aparține acestui popor.

Pentru statul român modern, racordat la valorile europene și euroatlantice, tricolorul are valențe la fel de puternice și în prezent. Românii se înclină cu respect ori de câte ori drapelul este arborat la sediul instituțiilor publice, la competiții sportive sau în teatrele de operații în care participă armata noastră.

În Anul Centenarului, încărcătura spirituală profundă a tricolorului ne inspiră și ne determină să ne unim eforturile, animați de o autentică dragoste de patrie, pentru a construi o Românie puternică și democratică.

La mulți ani României și Tricolorului său!”

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, potrivit unui comunicat al GR:

”Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, proclamată cu două decenii în urmă, ca recunoaștere a încărcăturii emoționale pe care acest simbol al identității și unității naționale o are pentru toţi românii.

Tricolorul ne reprezintă în toate momentele importante ale istoriei și ale succeselor noastre ca națiune, a fost martor al formării poporului român și al faptelor de arme ale înaintașilor noştri, iar astăzi îi însoţeşte la toate evenimentele importante pe toți cei care simt românește. Tricolorul ne unește și este mândria noastră, alături de celelalte simboluri naționale, Stema naţională și Imnul național!

În anul celebrării Centenarului, vă îndemn, dragi români, să cinstim cum se cuvine tot ceea ce ne reprezintă ca națiune și să ne învățăm copiii să prețuiască în aceeaşi măsură valorile care au fost motorul României moderne!

La mulţi ani, românilor, României și Tricolorului!”

Carmen Dan, ministrul afacerilor interne, potrivit unui comunicat al MAI: „Mândria, în forma ei pură și sinceră, este un sentiment înălțător care motivează și dă sens celor mai profunde trăiri. Așa simțim cu toții când Drapelul nostru Național se înalță pe redute greu de cucerit, grație performanțelor obținute de români.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, se cuvine să privim câteva secunde în interiorul nostru, acolo unde fiecare dintre noi adăpostim acel sentiment natural, firesc, denumit simplu patriotism.

Să ne amintim că Drapelul Național este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România și, ulterior, au propulsat-o în rândul țărilor europene.

Să ne amintim că Tricolorul are puterea de a ne uni pe toți în numele idealurilor și valorilor care fac bine României.

Nimic nu ne poate destabiliza atât timp cât avem un crez comun, chiar dacă, în anumite momente, îmbrățișăm opinii diferite. Rămânem aceiași români recunoscuți peste hotare pentru ospitalitate și omenie, iar Drapelul rămâne parte indisolubilă a identității noastre în lume.

Datoria fiecăruia dintre noi este să dăm conținut acestui simbol național, prin faptele noastre. România a fost construită prin sacrificiile și unirea în voință a înaintașilor noștri și am convingerea că viitorul acestei țări se bazează pe stabilitate și înțelepciune. ”

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa astăzi, 26 iunie, începând cu ora 9.30, la ceremonia publică de înălțare a Drapelului Național al României, potrivit unui comunicat al MAN.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti